Hagyományteremtő foci kupa néptáncosoknak

Akt.:
Hagyományteremtő foci kupa néptáncosoknak
Szombaton „Tél tábornok” sem tudta megakadályozni, hogy Szanyban megtartsák a Rábaközi Néptánccsoportok I. Teremfoci Kupáját. 

A szombaton reggelre leszakadt nagy hó miatt kérdéses volt, hogy valójában hány csapat érkezik majd meg a rendezvény helyszínére. Sajnos Gencsapáti csapata a szándéka ellenére sem tudott elindulni, ezért a  8 csapat helyett 7-en küzdöttek a Kupáért.
Zsúfoltságig megtelt a sportcsarnok, mert a táncos lábú legényeket a szebbik nem képviselői is nagy létszámmal kísérték el a tornára. Ritkán látható buzdítás során transzparenseket is bevetettek, egy-egy szép megoldás vagy gól után pedig zajos örömben törtek ki a női szurkolók. A sportolóvá vált táncosok mindent el is követtek hölgyeik kegyeiért. A labdarúgó mérkőzések befejezése után a kissé fáradt táncosok nagy örömére a csoportok női tagjai adtak elő színvonalas műsorokat, bizonyítva ezzel, hogy az együttesek velük együtt válnak teljessé.

Végeredmény:
1./ Csorna
2./ Szil
3./ Kóny
4./ Bágyogszovát
5./ Vitnyéd
6./ Kapuvár
7./ Szany

A szanyi művelődési házban tartott díjkiosztón Töreki Imre a házigazdák művészeti vezetője köszöntötte a csoportokat  és örömét fejezte ki a rendezvény várakozáson felüli sikeréért, majd felkérte a rendezvény ötletgazdáját, a vitnyédi Zsámboki Lászlót a díjak átadására.
Valamennyi csapat emléklapot, az első három helyezett pedig serleget is vehetett át az eredményhirdetésen. A torna gólkirálya, a hét gólos kónyi Kiss Miklós külön díjazásban részesült.
A vitnyédiek egy vándorserleget is felajánlottak, melyet minden évben a torna győztes csapata őrizhet egy évig. Ez alkalommal a csornaiak vihették haza a szép serleget. Az eredményhirdetés után a házigazdák a torna valamennyi résztvevőjét vacsorára látták vendégül ifj. Greznár Zoltán és zenekarának kíséretével.

Az egész napos jó hangulatú program egyértelműen bebizonyította a rendezvény életképességét.

 

 

 

 

 

 

A résztvevő csapatok: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU