Hien titokzatos vonzalma

Akt.:
Hien titokzatos vonzalma
Az egzotikus szépségű és ragyogó hangú énekesnő, Nguyen Thanh Hien a zene mellett a reál tantárgyakhoz is vonzódik.

Hien különös szenvedélyéről is beszélt a Szuperinfónak.
– Vietnámi gyökerekkel rendelkezel, innen az elsőre furcsának ható neved. Mi ennek a hármasnak a jelentése, értelme?
– A keresztnevemnek van jelentése, Hien: annyit tesz, hogy szerény. A vezetéknév pedig a leggyakoribb Vietnámban, ezért hiszik azt, hogy sok rokonom van akár itt, Magyarországon is, de ez nem igaz. A középső név pedig megkülönböztetésre szolgál a gyakori vezetéknév miatt.
– A matekot többen utálják, mint szeretik. Viszont neked a kedvenced.
– Igen, a suliban mindig a reál tantárgyakhoz vonzódtam jobban, ezért is érettségiztem emelt szinten kémiából és matematikából. Ennek köszönhetően fel is vettek a Műegyetemre, de nem mentem el, mert nem lehet első félévet halasztani. Most inkább a zenére szeretnék koncentrálni, de nincs kizárva ez a terület sem. A reál tudományokban azt szeretem a legjobban, hogy sok titokzatosságot tartalmaznak. Ezenkívül sok olyan szabály van a matematikában, amely könnyebbé teszi az életünket. Megfigyeltem magamon azt, hogy ha egy problémán gondolkozom, és azt megoldom, akkor az agyam más jellegű dolgokat is sokkal könnyebben tud értelmezni, felfogni. A kémia azért érdekel, mert szeretem tudni, hogy a körülöttem lévő anyagok hogyan épülnek fel, milyen tulajdonságaik vannak.
– Akkor te egy kicsit szereted a titokzatos, rejtélyes dolgokat is?
– Imádom azokat a dolgokat, amelyeket meg kell fejteni, mert azokban van kihívás.
– A zenében számodra mi a kihívás?
– Főleg az, hogy hogyan tudom közvetíteni a közönségnek a gondolataimat, érzéseimet. Mindig figyelek arra is, hogy mit adok át az ő számukra. Melyik dalt szeretik, mi az, ami a személyiségemből átmegy. A dalírás is egy sajátos kihívást jelent, hiszen a szerzőn kívül egy felsőbb erő is közreműködik, és ezeket az energiákat is minél jobban közvetíteni kell.
– Érdekes, hogy ezt mondod. Hívő ember vagy?
– Buddhista családban nőttem fel. Mondhatnám azt is, hogy vallásos vagyok, de inkább úgy fogalmaznék, hogy spirituális vagyok. Nem mondhatom magam gyakorló buddhistának, mert ehhez kevés az ismeretem.
– Vietnámi énedet a valláson kívül hogyan éled meg?
– A családommal a vietnámi ünnepeket is megtartjuk. Állandóan tradicionális ételeket eszünk. Számomra fontosak a gyökerek, épp úgy imádom Vietnámot, mint Magyarországot, hiszen rengeteg rokonom él ott mind a mai napig.
– Most viszont a húsvétra készülődünk. Nálad hogyan telnek majd az ünnepek?
– Igazából minden ünnepet nagyon szeretek, a húsvétot különösen, mert ilyenkor már tavasz van, amely pedig a kedvenc évszakom. Már kiskoromban is nagyon szerettem tojásokat festegetni, készülődni, nem lesz ez másképp most sem.
– Emellett gőzerővel veted magad a munkába. Most min dolgozol?
– Elsősorban a lemezbemutató koncertre készülök. Énekpróba, táncpróba egészen április 10-éig, a koncert ekkor lesz az A38 Hajón. A közönség itt egy bensőséges, családias hangulatú eseményen vehet részt. A bemutatandó lemez összefoglalja az elmúlt két, három évemet, címe Sweet Talk, amely nőies felhangot is rejt. Bemutatja, hogy az eltelt idő alatt a kislányból hogyan váltam nővé.

 Lantos Tivadar

 

 .
SZUPERINFO.HU