Hihetetlen helyek, ahová nem teheted be a lábad

Akt.:
Hihetetlen helyek, ahová nem teheted be a lábad
© Fotó: Pixabay
Az emberek már majdnem minden szegletét felfedezték a földnek, ám vannak olyan helyek, amelyeket csak képeken láthatunk, mert nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy beléphessen ezekre a területekre. De valljuk be, egyiket-másikat nem is szeretnénk a saját szemünkkel látni. A Bright Side összegyűjtött 15 ilyen elképesztő helyet.

15. Bohemian Grove, Egyesült Államok

A 11 négyzetkilométernyi terület teljes mértékben a San Fransisco-i privát férfiak klubjához tartozik, amit a The Bohemian Club néven híresült el. 1899 óta minden júliusban a legtiszteletreméltóbb emberek lepik el a környéket. 1923 óta minden republikánus elnök (és néhány demokratikus), politikai személy, üzletember, feltaláló, művész és tudós tagja lett a klubnak. A klub tevékenységeit még mindig akkora titkolózás övezi, hogy mai napig nem lehet tudni mit is csinálnak ott. Rengeteg pletyka és találgatás van még mindig arról, hogy mi a célja a klubnak. A belépés nőknek és újságíróknak tilos.

14. HAARP, Egyesült Államok

A 13 hektáros antennamezőt 1997-ben Alaszkában létesítették egy lakatlan völgyben. A HAARP az összeesküvéshívők egyik célpontja, véleményük szerint ugyanis időjárási anomáliákat okozhat, lekapcsolhatja a műholdakat és kontrollálni tudja az emberi elmét. Sokan arról is meg vannak győződve, hogy földrengéseket, hurrikánokat, áradásokat és járványokat is okozhat.

13. Mezsgorje, Oroszország

Ez a város Oroszország egyik legelzártabb helye. A hivatalos források azt mondják, Baskírföldön található. Azt is rebesgetik, hogy egy földalatti fővárost építettek ott. A többi ilyen elzárt várossal ellentétben azonban itt nincs kutatóintézet, katonai erődítmény, atomfegyver vagy ahhoz kapcsolódó kutatás sem. Mai napig kérdéses tehát, hogy mi célt szolgál a település.

12. Kronstad, Oroszország

Fotó: Depositphotos

Ezt a várost azért építették, hogy megvédje Szentpétervárt. Sok turistát vonz a régi erődjeivel, amelyek védelmi funkciót látnak el. Minden erődítménynek megvan a maga története. Ma a város egy része még látogatható, azonban az erődítmények legnagyobb része le van zárva, mivel nem biztonságosak.

11. Athos-hegy, Makedónia

The Holy Mount AthosFotó: Flickr

Ez a lenyűgöző hegy ad otthont 20 csodálatos monostornak, de nem mindenkinek adatik meg, hogy ezt a csodás látványt élvezze. Nőknek, sőt még a nőstény állatoknak is tilos a belépés. Aki megszegi ezt a szabályt, akár egy évre is börtönbe kerülhet.

10. A széf, ahol a Coca-Cola receptjét tartják, Georgia, Egyesült Államok.

Azt mondják, az üdítő titkos receptjét mindössze két ember tudja az egész világon, akik például még ugyanarra a repülőre sem ülhetnek fel. A recept a cég főhadiszállásán van, modern lakatok mögött, amit erőszakkal ki sem lehet nyitni.

9. A Danakil sivatag, Etiópia

Fotó: AFP

A háború soha nem áll meg az etióp határ mellett, éppen ezért a turisták nem is látogatják ezt az egyedülálló helyet. A kutatók úgy gondolják, ezen helyen élhetett az a majomfajta, amelyik feltehetően az emberek ősei lehettek.

8. Pemako, Kína, Tibeti Autonóm Terület

Ez a buddhisták egyik szent helye, semmilyen út nem vezet oda. Aki szeretné érezni az évszázados bölcsességet, annak gyalog kell átvágnia a hegyeken, ráadásul van egy közel 200 méter hosszú függőhíd egy szakadék fölött. Pont mint az India Jones-filmekben.

