Frissítve:

Hangulatos könyvpremier

Keszthelyi szerző újonnan napvilágot látott kötetével ismerkedhettek meg az érdeklődők a Fejér György Városi Könyvtár minapi rendezvényén.

hiba beküldése

Író-olvasó találkozón Kardos Gy. József, Pannon hangulatok című munkájának bemutatójára került sor. A könyv születéséről maga a szerző beszélt, mint 35 évi munka terméséről, mely összesen 77 költemény.
Az alapvető ihletet a kiadvány címéül is választott, 2012-ben született vers tükrözi. A kötet „Közélet”, „Magánélet” és „Nem komoly versek” fejezetcímekkel tagozódik 3 részre. Utóbbit úgy is jegyzi a költő, mint „badarkák”, „bökversek”, „szösszenetek”.
Az esten a költeményekből való felolvasásokkal közreműködött Bereczky Szilárd, a népművészet mestere. A „Közélet” rímei szólnak a hévízi Bibó István Gimnázium több ünnepéhez, a fürdőváros gyarapodásának mérföldköveihez, a Virágos Magyarországért Mozgalomban elért győztes helyezéséhez, más jeles alkalmakhoz, Keszthely életének aktualitásaihoz. A „Magánélet” beszél ősökről, vágyakról, reményről, emlékekről, követi eltűnt idők nyomát. A záró részben pedig a humor szólal meg, aminek Kardos Gy. József sosem volt híján.
A szerző saját előszavában a maga szerénységével ajánlja kötetét, megjegyezve, hogy mindig is csak „szárnypróbálgatásnak” tartotta a líra területén végzett kísérleteit. A verseket hallva, olvasva azonban felidéződik a 18. századi francia Buffon természettudós időt álló gondolata: „Jól írni annyi, mint jól gondolkodni, jól érezni és jól kifejezni. Egyszerre kell hozzá szellem, lélek és ízlés”.Horányi Árpád.
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása