Ki az a Soros György?

Ki az a Soros György?

Budapest - A vidéki kis településen élők inkább néznek sorozatokat és filmeket a tévében, mint híradót. Éppen ezért keveset tudnak az aktuálpolitikáról, de nem is érdekli őket, hogy ki az a Soros György, mit csinál Orbán Viktor az országgal, mert szerintük változtatni úgysem tudnak rajta. Azt viszont minden tévét kapcsolgató leszűrte a kormány erőszakos propagandájából, hogy a migránsokat utálni kell. Fődi Kitti cikke az Abcúgon.
tovább »
Tizedik állomásához érkezett a Mobil Digitális Iskola-program

Tizedik állomásához érkezett a Mobil Digitális Iskola-program

Nyíregyháza - Tizedik állomásához érkezett a Mobil Digitális Iskola-program (Mobidik), a modern számítástechnikai eszközökkel felszerelt mobil tantermet ezen a héten a nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai használhatták.
tovább »
Interjú: Wellhello

Interjú: Wellhello

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a méltán népszerű Wellhello oszlopos tagja Diaz volt, aki többek között mesélt hamarosan megjelenő két új zenéjükről is az olvasóknak.
tovább »
Ingyen lesz az első nyelvvizsga

Ingyen lesz az első nyelvvizsga

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Visszakapják az első nyelvvizsga díját azok, akik sikeresen teljesítették a feladatokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára jelentette be, hogy az első nyelvvizsgát ingyenessé teszik 35 éves korig.
tovább »

Ingatlanközvetítővel, vagy anélkül? Íme a tapasztalatok!

Ingatlanközvetítővel, vagy anélkül? Íme a tapasztalatok!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sem az idő, sem pedig a költségek szempontjából nem mellékes, hogy ingatlanügyekben kérünk-e segítséget.
tovább »
Illegális bevándorlás - Elkészült a második kerítés a magyar-szerb határon

Illegális bevándorlás - Elkészült a második kerítés a magyar-szerb határon

Röszke - Elkészült a kétsoros kerítésrendszer második kerítése a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán.
tovább »

Vascsővel verte agyon a 86 éves nőt, életfogytiglant kaphat a nyéstai gyilkos

Miskolc, Nyésta - Előzetes letartóztatásba helyezték a nyéstai emberölés gyanúsítottjait.
tovább »

Második világháborús csontmaradványokat találtak a Városligetben

Budapest - Három, a második világháborúban elesett német katona csontmaradványaira bukkantak a Városliget felújítási munkálatai közben - közölte a Hadtörténeti Intézet és Múzeum pénteken az MTI-vel.
tovább »

Új pályázatokat ír ki , 90 milliós keretösszeggel az Agrármarketing Centrum

Budapest - Az Agrármarketing Centrum (AMC) új pályázatokat ír ki rendezvények szervezésének és kommunikációjának támogatására; első körben 90 millió forintos keretösszeggel 3 pályázat jelenik meg a jövő héten.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2017. április 28.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.
tovább »

Holtan találtak egy nőt Tolnán

Budapest - Holtan találtak egy nőt tolnai otthonában, felmerült az idegenkezűség gyanúja - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.
tovább »

Rádiókat bírságolt és frekvencia-pályázatokról hozott döntéseket a médiatanács

Budapest - Helyi rádiókat bírságolt meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, valamint döntést hozott helyi frekvenciákra kiírt pályázatokról is.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Német és brüsszeli sajtókommentárok

Brüsszel - A Handelsblatt című német üzleti lap, a La Libre Belgique belga napilap, valamint a Politico című brüsszeli hírportál is Magyarországgal foglalkozott több pénteki cikkben.
tovább »

Freedom House - Tizenhárom éves mélyponton van a sajtószabadság a világban

New York - Tizenhárom éves mélypontra zuhant tavaly a világ a sajtószabadság érvényesítése terén, miközben soha nem tapasztalt fenyegetésekkel szembesültek az újságírók és sajtóorgánumok a legdemokratikusabb országokban is, a tekintélyelvű államokban pedig új, esetenként a határokon átnyúló intézkedésekkel próbálják megszerezni a média feletti ellenőrzést - állapítja meg pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében a Freedom House (FH) amerikai központú emberi jogi szervezet a sajtószabadság tavalyi helyzetéről szóló jelentésében.
tovább »

Négyszáz millió forintos technológiafejlesztés a nyíregyházi Szuro-Trade Kft.-nél

Nyíregyháza - Fejlesztette terményszárítási technológiáját a mezőgazdasági szolgáltatásokkal és kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó Szuro-Trade Kft., a 403 millió forint értékű, részben a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósult beruházást pénteken adták át Nyíregyházán.
tovább »

Ingyen?

