Gondban a Szpari szakmai stábja

Németh
Németh
Nyíregyháza – Két „különböző” nyíregyházi csapat is remekel, így aztán kellemes problémákkal küzd a kezdő tizenegy összeállítását illetően Révész Attila, a szombati, hazai pályán esedékes, Fehérvár elleni mérkőzés előtt. A Fehérvár legutóbbi látogatása

Most aztán fel van adva a lecke a szakmai stábnak! A jelek szerint két Szpari van, amely képes jól teljesíteni. Az „egyik” a bajnokságban remekel, hiszen a labdarúgó élvonalban játszott három találkozót követően hét pontot szerzett és veretlen a Nyíregyháza.

A „másik” pedig a szerdai Ligakupa-meccsen jutott lehetőséghez a Vasas ellen, és 4–0-ra ütötte ki az első ránézésre kevésbé tartalékosnak tűnő angyalföldieket. Ezek után főhet a feje a Révész Attila vezette szakmai stábnak az összeállítást illetően, de hát ezeket hívják kellemes gondoknak.

Ami biztosnak tűnik: a szombati, FC Fehérvár ellen 15 órakor kezdődő tévés mérkőzésen a csapatkapitány Bagoly Gábor sérülés miatt nem játszhat. Az pedig meglepő lenne, ha a Vasas ellen három gólig jutó George Meneougong nem lépne pályára, hiszen vele a korábbiaknál kreatívabb volt a csatársor teljesítménye.

Múltidézõ

A Spartacus mérlege a Fehérvár ellen az élvonalban
Hazai pályán: 7 3 2 2 8–7
Idegenben: 7 – – 7 4–18
Összesen: 14 3 2 9 12–25

A kameruni támadó akár egy korábbi nyíregyházi kapussal is szemezhetne ezen a mérkőzésen. Németh Viktorról van szó, aki 2003 tavaszán, majd 2004 őszétől 2005 év végéig volt a Spartacus cerberusa. Összesen 72-szer védte a piros-kékek kapuját, 29 élvonalbeli meccsével Dancso Celeszki mögött, Csepecz Jánossal holtversenyben második az NB I-ben szerepelt nyíregyházi kapusok örökrangsorában. A 30 esztendős cerberus a fehérváriak második számú hálóőrének számít, de természetesen tagja lesz a vendégcsapat keretének.

– Egy keresztszalagszakadással távoztam Nyíregyházáról, 2005 őszén, az utolsó levezető edzésen sérültem meg – mesélt a távozása óta történtekről Németh Viktor. – Egy évet vett igénybe a teljes felépülésem, ezalatt Fehérvár környéki csapatoknál próbáltam formába lendülni. Tavaly télen aztán megkerestek a „Vidi” vezetői, majd miután kiderült, hogy a lábam rendbejött, szerződtettek. Sebők Zsolt mögött a második számú kapusnak számítok, de tavasszal is kaptam már lehetőséget és a szerdai Ligakupa-meccsen is szerepeltem. Nyíregyházán jól éreztem magam, és bár a sérülésem miatt felemás érzésekkel távoztam, örültem neki, hogy feljutott a Szpari az élvonalba. Azt tapasztalatból tudom, hogy a gárda hazai pályán erős, ráadásul jól is kezdte a bajnokságot, így nem lesz könnyű dolgunk szombaton. Hozzáteszem, az utóbbi két meccsen mi is formába lendültünk, a vezetőktől kapott fejmosás jót tett a csapatnak.
A Fehérvár az elmúlt egy hétben előbb bajnokin verte a Vasast 5–2-re, majd Ligakupa-meccsen 3–0-ra az Újpestet. A feltámadásban szerepe volt Sitku Illésnek, a visszatérő támadót éppen az angyalföldiek ellen vetette be a horvát Marijan Vlak vezette szakmai stáb.

Az előjelek alapján tehát két jó formában lévő piros-kék csapat néz majd egymással farkasszemet.

Kapcslódó cikkek:.
SZUPERINFO.HU