Gazdafórum beszámoló

Gazdafórum beszámoló
A Derekegyházért Közhasznú Egyesület és a Közép-magyarországi Zöld Kör 2013. március 1-jén szervezte meg a filmvetítéssel egybekötött gazdafórumát.


A fórum elején egy közel húsz perces film került levetítésre, amely az amerikai gépmódosított növények termesztésének problémáit mutatta be. A filmvetítést követően Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetsége munkatársa előadásában nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai génmanipulált növénytermesztés helyzetéről, jövőbeli következményeiről is beszámolt.

Kiss István, falugazdász, a gazdálkodókat érintő jelenlegi trendekről, változásokról tájékoztatta a jelenlévőket.

Ponicsánné Gyovai Ágnes a tápiószelei Növényi Diverzitás Központ munkatársa bemutatta a Központ tevékenységeit, majd a tájfajták újbóli termesztésbe kerülésének lehetőségeiről adott tájékoztatást.

Ponicsán Péter a MNVH Csongrád megyei vidékfejlesztési referense bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot, illetve a Csongrád Megyei Információs Pont tevékenységeit.

Akik nem tudtak részt venni a fórumot, megtekinthetik a Kurca TV által készített műsoranyagot a http://www.szegvar.hu/agrarpercek.php honlapon.

A rendezvény a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósult meg..
SZUPERINFO.HU