Hat egri játékost hívott meg Benedek Tibor a Volvó Kupára

Bisztritsányi Dávid őrzi majd a magyar kaput Kecskeméten, a Volvo Kupán. FOTÓ: Szántó György (fotoszanto.com)
Bisztritsányi Dávid őrzi majd a magyar kaput Kecskeméten, a Volvo Kupán. FOTÓ: Szántó György (fotoszanto.com)
Tizennyolc játékos alkotta kerettel – köztük öt egrivel – vág neki Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a jövő hétvégi kecskeméti Volvo Kupának.

A szakvezető csütörtökön a nemzeti együttes honlapján (www.vlv.hu) tette közzé a listát, amelyben a ZF-Eger csapatából hat játékos kapott helyet. A Világliga meccseken játszó Bátori Bence, Mezei Tamás, Salamon Ferenc trió mellett címeres sapkát húzhat Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós és újoncként Bisztritsányi Dávid kapus. Ott lesz a kecskeméti eseményen a kanadai válogatott tagjaként Kevin Graham, valamint a Junior válogatott soraiban Lőrincz Bálint és Zalánki Gergő is.

– A legutóbbi keret módosítását több dolog indokolta – mondta Benedek Tibor, aki arról számolt be, hogy a kapus Nagy Viktor csuklósérülést szenvedett; néhány napon belül derül ki, hogy a sérülés mennyire súlyos.

– Külföldön szereplő játékosainkat erre a hétre nem engedték el – folytatta a kapitány –, mivel nem Világliga-hétről van szó, így bajnoki meccsük van. Továbbá mivel a juniorválogatott is szerepel a Volvo Kupán, az onnan behívott játékosok nem vándorolhatnak egyik csapatból a másikba a torna során, tehát ők a junior válogatottal készülnek. További indok, hogy új játékosokat próbálhassak ki, amit korábban is terveztem.

A jövő heti menetrendről szólva Benedek azt mondta, hogy hétfőtől készülnek a megméretésre, kedden lesz a Volvo Kupa sajtótájékoztatója, s pénteken mennek le Kecskemétre, ahol a kupa keretében három mérkőzést játszanak: még aznap a juniorválogatott ellen, majd szombaton Kanada, vasárnap pedig Románia együttese lesz az ellenfél.

A meghívottak:
KapusokBisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok).
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas)

Címkék: ,


.
SZUPERINFO.HU