2018.01.9 09:40; Frissítve: 2018.01.9 09:50


„Hogy jöhetett ki a kisfiam az óvodából?”

„Hogy jöhetett ki a kisfiam az óvodából?”
Tiszatarján – Az elmúlt héten egyedül indult haza az óvodából a hétéves Csabika a tiszatarjáni óvodából. Pontosan nem tudni, hogyan történt az eset, mert másként mesélte el a történteket a kisfiú édesanyja és másként a település polgármestere.
hiba beküldése

Vajon hogy lehet megakadályozni, hogy a gyerekek ne szökjenek ki az óvoda területéről? A kérdés azért vetődött fel, mert az elmúlt héten a tiszatarjáni óvodából egyedül ment haza egy hétéves kisfiú. Elsőként a tiszatarjáni intézményben érdeklődtünk, de az óvodavezető azt mondta lapunknak, még nem egyeztetett a település polgármesterével, ezért nem nyilatkozik, de tettek már intézkedéseket.

Nyitva maradt a kapu

Ezért kerestük Tiszatarján vezetőjét, Bögre Lajosnét, aki lapunknak jelezte: a médiában megjelent hírek nem teljesen fedik a valóságot. A kisfiú a reggeli gyülekező idején szökött meg az óvodából. Valamelyik szülő, aki hozta a gyermekét, nyitva hagyta a kaput, a kisfiú ezt használta ki.

– Hétéves gyermekről van szó, tehát neki már tudnia kell, hogy az óvodából nem szabad felügyelet nélkül elmenni. Az eltűnését egyébként az óvónők kis idő múlva észrevették, kocsiba ültek, hogy visszahozzák a gyereket. A kisfiú azonban találkozott az utcán egy ismerősével, aki hazavitte – sorolta a polgármester. Véleménye szerint a gyerek nem gyalogolhatott másfél kilométert, legfeljebb 500 métert.

ovoda-05-aj

Átfagyva ért haza

A felháborodott szülők azonban értesítették a rendőrséget. Az édesanya, Csóka Katalin lapunknak elmondta: a kisfia rosszul érezte magát az óvodában, ezért kérte az óvónőt, hogy szóljon az édesapjának. Mivel ez nem történt meg, Csabika kikéredzkedett pisilni. Azonban az öltözőben felvette a cipőjét, magához vette a kabátját és a sapkáját, majd elindult haza. A kapu zárva volt, a kisfiú felmászott a kerítésre, hogy a láncot leakassza róla. Az édesanya szeretné tudni, hogy ezután biztonságosabbá teszik-e az óvodát, de elmondása szerint még egy bocsánatkérés sem érkezett az intézménytől.

Másfél kilométert gyalogolt

Állítja: a kisfia valóban másfél kilométert gyalogolt, átfagyva ért haza, mert a kabátját nem vette föl, és az óvónők jóval az eltűnése után kezdték el keresni.

Janasóczki Attila rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, a szülőktől bejelentés érkezett, így járőrök érkeztek a helyszínre és felvették a jegyzőkönyvet az esetről. Jelenleg vizsgálják, hogy a történtek kimerítik-e valamilyen büntetőjogi kategória lehetőségét.
ovoda-06-aj

Zárni kell a kapukat!

De vajon hogy lehet megakadályozni a hasonló eseteket? Több miskolci óvodában is érdeklődtünk. Kiderült, mindenütt zárják a kapukat és az óvoda épületét is, de a reggeli és a délutáni időszakban, amikor hozzák és viszik a gyermekeket, fokozott odafigyelés szükséges. Sajnos nem minden szülő zárja be a kaput vagy az ajtót, sokszor kell őket figyelmeztetni erre.

A csoportszobában az óvodapedagógusok figyelnek a gyerekekre, az előtérben pedig a dajkák. Nagyon sok óvoda ajtaján vannak már olyan riglik, amelyek kívülről is és belülről is nyithatók, de olyan magasra szerelik őket, hogy azt a gyerekek ne tudják kinyitni. Az óvodavezetők megjegyezték: sokat számít az is, hogy a szülő mit mond otthon a gyermekének. Ha arra tanítja, hogy nem szabad egyedül elmenni az óvodából, és hogy mindig fogadjon szót az óvónéninek, akkor valószínűleg nem jut eszébe hazaszökni. Hangsúlyozták, ilyen eseteknek nem szabadna előfordulniuk, de a reggeli „átjáróházban” mégis megtörténhet.

ÉM-HE


Rosszul lett, megszökött az óvodából egy tiszatarjáni kisfiú
Tiszatarján - Megszökött az óvodából, mert rosszul volt egy tiszatarjáni kisfiú. Több, mint másfél kilométert sétált a hidegben. Az egyik szomszéd talált rá és vitte haza a szüleihez. Az óvoda csak később jelentkezett a családnál, akkor már otthon volt a kisfiú. Az anya és a kisfiú is beszélt a T...

Illusztráció - vecseshirek.hu
Tiszatarján - A szülők feljelentették az intézményt, a rendőrség vizsgálja a körülményeket. Még a kora délelőtti órákban történt a tiszatarjáni óvodában, hogy az egyik nagycsoportos kisfiú kikéredzkedett a vécére, ám pisilés helyett elhagyta az intézményt és elindult haza. Az utcán, félúton talál...További hírek a BOON Sziréna kategóriából
Videó: Halálba csúszhatnak az autók a téli utakon
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tucatszám szedi áldozatait a jeges út a téli hónapokban. Van, amikor [...] tovább »
Autómentő égett Mezőkövesden
Mezőkövesd - Kigyulladt egy autómentő Mezőkövesden, a Meggy utcában kedden. tovább »
Részegen okozott halálos balesetet a volt rendőr Sárospatakon
Miskolc, Sárospatak - Gyorsan hajtott, kisodródott a kanyarban és a fának csapódott Sárospatakon. tovább »
Üveggel vágta el édesanyja nyakát a mezőkövesdi nő
Mezőkövesd, Miskolc - Az emberölés vádja alól felmentették, de kényszergyógykezelését rendelték el. tovább »
Leégett egy faház Miskolc határában
Miskolc - Teljes terjedelmében égett egy faszerkezetű épület Miskolc külterületén, az Őzugró dűlőn hétfő [...] tovább »
Bíróság elé áll a csernelyi uzsorás család
Csernely, Ózd - Vádemelési javaslat azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik irreálisan magas kamatra adtak [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
DVSC: egy meccsel csökkentették Jovanovic büntetését
Debrecen - Három bajnoki találkozót kell kihagynia a DVSC középpályásának. tovább »
Olimpiai bajnok tanácsadó az MVLC-nél
Miskolc - Horkai György hétfőn hivatalosan is munkába állt a Miskolci VLC-nél. tovább »
Tíz akadémiát akkreditált a kosárszövetség
Budapest - A szövetségi felülvizsgálatot követően tíz akadémia használhatja a jövőben a Nemzeti Akkreditált [...] tovább »
Finomhangolást végeznek Tiszaújvárosban
Tiszaújváros - Csak két távozója van a tiszaújvárosi labdarúgó­csapatnak, mert a jelenlegi keretben bízik a [...] tovább »
Műkorcsolya Eb – Tóth Ivett és Medgyesi Fruzsina az olimpiai indulásért küzd
Budapest - Magyar szempontból az a szerdán kezdődő műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság legnagyobb [...] tovább »
Putnok FC: Szabadban, teremben
Putnok - Hétfőn délután látott munkához a Putnok FC NB III-as labdarúgócsapata. tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása