Rögtönzött jelenetek, amik beírták magukat a filmtörténelembe

Rögtönzött jelenetek, amik beírták magukat a filmtörténelembe
© Fotók: Warner Bros., Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer Films, Dreamworks / Nickelodeon Movies
Azt mondani sem kell, hogy a mozijelenetek felvétele elég gyakran eltér az előzetesen megbeszéltektől. Néha viszont a váratlan incidensek és bakik túlszárnyalják az elvárásokat, és nem ritkán a filmek legjobb másodperceivé válnak. A BrigtSide összeállítása.

A Gyűrűk Ura: A két torony

lotr1Fotó: New Line Cinema

Van egy jelenet, amelyben Aragorn azt hiszi, megölték a barátait. Dühös lesz, elrúgja a sisakját, és kétségbeesetten térdre rogy. Ez utóbbi oka nem a hobbitok feltételezett halála volt, hanem a dupla lábujjtörés, amit a sisak okozott. A jelenet annyira feszült és realisztikus lett, hogy Peter Jackson rendezőnek eszébe sem jutott megváltoztatni.

lotr2Fotó: New Line Cinema

Eowyn Rohan város kapujában várja Aragornt. Amikor odaér, a zászlót hirtelen felkapja a szél, és elrepíti. A véletlen mozzanat tökéletes metaforája Rohan bukásának, így a direktor semmit sem változtatott rajta.

A bárányok hallgatnak

lambsFotó: Orion Pictures

Amikor Dr. Hannibal Lecter arról mesél Clarice-nek, hogy fogyasztotta el egy népszámláló máját némi babbal és vörösborral, egy kis félelmetes szürcsöléssel is nyomatékosítja az egészet. A hátborzongató hangtól Jodie Foster is megrémült, mivel az nem volt benne a forgatókönyvben.

A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse

tpFotó: Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer Films

Johnny Depp nagyon beleélte magát Jack Sparrow kapitány szerepébe, és egy csomó jelenetet rögtönzött. Például amikor beleköt Davy Jones-ba, és énekelni kezd, látni, mennyire meglepetté válik Orlando Bloom és Keira Knightley arca. Az ő reakciójuk tette igazán felejthetetlenné ezt a képsort.

Lemony Snicket – A balszerencse áradása

lsFotó: Dreamworks / Nickelodeon Movies

Olaf gróf meglehetősen színes figura, mint ahogy az őt játszó Jim Carrey is. Carrey az egyik jelenet közepén elkezdett dadogni, majd így szólt: „Várjatok! Hadd csináljam meg még egyszer! Kérem a fényeket! Gyorsan, amíg itt van a fejemben!” Ez a pár mondatocska tökéletesen passzolt Carrey eltúlzottan nárcisztikus karakteréhez.

Vissza a jövőbe II.

btfFotó: Universal Pictures / Amblin Entertainment

Biztosan emlékeztek arra a jelenetre, amiben Martyt egy csapat légdeszkás rosszarcú üldözi. A forgatókönyv szerint a bandának felfelé kellett repülnie, át a városháza ablakán. De hiba csúszott a filmesek számításába, és az egyik nő egy kinti oszlopnak ütközött, ami miatt nagyjából 9 métert zuhant. A színésznő túlélte a balesetet, de súlyosan megsérült. A jelenetet végül nem vágták ki a végső változatból.

A sötét lovag

tdkFotó: Warner Bros.

Heath Ledger óriási improvizációs rutinját A sötét lovagban is kamatoztatta: a Gordon előléptetését követő tapsjelenetet ő maga rögtönözte. Ebben a pár másodpercben vegytisztán ott van Joker komplett személyisége.

Becstelen brigantyk

bbFotó: The Weinstein Company / Universal Pictures

Amikor Hans Landa fojtogatja Bridgetet, valójában Quentin Tarantino kezeit látjuk Diane Kruger nyakán. A rendező meg szerette volna mutatni, hogy is kell ezt pontosan csinálni.

Foxcatcher

fxFotó: Annapurna Pictures

A film forgatása alatt Channing Tatumnak valódi idegösszeomlást kellett produkálnia. Elkezdte ütni saját magát, majd a fejével egy tükröt is betört. A jelenet nem szerepelt a szkriptben, de igencsak erősre sikeredett.

Titanic

ttaFotó: 20th Century Fox / Paramount Pictures / Lightstorm Entertainment

A film hemzseg az improvizált jelenetektől, de ezt az egyet érdemes külön is kiemelni. Amikor Rose a vőlegényével vitatkozik, Billy Zane mérgében leamortizál egy reggelizőasztalt. Kate Winslet erre egyáltalán nem számított, szóval az arcáról leolvasható félelem és a zavarodottság teljesen valódi.

A csodálatos Pókember 2.

pokFotó: Columbia Pictures / Marvel Entertainment

Az egyik jelenetben Pókember otthagyja Gwen Stacy-t, hogy megmentse a várost. Emma Stone itt véletlenül Peternek szólítja, majd hirtelen a szája elé kapja a kezét. A baki ellenére az egész képsor tökéletesen passzol a filmbe.

Zoolander, a trendkívüli

zooFotó: Paramount Pictures

Derek Zoolander jóképű, ám nem túl okos férfimodell. Amikor JP azt magyarázza, hogy miért tökéletes gyilkosok a férfimodellek, Derek nem érti, miről beszél. Ez azért történt, mert Ben Stiller egyszerűen elfelejtette a szövegét. Válaszként egy olyan kérdést rögtönzött, amit már egyszer feltett: „miért pont a férfimodellek?” Ez jól ábrázolja Zoolander IQ-szintjét.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag

indyFotó: Paramount Pictures / Lucasfilm

Henry Jones az egész film alatt próbálja meggyőzni fiát, hogy szerelme valójában náci kém. Amikor ez beigazolódik, Indiana Jones elgondolkozik, vajon honnan tudta apja az igazságot. Sean Connery erre – karakteréhez abszolút hűen – viccesen megjegyzi, hogy azért jött rá, mert a nő beszél álmában.

Thor: Sötét világ

thorFotó: Marvel Studios / Walt Disney Studios Motion Pictures

Chris Hemsworth kalapácsos-fogasos jelenetét maga a színész találta ki.

A Wall Street farkasa

wsFotó: Paramount Pictures

Ez a film is tele van rögtönzéssel, de Margot Robbie és Leonardo DiCaprio meztelen ágyjelenete még ezek közül is kiemelkedik. A rendező a forgatáson felajánlott Robbie-nak egy köntöst, de a színésznő szerint karakterének, Naominak a teste a mindene, így visszautasította a ruhadarabot. A színésznő forgatás előtt három tequilát húzott le.

Forrás: BrightSide


A mozi világa igazi varázslat. A legjóképűbb színészekből is lehetnek szörnyek, és ami a valóságban óriási, az a vásznon könnyen apró porszem lehet. Manapság közel lehetetlen megkülönböztetni a számítógépes animációt a valós dolgoktól. Nézz be te is a mozifüggöny mögé, ahol egy csomó érdekes fotó vá...

Kedvenc filmjeink számtalan titkot rejtegetnek. A BrightSide ezúttal 22 olyan rejtett pillanatot szedett össze, amelyről a mozirajongók többsége még csak nem is hallott. 1. Gal Gadot öthónapos terhes volt, amikor a Wonder Woman-t forgatták. A filmkészítőknek valahogy el kellett rejteni a színészn...Hajdúszoboszló.
SZUPERINFO.HU