Fiatal egri csapat utazik Tbiliszibe

A Bajnokok Ligája A-csoportjának utolsó, 10. fordulójában kalandos utazás vár a ZF-Eger csapatára. A grúz Ligamus Tbiliszi ellen február 27-én szerdán, magyar idő szerint 16 órától mérkőzik a csapat.

Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnökének vezetésével fiatal csapat utazik a grúz fővárosba.

– Nyerni szeretnénk a csoport utolsó találkozóján. Kedden este  indulunk Budapest-Isztambul-Tbiliszi útvonalon. Szerdán hajnalban érkezünk oda, magyar idő szerint 16 órakor kezdődik a találkozó. Igyekszünk minél kevesebb időt ott tölteni. A csoport másik meccsével nem foglalkozunk. A Vouliagmeni elvileg erősebb csapat a Volgográdnál, de hazai környezetben az orosz bajnok is nyerhet. Ezen múlik, hogy kettes vagy hármas holtverseny végén a 2., vagy a 3. helyen zárjuk a csoportot. Mi szeretnénk megszerezni a nyolcadik győzelmet, ás ezzel 24 ponttal zárni a csoportkört. A fiatal csapatban több olyan játékos is szerepet kap, aki első alkalommal szerepelhet a Bajnokok Ligája mérkőzése. Ez óriási lehetőség a bizonyításra. Sok pólós évtizedes pályafutása alatt sem jut oda, hogy a BL-ben játsszon.

A nyolcad döntő sorsolását február 29-én 19 órától Rómában tartják. Az első negyeddöntő meccset március 9-én szombaton rendezik meg, egyidőben a ZF-Eger női csapatának athéni negyeddöntőjével – tájékoztatta portálunkat Bárány Attila.

A Tbiliszibe utazó egri keret:
Bisztritsányi Dávid, Sándor Dávid (kapusok)
Kovács Gábor, Wiwo Gerritse, Mezei Tamás, Lőrincz Bálint, Chilkó Márton, Zalánki Gergő, Hornyák Olivér, Halmos Péter, Józsa Bence Boldizsár, Kovács Zoltán Ákos, Tomas Kostelnik.
Vezetőedző: Gerendás György.
Csapatvezető: Bárány Attila.

Bajnokok Ligája, A-csoport, 10. forduló
Ligamus Tbiliszi – ZF-Eger
Szerda, 16.00. V.: De Jong (holland), Schlunz (német) Delegátus: Demey (francia).

Hannover – Schhurman

Volgográd – Vouliagmani.

A csoport állása:
1. Vouliagmeni 24
2. ZF-Eger 21
3. Volgográd 21
4. Schuurman 9
5. Hannover 4
6. Tbiliszi 1..
SZUPERINFO.HU