Andrzej Duda a legmagasabb lengyel állami kitüntetést adományozta Áder Jánosnak

Andrzej Duda a legmagasabb lengyel állami kitüntetést adományozta Áder Jánosnak

Kielce - A legmagasabb lengyel állami kitüntetést, a Fehér Sas-rendet adományozta Áder János köztársasági elnöknek Andrzej Duda lengyel államfő, a lengyelországi Kielcében a lengyel-magyar barátság napja alkalmából pénteken megtartott gálaesten.
Áder: 2022-re befejeződik a Via Carpatia teljes magyar szakasza

Áder: 2022-re befejeződik a Via Carpatia teljes magyar szakasza

Kielce - 2022-re befejeződik a Via Carpatia teljes magyar autópályaszakasza - közölte Áder János köztársasági elnök pénteken a lengyelországi Kielcében, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából megtartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.

Duda: a lengyel kormánypárt mindig elismeréssel tekintett a magyar családpolitikára

Kielce - A lengyel kormánypárt mindig elismeréssel tekintett a jelenlegi magyar kormány által folytatott politikára, különösen a családpolitikára - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök pénteken a lengyelországi Kielcében, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából megtartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.
Migrációs konferencia - Kovács Zoltán: meg kell változtatni a migrációval kapcsolatos narratívát

Migrációs konferencia - Kovács Zoltán: meg kell változtatni a migrációval kapcsolatos narratívát

Budapest - A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerint a következő időszak feladata a migrációval kapcsolatos narratíva megváltoztatása.

EU-csúcs - Macron: a Fidesz tagságát felfüggesztő néppárti határozatban nem az elvek érvényesültek

Brüsszel - A Fidesz tagságának felfüggesztéséről hozott európai néppárti döntés nagyon hasonlít az elmúlt években hozott számos döntésre, amelyekben nem az elveket helyezték előtérbe, hanem a "törzsi logika" érvényesült - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök Brüsszelben, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozóját követően újságírói kérdésre válaszolva pénteken.
Migrációs konferencia - Gulyás: az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

Migrációs konferencia - Gulyás: az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

Budapest - Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

EU-csúcs - Merkel: az EU-nak jogbiztonságra van szüksége az EP-választásokat illetően

Brüsszel - Az Európai Uniónak a brit uniós tagság szabályozatlan megszűnésével járó bizonytalanság megakadályozására és jogbiztonságra van szüksége az európai parlamenti választások kapcsán - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozóját követően pénteken.

EU-csúcs - Juncker: kölcsönösségre van szükség az EU és Kína közötti kereskedelmi kapcsolatban

Brüsszel - Kína egyszerre versenytárs, partner és rivális az Európai Unió számára; mihamarabb kölcsönösségre van szükség a felek közötti, jelenleg egyenlőtlen kereskedelmi kapcsolatban - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke a pénteki brüsszeli EU-csúcs után.
Migrációs konferencia - Douglas Murray: mélyebb vitát kellene folytatni a migrációról

Migrációs konferencia - Douglas Murray: mélyebb vitát kellene folytatni a migrációról

Budapest - Douglas Murray brit író szerint Nyugat-Európa adós számos, migrációt érintő kérdés feltevésében és megválaszolásában, és mélyebb vitát kellene folytatnia például az integrációról vagy arról, hogy kiket fogad be.

Terrorizmus - Őrizetbe vettek 11 embert Németországban iszlamista terrortámadás előkészítésének gyanúja miatt

Berlin - Iszlamista indíttatású terrortámadás előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek 11 embert pénteken Németországban.

Törölhetik a világörökségi listáról a belgiumi karnevált az antiszemita allegória miatt

Párizs - Elveszítheti világörökségi státuszát a belgiumi Aalst város karneválja, amelyen régi antiszemita sztereotípiákra hajazó bábukat vonultattak fel.

Szijjártó: Magyarország szoros gazdasági együttműködésre törekszik az Egyesült Arab Emírségekkel

Budapest - Az Egyesült Arab Emirátusok a világgazdasági változások tempóját diktáló országok közé tartozik, amellyel Magyarország szoros együttműködésre törekszik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország-Egyesült Arab Emírségek gazdasági vegyes bizottság második ülése után pénteken Budapesten.
Félelmetes helyek, amelyektől bárkit kiráz a hideg

Félelmetes helyek, amelyektől bárkit kiráz a hideg

A világon számtalan elhagyatott hely létezik, és mindegyiknek megvan a maga saját történelme. Ezek közül néhány ámulatba ejt, míg némelytől borsózni kezd az ember háta. Utóbbiakból gyűjtött össze egy csokorra valót a Bright Side.
Beleesett a fürdőkádba a mobiltelefon, újabb tinilány vesztette az életét

Beleesett a fürdőkádba a mobiltelefon, újabb tinilány vesztette az életét

Oroszország - Egy újabb fiatal lány vesztette életét egy banálisnak tűnő balesetben, amit nagyon könnyű lett volna elkerülni: Oroszországban, Csebokszári városában egy 14 éves lány, Yulia Vysotskaya vesztette életét, a halálát pedig az okozta, hogy töltés közben beleesett a fürdőkádba a mobiltelefonja.

