Cseh László aranyért indul Rióba

Cseh László aranyért indul Rióba

Az Év Sportolójának választott Cseh László változatlan céllal áll rajtkőre, az olimpiai győzelemmel lenne elégedett.
tovább »
Cseh László és Hosszú Katinka az Év Sportolója

Cseh László és Hosszú Katinka az Év Sportolója

A címet, a szavazást követően a Magyar Sportújságírók Szövetsége a Nemzeti Színházban adta át január 14-én.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Berlin, Párizs, Róma

Külföldi sajtó Magyarországról - Berlin, Párizs, Róma

Berlin, Párizs, Róma - A magyarországi kvótareferendummal kapcsolatban foglalkoztak Magyarországgal szombaton a német sajtóban a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Die Welt című konzervatív lapok, továbbá az ARD országos köztelevízió, a francia sajtóban a Libération című baloldali napilap, az olasz sajtóban pedig az Il Giornale jobbközép napilap, a jobbközép Il Foglio, a balközép La Repubblica, az olasz püspöki kar napilapja, a L'Avvenire, valamint az Il Messaggero római napilap is.
tovább »
Kvótareferendum - Ellenzéki pártok átnevezték a Nemzeti Választási Irodát

Kvótareferendum - Ellenzéki pártok átnevezték a Nemzeti Választási Irodát

Budapest - Fidesz Választási Irodává nevezték át a Nemzeti Választási Irodát (NVI) az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért (PM) közös, szombati tiltakozó demonstrációján; a táblát a választási iroda fővárosi székhelye előtt függesztették ki.
tovább »
Megelőzhető a baj, ha időben hívunk szakembert

Megelőzhető a baj, ha időben hívunk szakembert

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A zárt térbe visszajutó gázok már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek.
tovább »
Az Y generáció 44 százaléka él még szüleivel egy kutatás szerint

Az Y generáció 44 százaléka él még szüleivel egy kutatás szerint

Budapest - A 18-36 éves korosztály, az Y generáció több mint harmadának van saját lakása, amelyhez a többség szülői segítséggel jutott, és noha az átlagnál ez a generáció többet költ és 44 százaléka még a szülőkkel él, kétharmada állítja azt, hogy szülői anyagi segítség nélkül, saját jövedelemből tartja fenn magát.
tovább »

Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelkedett az üzemanyagok ára

Budapest - Emelkedett bruttó 6,35 forinttal a 95-ös benzin, és 12,70 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szombattól a jövedékiadó-szabályozás változása miatt.
tovább »
Videó: Megjelölték a megsérült fát Miskolcon, kérdéses a sorsa

Videó: Megjelölték a megsérült fát Miskolcon, kérdéses a sorsa

Miskolc - Fába akadt egy teherautó emelőkarja Miskolcon, ami után narancssárga iksszel jelölték meg a balesetben megsérült fát a Soltész Nagy Kálmán utcán. Szakemberek vizsgáljak meg, hogy nem vált-e balesetveszélyessé az ütközés miatt a fa, ha meglazultak a gyökerei vagy az ágak sérültek úgy, hogy leszakadhatnak, akkor a fát kivágják.
tovább »

Kvótareferendum - Pálffy Ilona visszautasította, hogy csalnának a szavazatszámlálók

Budapest - A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy vannak, akik csalással vádolják meg a szavazatszámláló bizottsági tagokat.
tovább »

Kvótareferendum - Huszonhárom nemzetközi megfigyelő regisztrált az országos népszavazásra

Budapest - Öt nagykövetség és három szervezet összesen huszonhárom nemzetközi megfigyelője regisztrálta magát a vasárnapi országos népszavazásra - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombati adataiból.
tovább »

Kvótareferendum - A választási felkészülésről adott összegzést az NVI

Budapest - A Nemzeti Választási Iroda (NVI) arra számít, hogy vasárnap este 20-22 óra között megérkezik a legtöbb szavazókörből az eredmény, akkor látszik majd, mennyi magyarországi választópolgár vett részt a vasárnapi országos népszavazáson - mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke, aki szombaton tartott sajtótájékoztatót a választási felkészülésről.
tovább »

