Halálos vonatbaleset Körmendnél

Akt.:
Életét vesztette az az ember, aki osztrák rendszámú személygépkocsijával vonatnak ütközött egy vasúti átjáróban 2014. november 13-án. Az autós a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtotta sínekre.
Életét vesztette az az ember, aki osztrák rendszámú személygépkocsijával vonatnak ütközött egy vasúti átjáróban 2014. november 13-án. Az autós a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtotta sínekre. - © MTI Fotó: Varga György
Szombathely, november 13., csütörtök (MTI) – Életét veszítette az az ember, aki személygépkocsijával csütörtökön vonatnak ütközött a 8-as úton, Körmend közelében – közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A GYSEV szerint működött a fénysorompó.

A katasztrófavédelem tájékoztatás szerint az autó vezetőjének holttestét a körmendi tűzoltók emelték ki a járműből, a roncsot csörlő segítségével vontatják le a sínekről.

A fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtotta sínekre az autós Körmend-Horvátnádaljánál – közölte a GYSEV szóvivője az MTI-vel.

Rázó László elmondta: a Szombathelyről Szentgotthárdra közlekedő személyvonattal ütközött a gépkocsi kevéssel fél tíz után, a vonaton utazók közül nem sérült meg senki.

A vizsgálat idejére az érintett szakaszon áll a vonatforgalom, az utasokat Körmend és Szentgotthárd között vonatpótló autóbuszok viszik.

– MTI –.
SZUPERINFO.HU