Torna-Eb – Vecsernyés döntős nyújtón, a csapat 11.

Budapest/Glasgow – Vecsernyés Dávid a második helyen zárta nyújtón a csütörtöki selejtezőt, ezzel bejutott a szer vasárnapi fináléjába a férfi tornászok Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságán. A magyar csapat 11. lett, így nem került döntőbe.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a délelőtti első csoportban szereplő Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Kiss Balázs, Ryan Sheppard, Vecsernyés összeállítású csapat kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a selejtezőben. Csoportjában 238,593 ponttal, a legjobb eredménnyel zárt, de a későbbi két erősebb csoportból viszont tíz válogatott is megelőzte.

A csapatban mindenki jól tornászott, ám Vecsernyés nyújtó-, valamint Ryan Sheppard korlátgyakorlata kiemelkedő volt. Előbbi 14,200 pontot kapott, aminél ezen a napon csupán a szer királya, a hollandok olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Epke Zonderland kapott többet. Mindez azt jelenti, hogy a magyar sportoló vasárnap az utolsó szerdöntőben lesz érdekelt, 18.55-től.

Sheppard 14,000 pontos eredményénél végül többen is jobbat produkáltak, így ő lemaradt a korlát fináléjáról.

“Nagyon jól dolgoztak a fiúk, hozták azt, amit edzésen tudnak, és ez a fő kívánalom. Szinte minden megvolt, egy hiba csúszott be lólengésben, ez kifejezetten jó teljesítmény” – nyilatkozta Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára. Hozzátette: a Vecsernyés és a nyújtón olimpiai, világ- és Európa-bajnok Epke Zonderland közötti 0,133 pontos különbség mutatja, hogy a magyar versenyző kiemelkedően jó pontszámot kapott.

-MTI-Gödöllő.
SZUPERINFO.HU