Gyugyra mentünk…

Gyugyra mentünk…
Gyugyra mentünk, búcsúra.  Az Árpád-kori templom harangjának hangja kísérte a körmenetet a II. János Pál dombon, a huszonegy stációt érintve.

A közeli Balatonboglárról és Lengyeltótiból a hagyományokhoz hű gyalogos és kerékpáros zarándokok is érkeztek a körmenetre. A legtávolabbról a vajdaságiak jöttek, Temerinből. A polgármester mások mellett nemcsak a templomos lovagrend tagjait köszöntötte, akik állandó résztvevői a búcsúknak és a gyugyi vallási konferenciáknak; két helyi fiatalt is bemutatott, akikre büszke a falu: Pécseli Anna Kaposvár diákpolgármestere lett, Baán Alma pedig Balatonlellén borkirálynő. Sőt, a közmunkásokról sem feledkezett meg, akik szabadidejüket is  feláldozták azért, hogy e jeles napra rendezett településkép fogadja a vendégeket.

– Miért járunk Gyugyra, búcsúra? – tette fel a kérdést Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője. – „Ahol a múlt a jövővel összeér”, ez a Somogyvárról szóló himnusz első sora. Gyugynak is igen gazdag a múltja és elképesztően nagy tervei vannak. Mi, magyarok különleges teremtményei vagyunk a Jóistennek, ha nem így volna, már nem lennénk, vagy nem magyarok volnánk. A keresztény gyökereit mind jobban elfelejtő Európa ma nem szeret minket. Európában nem az értékek mentén kezd szerveződni a társadalom, hanem csak érdekek vannak. Nem az ember számít, hanem a profit. Ha mi, magyarok nem segítünk Európának, nagyon nagy baj lesz. Ezért vagyunk itt Gyugyon is, mert a helyes út az Istent kereső ember útja. .
SZUPERINFO.HU