Fidesz-KDNP: Félő, hogy politikai zsákmányszerzésre használják a környezetvédelmet

A Fidesz és a KDNP politikusai attól tartanak, hogy politikai zsákmányszerzésre használja az SZDSZ a magyar környezetvédelem ügyét. Nagy Andor a Fidesz-KDNP környezetvédelmi kabinetjének vezetője pénteki sajtótájékoztatóján ezt Fodor Gábor szabad demokrata politikus környzetvédelmi miniszterré jelölése kapcsán mondta.

Nagy Andor szerint érdekes helyzet állt elő: Molnár Lajos volt egészségyügyi miniszterrel ellentétben Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter nem mondott le és Gyurcsány Ferenc sem váltotta le. Az ellenzéki politikus úgy látja a miniszterváltás alapvető oka az SZDSZ elnökválasztásával kapcsolatos: Fodor Gábor aki alig 13 szavazattal maradt le az elnökválasztásban most lehetőséget kapott, hogy válasszon magának egy miniszteri tárcát. Nem helyes ez a gyakorlat, hogy ha alulmarad valaki egy elnökválasztáson, akkor automatikusan miniszterré válhat – fogalmazott a környezetvédelmi kabinet vezetője.

Fodor Gábor személyével nincs probléma, tehetséges politikus – mondta Nagy Andor. Hozzátette: az azonban meglepte, hogy pont a környezetvédelmi tárcát választotta a liberális politikus. Hiszen Fodor Gábor korábban oktatási és kulturális miniszter volt, valamint ember -és igazságjogi kérdésekkkel foglalkozott. Van kapcsolódása a környvédelemhez, de Persányi Miklós jobban ért a tárca ügyeihez – húzta alá

Nagy Andor reméli, hogy akik Fodor Gábort támogatták az SZDSZ-en belül az elnökválasztáskor, azok nem tűnnek fel a minisztérium holdudvarában – nem használják politkai zsákmányszerzésre a környezetvédelem ügyét..
SZUPERINFO.HU