Kvótareferendum - Vasárnap is hívható a Választási Információs Szolgálat

Budapest - A népszavazás idején is hívható a Választási Információs Szolgálat (VISZ) tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi referendummal kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Kvótareferendum - Több mint 80 ezren nem a lakóhelyükön voksolnak vasárnap

Budapest - Több mint 80 ezren nem a lakóhelyükön, hanem egy másik magyarországi településen voksolnak vasárnap az országos népszavazáson - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón. Sokan jelentkeztek át a fővárosba, ez lehet, hogy sorban állásokat fog okozni, főleg a XI. kerületben.
tovább »

Kvótareferendum - NVI: vasárnap nincs kampánycsend, de választási gyűlést nem lehet tartani

Budapest - A vasárnapi népszavazás idején - a szavazókörök 150 méteres körzetét leszámítva - nincs kampánycsend, de választási gyűlést sehol nem lehet tartani - közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati budapesti, a referendum előtti utolsó tájékoztatóján.
tovább »

Kvótareferendum - Megkezdődött a voksolás az amerikai kontinensen

Budapest - Megkezdődött az amerikai földrész magyar külképviseletein az országos népszavazás helyi idő szerint szombat reggel; több mint hatszázan voksolhatnak azon a kontinensen.
tovább »

A rendőrség feljelentésre buzdítja az átverés áldozatául esett idős embereket

Budapest - A rendőrség arra buzdítja az idős embereket, jelentsék fel az őket különböző módszerekkel átverő csalókat, mert így tudnak hatékonyan fellépni ellenük - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatóságának alezredese szombaton az M1 aktuális csatornán abból az alkalomból, hogy az ORFK kampányt indít az idős emberek biztonságáért.
tovább »

Kvótareferendum - NVI: 4 millió 136 ezer 313 szavazat kell az érvényességhez

Budapest - A vasárnapi népszavazáson 4 136 313 választópolgárnak kell érvényesen szavaznia ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Cannes-ból érkező filmszenzációk a 6. Mozinet Filmnapokon

Budapest - Cannes-ból érkező legújabb filmszenzációk, köztük Park Csan-Vuk A szobalány, Bruno Dumont A sors kegyeltjei. meg a többiek, Aszgar Farhadi Az ügyfél és Alain Guiraudie Állva maradni című legújabb alkotásai is láthatóak lesznek október 21. és 31. között a 6. Mozinet Filmnapokon Budapesten és vidéken.
tovább »

Emmi: kiemelt figyelmet kap a hazai komolyzene

Budapest - A magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a komolyzenére, beleérve az intézményrendszer fejlesztését, a zenei tehetséggondozást és a zenei értékek továbbadását is - hangsúlyozza az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a magyar zene világnapja alkalmából szombaton.
tovább »

Kvótareferendum - Éjfélig meg kell érkeznie az NVI-be a postán feladott levélszavazatnak

Budapest - Éjfélig kell megérkezniük a Nemzeti Választási Irodába (NVI) a postán feladott levélszavazatoknak. A Magyar Posta a választási törvény előírása alapján a csütörtök éjfélig Magyarországon feladott vagy a szomszédos országok postáitól eddig átvett levélszavazatokat határidőre eljuttatja az NVI-hez.
tovább »

Erdők Hete országszerte 150 helyszínen

Tatabánya - Hétfőn kezdődik a XX. Erdők Hete, amelyen mintegy 50 vidéki helyszínen több mint 150 programot kínálnak az érdeklődőknek a magyar erdők megismerésére - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
tovább »

Kvótareferendum - Nem mindenki ott szavaz, ahol az önkormányzati választáson voksolt

Budapest - A népszavazáson a legtöbb választópolgár abban a szavazókörben szavazhat, ahol a 2014. őszi önkormányzati választáson, néhány esetben azonban előfordulhat, hogy új szavazókörben kell voksolni. A választónak célszerű indulás előtt ellenőriznie a választási irodától kapott tájékoztatón, hogy melyik szavazókörben várják.
tovább »

