Hatalmas küzdelmek, brutális viszonyok a Rolandringen

Hatalmas küzdelmek, brutális viszonyok a Rolandringen
Az egész múlt heti rossz idő és esőzések után szinte senki sem bízott abban, hogy a tegnapi versenyre jó idő lesz, ez meg is látszott a nevezéseken (összesen 60 fő) és a közönség száma is elmaradt a megszokott létszámtól.

 

A Center Motorspot Club gárdája pedig igazán kitett magáért az előkészületeket és a rendezést illetően, a legapróbb részletekre is figyelve. Már a gépátvétel ideje alatt baljós fellegek gyülekeztek a pálya felett és az edzésekre érkező kiadós zápor már éppen nem hiányzott a boldogsághoz. Bár a futamokra már remek napsütéses idő köszöntött, az első menetek sajnos embert próbáló brutális pályán zajlottak, a másodikra viszont már remek lett a pálya.

Az 1.osztály 250-es kategóriában Szboda Bence, Firtosvári Gábor és Nagy Alex emelkedett ki a mezőnyből. Az első futamban a mély sár a legjobbakat is próbára tette. Szvoboda rajt cél győzelmet szerzett, Nagy Alex sokáig a második helyen ment, Firtosvárival vívott látványos csatát az ezüstös helyezésért. Előbb Firtosvári hibázott és visszaesett, ám a 8. körben a legnagyobb ugratón Alex nagyot bukott, a motor is elfúrta magát a sárba és mire sikerült kibányászni, már hatalmas hátrányba került. Végül a befutási sorrend Szvoboda, Firtosvári, Kruss Károly, Nagy Alex, Zsigovics és Császár Tamás lett az 1-6 helyen.

A második futamban Firtosvári hozta el a rajtot Szvoboda és Nagy Alex előtt, de a HTS Team kiválósága gyorsan az élre állt, majd a 7.körig Nagy Alex követte, amikoris Firtosvári előzni tudott és ez lett a sorrend a kockás zászlónál, ill. az összetett végeredményben is.

A 450-ben, mint ahogy várható volt, az egykori VB-menő Németh Kornél uralkodott. Igaz, az első futamban ő is a sáros pálya áldozata lett, de tetemes hátrányát sikerült ledolgoznia és nyert. A drámai fordulat az volt, amikor a stabil második helyen motorozó Szőke Márk az utolsó körnél elszámolta magát és lejött a pályáról a leintés előtt, így remek teljesítménye nulla pontot ért.

A második futamra már mondható, hogy ideális volt a pálya. Kornél magabiztos győzelmét senki sem veszélyeztette, mint ahogy Szőke Márk is igazolta, hogy számára az ezüstérem az reális. Czuni László egy kis malőr után biztosan érkezett a 3. helyen. Az abszolút végeredményben az 1-6 helyen Németh, Czuni, Marosi, Szekeres, Kerese, Sáska Gábor végzett, Szőkének sokba került a tévesztés, csak a 7.helyen jegyezték.

A Meghívásos verseny meglehetősen vegyes részvétellel zajlott, melyben III.osztály, Junior, Senior és napi-licences versenyzők alkották a mezőnyt, a rendező által mindegyik külön-külön értékelve és díjazva. Abszolútban a senior korú vásárhelyi Técsy László hatalmas fölénnyel nyerte mindkét futamot.

A rangos verseny a változékony, olykor esős, olykor napsütéses idő és a valóban nehéz pálya ellenére kiválóan sikerült, a versenyek izgalma is totális volt.

 

(Center Motorsport Club)

 .
SZUPERINFO.HU