Fogyasztóvédelmi ellenőrzés a Forma-1-en – sok kifogásolnivaló volt

Mogyoród – A vendéglátóhelyeket, a szálláshelyeket és a mutatványosokat is ellenőrizték a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkatársai a Forma-1 Magyar Nagydíj mogyoródi helyszínén.

A fogyasztóvédelmisek sok kifogásolnivalót találtak az étkezdékben és a szállásokon, a mutatványosokkal azonban nem volt gond.

Kathi Attila, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szóvivője a Független Hírügynökségnek pénteken késő este elmondta: a 24 ellenőr összesen több mint hárommillió forintnyi bírságot szabott ki a Forma-1 helyszínén az étkezdékben és a szállásokon. A negyvenkilenc, ellenőrzött vendéglátóhelyen negyvennél találtak valamilyen problémát. Ilyenek voltak a hiányzó kitelepülési engedélyek, a hiányzó vagy nem látható helyre felírt árak.

Az ellenőrök nyolc olyan eladót buktattak le, akik pénzzel csapták be a vevőket, összesen egyébként 1010 forint értékben – mondta el Kathi Attila. Ezeken felül az ellenőrök találtak még szabálytalanul tárolt és bizonylat nélküli élelmiszereket. Az italt is árusító helyek közül sokban kevesebbet mértek a pohárba a különböző italokból, mint amennyi a vendégnek járt volna. Találtak olyan hűtőkocsit, amiben kiolvadt mirelit élelmiszer volt. Ráadásul a csomagolásokon nem volt feltüntetve, hogy honnan zármazik az áru.

A szálláshelyeken ennél is több gond akadt. Az átnézett szállások 89 százalékánál találtak hiányosságot az ellenőrök. Általában a működési engedélyek megvoltak, de nem volt vásárlók könyve, vagy nem tették ki a tájékoztató táblákat arról, hogy probléma esetén kihez fordulhat a vendég. Sok helyen hiányzott az osztályba sorolás, ami azért lényeges, mert ennek alapján lehet megtudni, hogy milyen árért milyen szállásra számítson a vendég – mondta el Kathi Attila.

Az ellenőrzések pénteken a késő estébe nyúlóan folytatódtak, szombaton pedig még nagyobb szabású ellenőrzések lesznek a mogyoródi versenypálya környékén – tette hozzá a Fogyasztóvédelem szóvivője.

A Hungaroringről:

 .
SZUPERINFO.HU