Budapest ad otthont az európai ifjúsági vitaverseny döntőjének

Budapest - Budapesten rendezik meg vasárnap az idei európai ifjúsági vitaverseny (EYDC) döntőjét, amelyen a vegyipar jövőjét érintő témában harminc diák találkozik egymással.
tovább »

Tiszta szenny(es)

Az ember már egy jóízűt sem moshat. Legalábbis, ha automata mosógépet használ. S amennyiben némi személyes felelősséget érez természetes környezetünk állapotáért. T. Szűcs József írása.
tovább »
Kik szervezik a nyaralásunkat?

Kik szervezik a nyaralásunkat?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Piaci körkép készült az utazásszervezőkről, nem lehetünk elég óvatosak.
tovább »

Kvótareferendum - A MoMa feljelentést tett a külhoni magyaroknak küldött tájékoztató miatt

Budapest - A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) szerint a kormány törvénysértő módon járt el, amikor az október 2-ra kitűzött népszavazás kapcsán tájékoztató levelet küldött olyan külhoni magyaroknak is, akik nem adták meg címüket a magyar hivataloknak, vagy külön nyilatkozatban tiltották le azok használatát.
tovább »

Meghalt egy férfi egy budapesti épület tüzében

Budapest - Meghalt egy 40 év körüli férfi, akit a tűzoltók hoztak ki egy füstölő melléképületből Budapest XVIII. kerületében, a Felsőcsatári úton péntek késő este - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
tovább »

Mabisz: bizonytalanok az aktív népesség csaknem felének a nyugdíjkilátásai

Budapest - Bizonytalanok a nyugdíjkilátásai az aktív népesség csaknem felének Magyarországon, különösen magas a kockázata az időskori elszegényedésnek például a háztartásbeliként dolgozók, vállalkozók és a külföldön munkát vállalók esetében - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idősek világnapja alkalmából pénteken kiadott közleményében.
tovább »

Halálra gázolt egy embert a szegedi InterCity Budapesten

Budapest - Halálra gázolt egy embert a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Feszty InterCity a Városligetnél péntek este - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
tovább »

Illegális bevándorlás - Rétvári: a humanitárius és a biztonsági szempontot is figyelembe kell venni

Budapest - A humanitárius és a biztonsági szempont egyaránt fontos a bevándorlási válság kezelésében - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy, a kormany.hu oldalon pénteken megjelent videóban.
tovább »

Kvótareferendum - Győrújfalu polgármesterének felhívása három választási alapelvet sértett

Budapest - Győrújfalu polgármestere három választási alapelvet is megsértett azzal, hogy egy felhívásában a népszavazási részvételt kormányzati fejlesztési források megszerzésével hozta összefüggésbe - döntött pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).
tovább »

Kvótareferendum - NVB: súlyosan jogsértő az MKKP mobilapplikációja

Budapest - Súlyosan jogsértő a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) mobiltelefonos applikációja, amely érvénytelen szavazásra és a szavazólapok fényképének megosztására hívja fel a választópolgárokat - állapította meg pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A testület az ügyben büntetőfeljelentést is tesz.
tovább »
Teszt: Látja, mi van a körökben?

Teszt: Látja, mi van a körökben?

Annyi a feladata, hogy nézze figyelmesen a köröket és mondja meg, mit lát azokban!
tovább »
Nyíregyházi lövöldözés - Nincs elévülési idő ebben az emberölési ügyben

Nyíregyházi lövöldözés - Nincs elévülési idő ebben az emberölési ügyben

Nyíregyháza - Azt nem tudjuk, hogy mikor adják ki a román férfit, de a végtelenségig nem lehet húzni az időt.
tovább »

Kvótareferendum - Trócsányi: elfogadhatatlan a kvótarendszer

Budapest - Az igazságügyi miniszter szerint nem megoldás, elfogadhatatlan Magyarország számára az Európai Bizottság által javasolt kvótarendszer, amely felülről nyitott, így azt üzeni a migránsoknak, hogy "lehet jönni" - mondta az igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szombat reggel.
tovább »
Jobbik: A népszavazás eredményességében bíznak

