Hatalmas vihar tombolt Szatmár megyében

Hatalmas vihar tombolt Szatmár megyében
Szatmár megye - Kidőlt fák, tönkretett tetőszerkezetek és több településen jelenleg is szünetelő áramszolgáltatás bizonyítja a tegnap Szatmár megyén keresztül átvonuló pusztító vihar erejét. Több órán keresztül megbénult Szatmárnémeti két fő közlekedési útvonala is.  Vihar 2007.08.21   

A szerdán késő délután Szatmár megyét elért hatalmas vihar mind a megyeszékhelyen, mind pedig a megye többi településén is óriási károkat okozott. Az erős széllökések fákat döntöttek ki Szatmárnémetiben, ahol áramkimaradással is számolniuk kellett a lakosoknak. Többek között az Ady Endre, Serelor, Sperantei, Baritiu, N. Iorga utcákon és a 14 Mai lakónegyedben szünetlet az áramszolgáltatás. Az erős széllökések a megyében is több villanyvezetéket megrongáltak, ezért több település — köztük Szatmárudvari, Baba Novac, Krasznaterebes, Királydaróc, Óvári és Szamoskóród — áram nélkül maradt.

A nagy mennyiségű csapadék ughyanakkor megbénítota a város közlekedését is, az Octavian Goga ás a batizi úton található vasúti aluljáróknál lehetetlen volt a közlekedés. A csatornahálózat nem volt képes befogadni az órisási mennyiségű csapadékot és eldugult, a tűzoltóktól kapott információk szerint pedig az aluljárókban több mint 1 méteres víz gyűlt fel. A katasztráfavédelem munkatársai egyébként szivattyúkkal vonultak ki a helyszínre, és több órás munka után csak éjszaka fél tizenegy körül tudták újra járhatóvá tenni a város két legforgamasabb útszakaszát.

A viharos széllökések egyébként nemcsak fákat csavartak ki, de megrongálták a lakóházak és tömbházak tetőszerkezeteit is. Információink szerint a jégesővel párosult vihar több lakóházról is tetőcserepeket szakított le, Szatmárnémeti központjában pedig több mint 100 négyzetméternyi tetőszerkezetet hullott alá egy emeletes tömbházról. A törmelék maga alá temetett egy Peugeot 206 típusú gépjárművet is, amit a tetőszerkezet darabjai alól a tűzoltók mentettek ki.

 

 .
SZUPERINFO.HU