A fiatalok számára van egy jó meg egy rossz hírem. Most nem kérdezhetem meg, melyikkel kezdjem, ezért kezdem a jóval: a kormány jövő évtől ingyenessé teszi az első nyelvvizsga megszerzését 35 éves korig. Hegyi Erika jegyzete.
tovább »

Novák Katalin: a fejlesztések nyomán megduplázódik az Erzsébet-táborok kapacitása

Budapest - A kormány a következő három évben 26 milliárd forintot fordít a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok fejlesztésére, így 2019-re megduplázódik a táborok kapacitása - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »
Riasztották a magyar Gripeneket egy utasszállító gép miatt

Riasztották a magyar Gripeneket egy utasszállító gép miatt

Budapest - Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit pénteken délelőtt egy Münchenből Nagyszebenbe tartó repülőgép miatt, mert az nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.
tovább »

Everest-expedíció - Klein Dávid és Suhajda Szilárd túl van a második akklimatizációs körön

Budapest - Túl van a második akklimatizációs körön Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászó, akik a Magyar Everest Expedíció keretében készülnek a világ legmagasabb csúcsának megmászására.
tovább »
A hely, az ár

A hely, az ár

Költözni mindig ráfizetés. Haszon legfeljebb annyi származik belőle, hogy az ember megszabadul pár „féltve őrzött”, amúgy értéktelen, elavult kacattól. Pláne akkor kész leégés a költözés, ha az ember fia olcsó helyről, vidékről hurcolkodik át drágábbra. Györke László jegyzete.
tovább »
Videó: Plüsskacsába rejtett kábítószer Ongán

Videó: Plüsskacsába rejtett kábítószer Ongán

Onga - A rendőrök Ongán fogták el azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szerzett meg és adott tovább. A díler egy játék plüsskacsa hasában rejtette el a „kristályt”.
tovább »
A nap receptje: tormás sonkaleves

A nap receptje: tormás sonkaleves

Debrecen, Karcsa, Miskolc, Nyíregyháza - A húsvétnak már vége, de az ünnep ízeit egyszerűen nem akarjuk elengedni.
tovább »
Jön a MÁV nagy dobása! Emeletes vonat gördül Nyíregyházára!

Jön a MÁV nagy dobása! Emeletes vonat gördül Nyíregyházára!

Nyíregyháza - Sínen a megállapodás: a magyar vasút életében kiemelt jelentőségű keretmegállapodást írt alá a MÁV-START Zrt. és a Stadler Bussnang AG. Egyelőre még csak ízlelgethetjük, hogy immár látótávolságon belül van az első kétszintes személyszállító jármű, amely 2019 tavaszán állhat forgalomba, és utána nemsokára a nyíregyházi állomásra is begördülhet.
tovább »

Nagy Futam - Ötödször rendezik meg a technikai sportok fesztiválját

Budapest - Ötödször rendezik meg a Nagy Futam elnevezésű autó- és motorsport-bemutatót Budapest belvárosában hétfőn.
tovább »

KSH: 4,5 százalékos volt a munkanélküliség az első negyedévben

Budapest - A január-márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, 207 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
tovább »

Napfény világánál

Na ugye. Jelentősen emelkedett a leggazdagabb magyarok vagyona az elmúlt évben a napi.hu összeállítása szerint. A portál idén is elkészítette a leggazdagabbak listáját, az első néhány helyen szereplők legalább két számjegyű növekedést értek el tavaly, forintban, milliárdban. Szőke Tímea írása.
tovább »

Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya

Budapest - Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon - jelentette ki az M1 aktuális csatorna műsorában az OOI főigazgatója.
tovább »

KSH: 106 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az első negyedévben

Budapest - A 2017. január-márciusi időszakban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 368 ezer volt, 106 ezerrel - 2,5 százalékkal - több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 67,1 százalékra emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A ráta nem változott az előző (december-februári) három hónapos időszakhoz képest.
tovább »

„Apa sincs másik” – így a friss kezdeményezés

Budapest - „Minden szombaton együtt reggeliztünk. Gyártotta nekem a katonákat. Kenyeret, kolbászt, de legtöbbször szalonnát darabolt. Ilyenkor voltunk egymáshoz a legközelebb, mármint lelkileg. Valami hihetetlen nyugodtság áradt szét rajtam – meg rajta is – ezeken a reggeleken. Öt éve már nincs közöttünk az apám, de a szokás megmaradt – csak az ő helyére immár a fiam ül, és én darabolok.” Így ír egy 34 éves családapa, Tamás az apjáról.
tovább »
Az európai döntőben a Herman Ottó Múzeum videója