Jobbik: A népszavazás eredményességében bíznak

Debrecen - A Jobbik nemzeti ügynek tekinti a kötelező betelepítési kvóta elutasítását, ezért arra biztatja a választópolgárokat, hogy szavazzanak nemmel a vasárnapi népszavazáson – hangzott el a párt pénteki tájékoztatóján.
tovább »
10 katasztrófa, ami mindenkivel megtörténik a konyhában

10 katasztrófa, ami mindenkivel megtörténik a konyhában

Nem számít, hogy konyhatündér, vagy sem. A következő dolgok mindannyiunkkal megesnek. 
tovább »
István, a király a világvége talponállóban

István, a király a világvége talponállóban

Debrecen - P. Box, Omen, Acoustic Gallery – ezeket bandákat ma mind a debreceni énekes, Kori fémjelzi.
tovább »
Mit kell tudnunk a népszavazásról?

Mit kell tudnunk a népszavazásról?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vasárnap népszavazás lesz Magyarországon – összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat.
tovább »

NMHH: a hírközlési szolgáltatások árai nem változtak lényegesen az első fél évben

Budapest - A hírközlési árak 2016 első fél évében mindössze 0,1 százalékkal emelkedtek a tavaly év végi szinthez képest, 1,2 százalékos infláció mellett. A roamingdíjak csökkenése hívásindítás esetén 4-től 74 százalékig terjedt, de a hazai átlagos telefonálási díjszintben ez minimális változást hozott - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel.
tovább »
Megvan Borsod legszebb fekvésű falva

Megvan Borsod legszebb fekvésű falva

Miskolc - Magyarország legszebb fekvésű faluját kezdte el keresni nemrégiben az Origo. Az első fordulón már túl is vagyunk, hamarosan versenybe száll egymással a 19 megyei nyertes. No de vajon ki melyik települést szavazták meg a legszebb fekvésű falunak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az olvasók?
tovább »
Illegális bevándorlás - TEK: 14 terrorista utazott át Magyarországon

Illegális bevándorlás - TEK: 14 terrorista utazott át Magyarországon

Budapest - A Terrorelhárítási Központ (TEK) adatai szerint 14 terrorista utazott át Magyarországon 2015 nyarán-őszén, akiknek közük volt a 2015. november 13-án Párizsban, illetve a 2016. március 22-én Brüsszelben elkövetett terrorcselekményekhez - jelentette be Majoros Csaba, a TEK Felderítési Igazgatóságának alezredese a szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

Kvótareferendum - Trócsányi: Magyarország benyújtotta észrevételeit a kvótaperben

Budapest - Magyarország benyújtotta észrevételeit az Európai Unió Bíróságához (EUB) a kvótaperben - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter, budapesti sajtótájékoztatóján péntek délután.
tovább »

Kilenc gépjármű ütközött össze az M3-as autópályán Atkár térségében

Eger - Kilenc gépjármű ütközött össze az M3-as autópályán Atkár térségében egy ráfutásos balesetben, a Miskolc felé vezető oldalon péntek délután - közölte honlapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
tovább »

A Gaucher-kór nehezen azonosítható, de jól kezelhető

Budapest - Egy nehezen azonosítható, de jól kezelhető betegségre hívja fel a figyelmet a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (Rirosz) a nemzetközi Gaucher-nap hoz kapcsolódva.
tovább »

OGY - Az egyetemi kórházakat érintő törvényjavaslatot nyújtottak be

Budapest - Az egyetemi kórház mint új egészségügyi szolgáltató kategória bevezetését kezdeményezik fideszes képviselők.
tovább »

Országos Könyvtári Napok - Országszerte több mint 5600 program

Budapest - Országszerte mintegy 1300 település 1500 intézménye több mint 5600 programmal várja az könyvbarát közönséget az Országos Könyvtári Napok október 3. és 9. között - közölte az Informatikai és Könyvtári Szövetség az MTI-vel.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mosonmagyaróvár.
SZUPERINFO.HU

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása