Fülöp: a nevelőszülői hálózat lehetőséget ad a családban nevelkedésre

Akt.:
A nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány Pest megyei állomása Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára (b4) beszédet mond a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány Pest megyei állomásán
A nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány Pest megyei állomása Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára (b4) beszédet mond a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány Pest megyei állomásán - © Fotó: MTI/Kovács Attila
Budapest – A kormány kiemelten támogatja a nevelőszülői hálózatot, amely nehéz helyzetben lévő gyermekeknek ad lehetőséget a kis közösségben, családban nevelkedésre – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Fülöp Attila a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány Pest megyei állomásán arról beszélt: a nevelőszülők akkor adnak közösséget egy gyermeknek, amikor arra a leginkább szüksége van. “Nemcsak távolról, a tribünről szurkolnak” a nehéz helyzetben lévő gyermekeknek, hanem megfogják a kezüket, és átsegítik őket az előttük lévő akadályokon.

Az államtitkár elmondta azt is: a nevelőszülőséget népszerűsítő kampány egyik célja, hogy nevelőszülőket toborozzanak, a másik, hogy növeljék ennek a nehéz, de szép hivatásnak a társadalmi megbecsültségét.

Csoportkép a Szent Kristóf a Gyermekekért, a Pro Voluntarius és a Pro Caritate Díjjal kitüntetettekről Balról jobbra: Bodor János Istvánné és Walterné Golyán Éva hivatásos nevelőszülők, Kovácspál Piroska gyermekfelügyelő, Füleki Árpádné hivatásos nevelőszülő, akik a gyermek- és ifjúságvédelem területén végzett munkáért a Szent Kristóf a Gyermekekért Díjat vették át, mellettük Németh Mária nevelőszülő, aki a szociális ellátás és a gyermekvédelem területén végzett munka elismeréseként adható Pro Caritate Díjat kapta és Vojczek László, az orvosmisszió vezetője, aki a Katolikus Karitasz Orvosmisszió képviseletében vette át a Pro Voluntarius Díjat, az önkéntes munkát elismerő kitüntetést. | Fotó: MTI/Kovács Attila

A rendezvényen az önkéntes munkát elismerő Pro Voluntarius Díjat kapott a Katolikus Karitász orvosmissziója. Őket méltatva az államtitkár kiemelte: a misszió tagjai Kárpátalján és Délvidéken nehéz körülmények között élők orvosi ellátását biztosítják. Önként végzett munkájukkal ők is példát mutatnak, olyanokat támogatva, akik máshonnan nem kapnak segítséget.

Fülöp Attila a gyermek- és ifjúságvédelem területén végzett munkáért odaítélhető Szent Kristóf-díjat adott át három hivatásos nevelőszülőnek, Bodor János Istvánnénak, Walterné Golyán Évának és Füleki Árpádnénak, valamint Kovácspál Piroska gyermekfelügyelőnek.

A szociális ellátás és a gyermekvédelem területén végzett munka elismeréseként adható Pro Caritate díjat Németh Mária nevelőszülő vehette át az államtitkártól.

-MTI-.
SZUPERINFO.HU