7. Ojmjakon, Oroszország

A természet távol tartja a turistákat a településtől. Ez azonban néhány embert nem rettent el, ugyanis a városnak vannak lakosai. A Földön ez a leghidegebb emberek lakta település. Azt azonban nem tudni, hogyan képesek az emberek egy olyan helyen élni, ahol a rekord minimumhőmérséklet – 67,7 Celsius-fok volt.

6. A javari törzs rezervátuma, Brazília

Brazília és Peru határában a kutatók találtak egy törzset, amelyik teljesen el van vágva a civilizációtól. Az ott élő néhány tucat indián a feltételezések szerint az egykori rabszolgák leszármazottai. A külvilággal mindenféle kapcsolatot nélkülöznek, és harmóniában élnek a természettel.

5. Pitcairn-szigetek, Brit tengerentúli terület

Az a pár ember, aki ott él, teljesen el van szigetelve a világ többi részétől. Az ott élők legnagyobb része a Bounty nevű hajó legénységének a leszármazottjai. Az odaérkező emberek partraszállás után nem sokkal eldöntötték, hogy maradnak, a hajót pedig felgyújtották. A sziget nehezen megközelíthető, mindössze néhány hajó érkezik oda Új-Zélandról.

4. Cincinnati metró, Ohio, Amerikai Egyesült Államok

Ez a metróhálózat Amerika legnagyobb elhagyatott alagútrendszere, illetve metróállomásai. A 20. században kezdték el építeni, ám az emelkedő költségek miatt nem fejezték be, később pedig teljesen elhagyatott lett. Az építkezés során az alagút beomlott, ami miatt több munkás is életét vesztette. A holttesteket elszállították onnan, ám a pletyka szerint a szellemük mai napig ott kísért az üres falak között. A legbátrabbak vethetnek erre a helyre egy pillantást, ugyanis minden év májusában látogatható.

3. Mekka és Medina

Fotó: AFP

Ha nem Allah-ban hiszel, akkor esélyed sincs élvezni a mecsetek, a paloták és más építészeti remekművek csodálatos látványát. Erre a két szent helyre ugyanis tilos belépnie azoknak, akik nem a muszlim vallást követik. A hely bemocskolása, megszentségtelenítése miatt bárkit halálra ítélhetnek.

2. Karakoram autópálya

Ez az autópálya Pakisztánt és Kínát köti össze öt kilométeres magasságban. A lélegzetelállító látvány azonban nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a pálya végleges bezárását, amit a földcsuszamlások és a lavinák tettek indokolttá.

1. Kígyók szigete, Brazília

Ilha Queimada Grande - ItanhaémFotó: Flickr

Senki nem él ezen a kis atlanti-óceáni szigeten, mindössze egy automatizált világítótorony van rajta. Ennek az oka pedig nagyon egyszerű: rengeteg veszélyes kígyó él a szigeten, köztük az arany lándzsakígyó is, ami a világ egyik legveszélyesebb állata. A brazil kormány éppen emiatt megtiltotta, hogy bárki belépjen oda.

Forrás: Bright Side


A Földön rengeteg szép hely van, amit érdemes megnézni, ám akad köztük olyan, amely igazán veszélyes, éppen ezért nem ajánlott oda utazni. Halál-völgy, Amerikai Egyesült Államok Fotó: Tpsdave Ha a Föld az otthonunk, akkor a Halál-völgy egy szárítókemence. Ez a lenyűgöző sivatag tartja a rekordj...

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A történelem során az emberiségnek még nem sikerült mindent megtanulnia a bolygónkról. A tények azonban olyan fantasztikusak, hogy arra sarkalhatnak, tudjunk meg minél többet a világról, amelyben élünk. A következő tíz pontban felsorolunk olyan dolgokat, amelyeket ed....
SZUPERINFO.HU