Hézső Ferenc és az Emlékpont közös rajzpályázata

Hézső Ferenc és az Emlékpont közös rajzpályázata
A 75 éves Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész kiállításához kapcsolódó rajzpályázatot hirdet az Emlékpont általános és középiskolás diákoknak.

Az április 21-ig beadható művek témájaként a hagyományok és a modern világ közötti kapcsolatot jelölték meg a szervezők.

Az Emlékpont jelenlegi időszaki kiállítása Hézső Ferenc festőművész munkássága előtt tiszteleg. Az idén 75. évét betöltő Hézső művészete a vásárhelyi és az alföldi népélet iránt elkötelezett. Tiszteli a helyi képzőművészeti hagyományt, de formailag nem követője senkinek. A pusztulásra ítélt tanyavilágot, a külső kényszerek hatására megváltozott tanyai életformát újszerűen, sajátos szimbólumrendszerrel jeleníti meg. Munkásságát több díjjal, többek között Tornyai-plakettel és Munkácsy-díjjal is elismerték.

 

A rajzpályázat témája a múlt, a jelen és a jövő átértelmezése a “hézsői világon” keresztül. A szervezők általános és középiskolás diákok alkotásait várják: olyan papíralapú, A/3-as méretnél nem nagyobb rajzokat, amelyek kapcsolódnak Hézső Ferenc festészetéhez és megjelenik rajtuk a hagyományos, illetve a modern élet összekapcsolódása. Az alkotások beadására április 21-ig nyílik lehetőségük a fiataloknak. A beérkezett pályaművekből az eredményhirdetéssel a zsűri mellett a közönség is szavazhat az Emlékpont közösségi oldalán egy időben kamarakiállítás nyílik május 3-án, az Emlékpontban..
SZUPERINFO.HU