Hétfő reggeltől káosz lesz a csornai utakon

Akt.:
Hétfő reggeltől káosz lesz a csornai utakon
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a kivitelező Pannon-Víz Zrt. az autósok és lakók türelmét kéri a következő 6-8 hétben.

A közlekedők 2013. május 13-tól 6-8 hétig jelentős torlódásokra számíthatnak Csornán, miután 2013. április 25-én a 85-ös és 86-os számú főutak kétszer két sávos közös szakaszán a szennyvízcsatorna vezetéke megsérült, jelentősen megsüllyedt a burkolat, és emiatt a forgalom csak útszűkület mellett haladhatott, illetve haladhat a következő hetekben.

A szennyvízcsatorna helyreállítási munkái 2013. május 13-án hétfőn a reggeli órákban indulnak el, amelynek során a kétszer két sávos pályát kétszer egy sávosra kell szűkíteni.Az ideiglenes forgalomterelést jelző táblákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. május 13-án helyezi ki, a munkavégzés megkezdése előtt. A tervezett munkálatok ideje 6-8 hét, amely a kapcsolódó víztelenítési munkák okán még a kivitelezést végző cég számára is műszaki bizonytalanságot rejt magában.

A korábban már bekövetkezett rendkívüli közműhiba javítása is jelentős torlódásokat idézett elő Csornán, ennek újbóli megelőzése és csökkentése érdekében az E65-ös számú főút (86-os főút) Szlovénia és Szlovákia közti tranzit forgalmát a 86-os főút megyei szakaszát tehermentesítő M1-es autópálya – 83-as főút – 8-as főút útvonalra tereli a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A forgalomkorlátozások során narancssárga színű tehermentesítő útvonalat jelölő táblákat helyeznek ki az észak-dél irányú forgalom részére az M1-es autópályán a 86-os főúti csomópontját megelőzően, míg az ellentétes irány számára Körmenden a 86-os és 8-as főutak csomópontjában helyezi el a táblákat a közútkezelő. A közbenső főúti csomópontokban, mint az M1-es autópálya és 85-ös főút, az M1-es autópálya és 83-as főút, a 83-as és 8-as, valamint a 8-as és 84-es főutaknál a tehermentesítő útvonal irányát táblával jelzik a szakemberek.

A munkálatok Győr-Moson-Sopron megye egyik legforgalmasabb útvonalát érintik, amelyen jelentős az átmenő nehézgépjármű forgalom, így várhatóan jelentős torlódások és fennakadások alakulhatnak ki. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy kövessék a kihelyezett táblák iránymutatásait, ne a GPS készülékek által jelzett útvonalakon haladjanak. Az autóbusz közlekedést igénybe vevők is hosszabb menetidővel számolhatnak, ezért érdemesebb a megszokottnál korábban elindulniuk. A társaság a beruházóval együtt a közlekedők türelmét és megértését kéri a munkavégzés ideje alatt.

2013. május 9-én reggel a Győr felé tartó külső sáv egy szakaszát  le kellett zárni a hirtelen bekövetkezett újabb nagymértékű burkolat-deformálódás miatt, ami az útburkolat ezen felületének aláüregelődésére utal. A korábbi vizsgálatok során kiderült, hogy egy 340 méteres hosszon haladéktalanul el kell végezni a csatorna rekonstrukcióját. A beruházást a Pannon Víz Zrt. végzi, az ideiglenes forgalomtechnikai munkálatokat pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el.

(forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)


Címkék: ,


.
SZUPERINFO.HU