Tudtad, hogy Elon Musk benne volt a Vasember 2-ben? – 20 észbontó filmes érdekesség

Tudtad, hogy Elon Musk benne volt a Vasember 2-ben? – 20 észbontó filmes érdekesség
© Fotó: Marvel Studios
Kedvenc filmjeink számtalan titkot rejtegetnek. A BrightSide ezúttal 22 olyan rejtett pillanatot szedett össze, amelyről a mozirajongók többsége még csak nem is hallott.

1. Gal Gadot öthónapos terhes volt, amikor a Wonder Woman-t forgatták. A filmkészítőknek valahogy el kellett rejteni a színésznő pocakját, így a jelmeze hasi részére zöld szövetet erősítettek, a többit pedig megoldotta a számítógép.

gadotFotó: DC Entertainment

2. A legutóbbi Csillagok háborúja-filmben, Az utolsó Jedikben Luke kunyhójának ajtaja saját hajójának szárnyából készült.

swFotó: Walt Disney Pictures

3. Csak a legfigyelmesebbek szúrták ki Elon Musk techgurut a Vasember második részében: Tony Starkkal a verseny előtt futnak össze egy étteremben. Sokan egyébként úgy gondolják, hogy Musk Stark tökéletes valóságbéli megfelelője.

muskFotó: Marvel Studios

4. A hobbit: Az öt sereg csatája című 2014-es moziban egy Elk nevű ló játssza Thranduil szarvasát.

hobbitFotó: MGM

5. Stephen Hawking megengedte A mindenség elmélete készítőinek, hogy felhasználják a hangját (ami amúgy jogvédett), a szakdolgozatát és az elnöki kitüntetését. Később a film rendezőjének írt levelében Hawking azt írta, lenyűgözte Eddie Redmayne alakítása.

erFotó: Fuji Television Network Inc.

6. Van egy jelenet a Truman Show-ban, amiben Jim Carrey karaktere ellátogat egy utazási irodába, ahol az alkalmazott sminkkendőben fogadja. A szereplőnek ez volt a legelső munkanapja, mivel Truman azelőtt sohasem akart utazni.

trumanFotó: Paramount

7. A 2006-os A boldogság nyomában Chris Gardner életéről szól, akit Will Smith alakít. Smith a film végén össze is fut az igazi Gardnerrel.

gardnerFotó: Columbia Pictures Corporation

8. A Titanic játékideje korántsem véletlen. A film 2 óra 40 perc hosszúságú, ez pedig pont annyi, amennyi idő alatt az óceánjáró a valóságban elsüllyedt. További érdekesség, hogy a jéghegy észlelése és az ütközés között 37 másodperc telt el a filmben és a való életben is.

titanicFotó: Paramount Pictures

9. Will Smith annyira hozzánőtt kutyájához a Legenda vagyok forgatásán, hogy meg akarta tartani az állatot. A kutya gazdáját viszont nem sikerült meggyőznie.

legendFotó: Warner Bros.

10. A csodálatos Pókemberben látható jelmez lencséjét egy olyan cég készítette, ami katonáknak és űrhajósoknak is fejleszt szemüvegeket.

spmFotó: Marvel Entertainment

11. A Halálos iramban 7 mindent alárendelt a látványnak: összesen 270 autót törtek össze a forgatás alatt.

f7Fotó: Halálos iramban 7

12. Maradjunk még egy kicsit ennél a filmnél. A repülős jelenet nem számítógépes trükk: az autókat valóban kidobták egy mozgó gépből. A mutatványért Jack Gill kaszkadőrfőnököt kell dicsérni.

f8Fotó: Halálos iramban 7

13. Yoda külsejét Stuart Freeborn álmodta meg. Az ikonikus karakter megjelenéséhez két arcot használt fel: a sajátját és Albert Einsteinét.

yodaFotó: Star Wars / foxmovies

14. Keanu Reeves már jó párszor bebizonyította, hogy ő Hollywood egyik legkúlabb színésze. A John Wick második részében például majdnem minden akciót ő maga hajtott végre. A szerep miatt harcművészeti kiképzésen is részt vett, sőt, még a fegyverhasználatot is gyakorolta három hónapon keresztül.

keanuFotó: Summit Entertainment

15. A Harry Potter és a bölcsek köve jön. Ron sakkszettje valójában a lewisi sakkfigurák pontos mása. A középkori készletet 1831-ben találták meg a külső-hebridáki Lewis-sziget nyugati partján.

hpFotó: Warner Bros.

16. Az Álmosvölgy legendájában Christopher Walken és Martin Landau is feltűnik. Egyikük sem kért gázsit a szerepért, a két színész egyszerűen csak szeretett volna együtt dolgozni Tim Burtonnel.

shFotó: Paramount Pictures

17. Van egy jelenet a Gladiátorban, amelyben Russell Crowe karaktere megsebesül az állán. Ez a sérülés nem a sminkesek érdeme: a ló levetette magáról a színészt, aki egy rakás faág közé esett.

glFotó: Universal Pictures

18. A 300 híres táncjelenetét a színésznő valójában a víz alatt adta elő. Az effektekért felelős csapat igazán kitett magáért.

kinopoisk.ruFotó: Warner Bros.

19. A Yes nevű izraeli cég időről időre elindít egy külön csatornát csak és kizárólag Trónok harca-videóknak, úgy mint például az interjúk és a werkfilmek.

gotFotó: HBO

20. A Halhatatlan szeretők főhőseit úgy tették csapzottabbá és ősibbé, hogy parókáikat kecske- és jakszőrrel turbózták fel.

llaFotó: ARD Degeto Film GmbH

Forrás: BrightSide


A néző elég gyakran érezhet úgy filmezés közben, mintha egy bizonyos karaktert már látott volna valahol. Valaki annyiban hagyja a kósza gondolatot, mások viszont lázas keresésbe kezdenek: végigtúrják a gyanús filmeket, könyveket és rajzfilmeket, hogy rátaláljanak a kérdéses szereplő gyökereire. A Br...

A moziplakátokra nem mindig figyelnek oda az emberek, pedig néha egészen logikátlan, sőt, egyenesen bizarr meglepetéseket lehet felfedezni rajtuk. A most következő baklövésekért azonban könnyen lehet, hogy nem a készítők a felelősek, hanem a borzasztó szoros határidő. A BrightSide összeállítása. 1....Hajdúszoboszló.
SZUPERINFO.HU