Gondolatolvasás a képernyőn keresztül

Gondolatolvasás a képernyőn keresztül
Danny Blue immár nyolc éve varázsolja el mentalistaképességeivel az embereket.

Uri Geller utódjának egy perce sincs unatkozni. Számos felkérése mellett tanfolyamokat tart az emberismeretről, valamint a budapesti Szuperinfó olvasóinak azt is elárulta, hogy hamarosan induló tévéműsorában elkalauzol majd bennünket képzeletünk határain túlra.
– Mennyiben változtatott az életeden, hogy 2008-ban megnyerted A kiválasztott című műsort, így te lettél Uri Geller utóda?
– Már azt megelőzően is mentalistaként tevékenykedtem, de a show-műsort követően még több kapu nyílt meg előttem. Többek között suliturnéra indultam, amelynek során általános iskolás gyerekeknek mutattam be különféle produkciókat. Nagyon jól fogadták, szerettem azt az időszakot.
– Mentalistaként egyik erősséged, hogy átlagon felüli a megérzőképességed. Előre megjósolsz eseményeket, sőt, látszólag az emberek gondolatai sem maradnak titokban előtted. Hogyan viszonyulnak ehhez azok, akikkel magánemberként találkozol?
– Sajnos, van, hogy tartanak tőlem az emberek, mert azt gondolják, manipulálom az elméjüket, de mondanom sem kell, hogy ez teljesen alaptalan feltételezés.
– Szoktad hódításra használni a talentumodat?
– Úgy gondolom, mindenki beveti a saját fegyvertárában lévő kellékeket azért, hogy a kiszemelt hölgyet meghódítsa, nem tagadom, én is el szoktam játszani ezzel a képességgel.
– És bejön a lányoknak?
– Még nem tudtam eldönteni, hogy nyerő-e ez a stratégia. Sokaknak imponál, de arra is volt már példa, hogy valaki amiatt utasított vissza, mert azt hitte, hogy ezek a csajozós trükkjeim, és így próbálom levenni a lábáról.
– Van olyan műsorszám vagy elem, mely annyira jól sikerült, hogy tőled vették át mások, vagy annyira egyedi, hogy rajtad kívül senki nem csinálja?
– Mindkettőre van példa. Egy angol mentalista az egyik estemnek az alapkoncepcióját vette át, és arra építette fel a saját műsorát, a dvd-s jóslat pedig a saját találmányom, melyet senki másnál nem lehet látni rajtam kívül.
– Hogy lehet ezt az adottságot edzeni, formában tartani?
– Mindennap játszom logikai vagy memóriafejlesztő játékokat, és jártomban-keltemben is adódnak olyan helyzetek, amikor kisebb bemutatókat lehet tartani abból, amit tudok.
– Mi segített abban, hogy elismert mentalistává válj?
– A határozottságom és a céltudatosságom. Gyerekkorom óta tudom, hogy a képességeimmel az embereket szeretném szórakoztatni, és erre tudatosan készültem. Még színházi társulathoz is csatlakoztam, hogy a színészmesterség elsajátítása által fejlesszem a színpadi szerepléseimet.
– Mennyire foglalkoztat a tanítás, a tehetség felkutatása?
– Van egy tanítványom, egy nagyon tehetséges fiatalember, akivel időről időre találkozom, és segítem őt abban, hogy meg tudja valósítani a színpadon, amit szeretne. De tartok képzéseket cégvezetőknek, középvezetőknek és HR-eseknek is, akik számára fontos, hogy jobban kiismerjék magukat az emberek közt. Kihívást jelent számomra, hogy átadjam nekik a látásmódomat, amelynek segítségével sikeresebbek lehetnek a saját szakterületükön.
– Mi köti le mostanában az energiáidat?
– Egy televíziós műsorra készülünk, amely a Tudatfeletti címet viseli, és a Story4 műsorán lesz látható. Egy reality show lesz, amely során különböző helyszíneken fordulok meg, és az ott tartózkodó személyekkel csinálok mindenféle érdekes dolgot. Az a célunk, hogy az embereket elgondolkodtassuk, illetve megmutassuk, hogy létezhet több is annál, mint amit el tudunk képzelni.
– Személyesen is lehet veled találkozni valahol?
– Minden hónapban önálló esttel készülök a Cotton Clubban, Gondolatolvasó címmel, de vannak megrendelhető műsorszámaim is, így céges vagy magánrendezvényekre is rendszeresen kapok meghívásokat. 

 .
SZUPERINFO.HU