Hajdú-bihari remeklés a Winter Rally Covasnán

Kiválóan teljesítettek a megyénkbeli egységek
Kiválóan teljesítettek a megyénkbeli egységek - © Fotó: Magánarchívum
Kovászna – Február elején rendezték meg immáron 12. Winter Rally Covasna néven az esztendő első havas versenyét, az Erdélyben található Kovászna-Kommandó környékén.

Rengeteg magyar érdekeltségű és magyarországi autóversenyző képviseltette magát a rendezvényen, ahol csaknem 100 km gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni.

A hajdú-bihari versenyzők, Soós Szabolcs–Tóth Zsolt (Citroën C2R2Max), illetve Bodnár Attila–Holló Barnabás (Ford Fiesta R2) nem vallottak szégyent: a kategória 2., illetve a 3. helyén végeztek. Már a célba érkezés is nagy örömöt jelentett a versenyzők számára, de a megyei egységek még az eredménnyel is elégedettek voltak.

Soósék már az első szakaszon több mint 1 percet be­zsákoltak, ugyanis az előttük rajtoló párost 11 kilométeren keresztül követték. Bodnáréknak is ez volt az első versenyük a Forddal, amit sértetlenül sikerült teljesíteni. Az embert és gépet is próbára tevő szakaszokon az időjárás és a kiváló talaj is kedvezett a versenyzőknek, így a 8 cm keskeny nagyszöges gumikkal öröm volt a száguldás. A versenyt a kaposvári Kovács Antal–Istovics Gergő (Ford Fiesta R5) csapat nyerte a Lencse Zoltán–dr. Kovács Annamária kettős előtt.

HBN.
SZUPERINFO.HU