Háztartás magasfokon: 12 tuti tipp professzionális takarítóktól

Akt.:
Háztartás magasfokon: 12 tuti tipp professzionális takarítóktól
© Forrás: Bright Side
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Profi takarítócégek hallatán vegyvédelmi ruhás alakok jutnak eszünkbe, akik a hétköznapitól eltérő, számunkra elérhetetlen módszerekkel varázsolják nem csak tisztává, de egyben sterillé a legborzalmasabb helyeket is. Nos, kétségtelen, hogy látványos eredményeket produkálnak, ám módszereik korántsem különböznek annyira egy átlag háziasszonyétól, mint gondolnánk. A Bright Side összegyűjtötte a profik azon trükkjeit, amelyeket nagyobb energia- vagy pénzbefektetés nélkül mi is könnyedén alkalmazhatunk!

1. Tegyünk sütőpapírt a hűtő polcaira!

1

Ki akarná rendszeresen alávetni magát a hűtőtakarítás kellemetlenségeinek, amikor egy egyszerű praktika segítségével a szokásosnál jóval tovább megőrizhetjük a hűtőgép higiéniáját? A polcokra helyezett sütőpapír felszívja a kicseppent folyadékot, megvédi a polcot a foltoktól.

2. Takarítsd ki a robotgépet anélkül, hogy megvágod magad!

2

Makulátlan tisztaságot érhetünk el, ha meleg vizet és mosogatószert öntünk a háztartási robotgépbe, majd egyszerűen elindítjuk azt. Így tulajdonképpen a gép elvégzi helyettünk a feladatot, nekünk a végén már csak ki kell öblítenünk azt.

3. Fényesítsük olívaolajjal a krómfelületeket!

3

Ettől szebb lesz a konyha, mint új korában! Tegyünk egy csepp olajat egy konyhai törlőre, majd töröljük át vele a krómfelületeket: hűtőt, sütőt, mikrót, kávéfőzőt, stb.

4. Egyszerű mix a tökéletesen tiszta ablakokért

4

Bármennyire meglepő, a profik gyakran saját kezűleg állítják elő a takarításhoz szükséges tisztítószereket. Ezeket természetesen mi is könnyedén összemixelhetjük otthonunkban. Ablakpucoláshoz például a legideálisabb, ha egy liter vizet összekeverünk egy teáskanálnyi folyékony keményítővel, valamint egy teáskanálnyi fehér ecettel. Az így kapott szer segítségével garantáltan csíkmentessé varázsolhatjuk ablakainkat.

5. Körömlakk a szőnyegen? Ajjajj!

5

Pánikra semmi ok! Egy kis vodka segítségével megakadályozhatjuk, hogy a körömlakk gyorsan beleszáradjon a szőnyegbe (vagy bármilyen textilbe), így időt nyerhetünk a kitisztításához. Amennyiben nem élénk színű, világos textíliáról van szó, úgy a glicerin, az oldószer és a hidrogén-peroxid is hasznos lehet a festékfolt ellen.

6. Ecetet a csapokra!

6

Fontos, hogy ne lélegezzük be nagy mennyiségben, és mindig húzzunk gumikesztyűt, amikor használjuk, de az ecetes víz még mindig a leghatásosabb szer a csaptelepek vízkőmentesítéséhez.

7. Csakis fentről lefelé haladjunk!

7

Kezdjük legfelül, mert ami takarításkor aláhullik, azt később sorra keríthetjük! Csillár, függönyrúd, felső polcok, majd lentebb haladunk a berendezési tárgyak, ablakpárkányok szintjére és mindig utolsó legyen a padló!

8. Majonézzel a matricák ellen

8

Meguntad a matricát a hűtőn? Semmi gond! Kend be vastagon majonézzel, hagyd beszívódni, majd egyszerűen szedd le a papírt. Nem sok takarítanivalót fog maga után hagyni.

9. Nem csak a művészek használnak ecsetet

9

A nehezen hozzáférhető helyek tisztításához egy egyszerű festőecset a leghatásosabb. A vékony, hosszú ecset segítségével ugyanis könnyedén leszedhetjük a port a legszűkebb helyeken, a legapróbb tárgyakról is, az aláhulló pormaradékot pedig egy rongy, vagy egy porszívó segítségével gyorsan eltüntethetjük.

10. Citromlével a rozsda ellen

10

A citrom nem csak a gasztronómiában, de a takarítás terén is rendkívül hasznos, mindig tartsunk otthon egy tucatot! Többek között rozsda ellen is kitünő a citrom facsart leve, vagy akár a hígított citromsav.

11. Polírozáshoz elő a ketchuppal!

11

Mielőtt nevetni kezdesz, próbáld ki! Polírozd át egy ketchupos textildarabbal az étkészletet, és meglátod, nem vicceltünk!

12. Ammóniával az edényekért

12

Az ammóniaoldat is a barátunk. A konyhai eszközeinket helyezzük meleg ammóniaoldatba és zárjuk el egy nejlonzacskóba! Ha egy éjjelen át így hagyjuk, reggelre szinte megújulnak. Ez az oldat a csempék tisztántartásához és az olajfoltok eltüntetéséhez is nélkülözhetetlen.

Bónusz:

Az alapos takarítás a depresszió és a rossz kedv egyik legjobb ellenszere:

13

Forrás: Bright Side


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Lefogadjuk, hogy a következő videóban bemutatott trükkhalmazzal még a legkreatívabb háziasszonyok elismerését is sikerül kivívni! Forrás: Youtube / 5-Minute Crafts GIRLY [related-post post_id="3972373"] [related-post post_id="3971703"] [related-post pos...

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az elítéltek élelmessége a börtönrácsokon kívüli életet is megkönnyítheti, de egy közönséges hétköznapi tárgy (pl. fecskendő, hullámcsatt, vagy óvszer) segítségével is pazar trükköket hajthatunk végre. Próbáltál már például vasalóval húst sütni? Merthogy lehet! ...

Azt mondani sem kell, hogy a majonéz a világ egyik legnépszerűbb élelmiszere: csak az Egyesült Államokban évente kétmilliárd dollárt költenek rá az emberek. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a fehér krémet nem csak főzésnél és ételízesítésnél lehet felhasználni, hanem a háztartásban és a széps....
SZUPERINFO.HU