Gróf Tisza István meggyilkolása

Gróf Tisza István meggyilkolása

„…ennek így kellett lennie.” – hangoztak el gróf Tisza István állítólagos utolsó szavai 1918. október 31-én, amikor fegyveresek egy csoportja Hermina úti villájában felesége és unokahúga előtt meggyilkolta az egykori miniszterelnököt.

Dr. Csere Péter szerzői könyvbemutatóján Tisza korabeli és későbbi megítélését, a gyilkosság politikai szempontú felhasználását tárja hallgatósága elé október 30-án, pénteken 17 órakor az Emlékpontban.

Dr. Csere Péter jogász érdekfeszítő, oknyomozó könyvet írt a Tisza gyilkosságról. A szerző célja magának a bűntettnek a feltárása és a tetteseket felderítő nyomozás ismertetése volt. A könyvhöz Raffai Ernő írt előszót. Az ismert történész szerint a kötet több, mint egy gyilkosság szakszerű, jogászi leírása. A szerző egyik, igen lényeges megállapítása az, hogy ha nem ölik meg Tiszát, lehetőség lett volna a haza megvédésére a szomszédok területrablásai ellen – olvasható a könyv bevezetőjében.

Dr. Csere Péterrel, a Gróf Tisza István meggyilkolása című könyv szerzőjével Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történésze beszélget pénteken délután 5 órai kezdettel a vásárhelyi közgyűjtemény kávézójában.

(Forrás: Elek András-Emlékpont).
SZUPERINFO.HU