Havazás – Szolnok megyében az utak járhatóak, nincsen hótól elzárt település

Szolnok, 2013. március 26., kedd (MTI) – Nincsen hótól elzárt település Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol minden út járható – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden hajnalban az MTI-vel.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint a hajnali órákig Jász-Nagykun-Szolnok megye területén összesen 8 balesethez hívták a tűzoltókat. Ebből egyetlen helyszínen kellett súlyos sérültekről gondoskodni: egy hétfőn este tíz óra előtt, a 4-es számú főút Kisújszállást elkerülő szakaszán történt balesetben két ember sérült meg súlyosan, miután két személyautó összeütközött.

Az éjszaka folyamán mindössze egy elakadt kamiont kellett kimenteni Szolnokon a Mester útnál – tette hozzá a szóvivő. Jelezte: a közútkezelő éjfélig 27, onnantól 28 munkagéppel folyamatosan tisztította a megye útjait, amelyek mindegyike járható, hótól elzárt település nincsen.

Továbbra is érvényben van az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancs riasztása a ceglédi, a jászberényi, a karcagi, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a nagykátai, a szolnoki, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi kistérségek területén. Itt a friss hóval fedett területeken az erős szél magas hótorlaszokat emelhet. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a nap folyamán az ország számottevő részén továbbra is lehet számítani változó intenzitással havazásra, amelynek során késő estig további 5-15 centiméter friss hó hullhat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arra kéri az autósokat: mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról és kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Csak a téli időjárásnak megfelelő járművel induljanak el, valamint lassabb közlekedésre és fennakadásokra is számítsanak.

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetőek az OMSZ honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon..
SZUPERINFO.HU