Az európai döntőben a Herman Ottó Múzeum videója

Miskolc - Az Egyesült Államokból évekkel ezelőtt elindult Museum Dance Off verseny célja, hogy megmutassa a világ múzeumainak könnyedebb, vidámabb oldalát.
tovább »
Illegális bevándorlás - Orbán: hosszú időre biztosított a magyarok biztonsága

Illegális bevándorlás - Orbán: hosszú időre biztosított a magyarok biztonsága

Budapest - A déli határon elkészült kétsoros kerítésrendszerrel hosszú időre biztosított a magyar emberek biztonsága - mondta Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.
tovább »

Az állami támogatáshoz keddig üzembe kell helyezni az online pénztárgépet

Budapest - A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást. Ehhez május 2-ig üzembe kell helyezniük a pénztárgépet - figyelmeztetett pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
tovább »

Csökkent az üzemanyagok ára

Budapest - Csökkentette bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
tovább »
Öt intézményt ürítettek ki a bombariadó miatt Nyíregyházán

Öt intézményt ürítettek ki a bombariadó miatt Nyíregyházán

Nyíregyháza - Öt nyíregyházi intézményt kellett kiüríteni nem sokkal 8 óra után bombariadó miatt.
tovább »
Így tanul a jövő sofőrje

Így tanul a jövő sofőrje

Budapest - Izgalmas kérdés például az, hogy miként fog változni az autók és vezetőik kapcsolata.
tovább »
Kékedi Melczer kastély - Megtaláltuk a bárónő unokáját

Kékedi Melczer kastély - Megtaláltuk a bárónő unokáját

Kéked - Kéked hatalmas kincsekkel rendelkezik. De vajon miért nem hasznosítj­­a senki?
tovább »

Időjárás-jelentés - 2017. április 27.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.
tovább »

Segédmotorokat és laptopokat kaptak a polgárőrök

Budapest - Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 37 segédmotor-kerékpárt, a Magyar Telekom Nyrt. pedig 27 laptopot adományozott az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) egyesületeinek.
tovább »
Külföldi sajtó Magyarországról - Német, brit, osztrák, brüsszeli lapok az uniós kötelezettségszegési eljárásról

Külföldi sajtó Magyarországról - Német, brit, osztrák, brüsszeli lapok az uniós kötelezettségszegési eljárásról

Brüsszel - Az előző napi brüsszeli események foglalkoztatták a nemzetközi sajtót Magyarországgal kapcsolatban csütörtökön.
tovább »

A Költségvetési Tanács nem kifogásolja az idei költségvetés módosítását

Budapest - A Költségvetési Tanácsnak (KT) a 2017. évi központi költségvetéséről szóló törvény módosítását tekintve nincsenek olyan ellenvetései, amelyek indokolnák, hogy a dokumentummal kapcsolatban jelezze az egyet nem értését - közölte a testület az MTI-vel csütörtökön.
tovább »

Költségvetés - Lázár: a kormány május 2-án nyújtja be javaslatát

Budapest - A kormány május 2-án nyújtja be a 2018-as költségvetésre vonatkozó javaslatát a parlamentnek, amelyet június 15-ig elfogad a Ház - közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »
Lázár: a miniszterelnök megvédte az ország érdekét Brüsszelben

Lázár: a miniszterelnök megvédte az ország érdekét Brüsszelben

Budapest - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt tartja a szerdai brüsszeli vita legfontosabb eredményének, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány megvédte az ország érdekét.
tovább »
Eláruljuk, melyek a legveszélyesebb és legbiztonságosabb helyek 7 közlekedési eszközön

Eláruljuk, melyek a legveszélyesebb és legbiztonságosabb helyek 7 közlekedési eszközön

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezután kétszer is meggondolja, hova üljön a buszon, vagy akár az autóban. 
tovább »
Papír-ha(ta)lom

Papír-ha(ta)lom

Milliárdos gyémántüzleteket kötnek egyetlen kézfogással, egy kis értékű ingóság eladását meg tanúkkal igazolt papírhalmaz mellett több – gyakran egymásnak munkát adó – hivatalnak is be kell jelenteni. Minden háztartásban van egy fiók, amiben régi iratok vannak, mert igazolni kell, hogy ez vagy az a családé vagy már nem, ezért ne minket keressenek. Pusztai Sándor jegyzete.
tovább »
Rekord! 1 tonnás borostyánfogás a záhonyi határátkelőn

Rekord! 1 tonnás borostyánfogás a záhonyi határátkelőn

Záhony - Egy ukrán autóbusz poggyászterében egy tonna borostyánt és 12500 doboz cigarettát találtak a magyar vámosok a záhonyi határátkelőn, ami az ukrán kollégáik simán átengedtek a határon.
tovább »

Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Eger.
SZUPERINFO.HU

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása