Filmorgató rendőrök Szegeden

Bűnmegelőzési kisfilmet forgatnak a szegedi rendőrök. Nem titkolt céljuk, hogy az elkészült filmmel közvetlenebb módon tájékoztassák a fiatalokat.

Azt már a rendőrök is tudják, hogy sokkal hatékonyabb a bűnmegelőzési munkájuk, ha az érintetteknek meg tudják mutatni azokat szituációkat, amelyekkel találkozhatnak, és ezután közösen megbeszélik a látottakat. Ráadásul filmvetítés után a fiatalok gyakran párhuzamot vonnak a látottak és saját tapasztalataik között, így valóban megértik és elfogadják az intelmeket.
Ivás, cigizés és rongálás: ezek a fiatalok most szándékosan csinálják azt, amit nem kéne. A rendőrök kérték fel őket erre a szerepre, igaz csak egy rövid filmforgatás erejéig.

Az amatőr színészek komolyabb instrukciók nélkül is rögtön beleélték magukat a szerepükbe. Ráadásul most mindezt büntetlenül csinálhatták. A rendőrök az így készült kisfilmmel éppen arra akarták felhívni a figyelmet, hogy igazából mindennek komoly következményei lehetnek.
Sövényházy Edit, a Szegedi Rendőrkapitányságbűnmegelőzési előadója azt mondta: a való élet adja az ötleteket. Sajnos egyre több fiatal verődik bandákba és rongálnak padokat, szobrokat, kukákat, vagy ami az útjukba kerül. Nagyon gyakran italoznak és olyan dolgokat művelnek, amelyekről nem is tudják, hogy bűncselekmények – közölte az előadó.
Az iskolai szünetek alatt van, hogy kétszer annyi bűncselekményt követnek el a fiatalok, mint egy átlagos iskolai hónapban..
SZUPERINFO.HU