EU-csúcs - Megoszlanak a vélemények, hogy végleges-e az április 12-i Brexit-határidő

Brüsszel - Megoszlanak a vélemények az Európai Unió tagállamai között, hogy végleges-e az Egyesült Királyság kilépésének április 12-i dátuma, amennyiben a britek ismét elutasítják a kiválási szerződést, valamint azt is, hogy az ország részt vegyen az európai parlamenti (EP-) választáson.
Halálos medvetámadás történt a székelyföldi Kőrispatakon

Halálos medvetámadás történt a székelyföldi Kőrispatakon

Kolozsvár - Halálos medvetámadás történt péntek délelőtt a székelyföldi Kőrispatakon.
Iszlám Állam - Hét szerbiai férfit ítéltek el terrorizmus miatt

Iszlám Állam - Hét szerbiai férfit ítéltek el terrorizmus miatt

Belgrád - Hét szerbiai férfit ítélt összesen 67 év letöltendő börtönbüntetésre a belgrádi fellebbviteli bíróság terrorizmus és az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez való csatlakozás, illetve toborzás miatt.
Mintha nem is a Földön járnánk, elképesztő látvány a befagyott Michigan-tó

Mintha nem is a Földön járnánk, elképesztő látvány a befagyott Michigan-tó

Michigan - Az idei tél is igazán fagyosra sikerült az Egyesült Államokban, a Nagy-tavak vidékén a -40 Celsius-fok sem volt ritka.

Helyettes államtitkár: a magyar cigány közösségek erőforrást jelentenek Magyarországnak

Budapest - A magyar cigány közösségek erőforrást jelentenek Magyarország számára, mindegy, hogy határon belüliek vagy azon túliak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

Szeged - A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék bírói tanácsa jogerős végzésével mellőzte Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátását.

Völner: a Stop Soros továbbra is Brüsszel bevándorláspárti terveinek útjában áll

Esztergom - A Stop Soros törvénycsomag miatt indított kötelezettségszegési eljárás valószínűleg az Európai Bíróságon végződik, mert a magyar kormány továbbra sem akar bevándorlást a parlament jóváhagyása nélkül, és büntetendő marad a migráció törvényellenes támogatása - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Esztergomban.
Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Washington - Látványos kép készült a Jupiter viharairól a NASA Juno nevű űrszondája által készített három felvételből, amelyet a gázóriás mellett elhaladva rögzített.

Alapjogokért Központ: nem merte kizárni az Európai Néppárt a Fideszt

Budapest - Az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint az Európai Néppárt nem merte kizárni a Fideszt az európai parlamenti választási kampány ideje alatt, mert a Fidesz egyértelműen Manfred Webert, a néppárt csúcsjelöltjét támogatja a választáson.

Több mint 140 ezer relikviát találtak egy ősi kínai hajó roncsai között

Peking - Mintegy 143 ezer darab történelmi emléket tártak fel kínai régészek egy Szung-dinasztia korából, a 960 és 1279 közötti időből származó teherszállító hajó roncsai között - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Hétfőig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programra

Budapest - Hétfőig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett, a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor- és a szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor-programra.
Diákcsoportok kérhetnek támogatást, hogy kiutazzanak Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

Diákcsoportok kérhetnek támogatást, hogy kiutazzanak Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

Budapest - Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával - közölte Soltész Miklós pénteken Budapesten.

Több száz családot segít tüzelővel és élelmiszerrel az Ökumenikus Segélyszervezet a Megyei Jogú Városok Szövetségének támogatásával Kárpátalján

Ungvár - Folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet segélyakciója Kárpátalján a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) támogatásával: pénteken Beregszászon és környékén biobrikettek és élelmiszercsomagok kiszállítása kezdődött meg a hátrányos helyzetű nagycsaládosoknak, fogyatékkal élőknek és egyedül élő nyugdíjasoknak.
9 furcsa körülmények között eltűnt ember, akiket azóta sem találtak meg a nyomozók

9 furcsa körülmények között eltűnt ember, akiket azóta sem találtak meg a nyomozók

A regényekben és a filmekben olyan egyszerűen és könnyen megoldják a rejtélyeket, de ez a való világra már nem igaz.

EU-csúcs - Luxemburgi miniszterelnök: Brexit-ügyben a legjobb megoldás egy új brit népszavazás lenne

Brüsszel - Nagy-Britannia Európai Unióból tervezett kiválásával (Brexit) kapcsolatban a legjobb forgatókönyv az lenne, ha London újabb népszavazást tartana, és azt követően az EU tagja maradna - jelentette ki Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok állam- és kormányfőinek találkozójára érkezve.
KEH: a bolygó vízkészletének csupán 0,007 százaléka érhető el könnyen

KEH: a bolygó vízkészletének csupán 0,007 százaléka érhető el könnyen

Budapest - A Föld vízkészletének csupán 0,007 százaléka van felszínen, vagyis könnyen elérhető, nem túl szennyezett és majdnem azonnal használható. Ezt hívják úgy, hogy hidrológiai James Bond-arány - mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) környezeti fenntarthatóság igazgatóságának vezetője péntek reggel, a víz világnapján az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs: az EPP "bevándorláspárti ága" és a Soros támogatta baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt

Budapest - A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát, olyan jó kompromisszum született, amely az Európai Néppártot (EPP) segíti.

Bűnösnek vallotta magát a férfi, aki csőbombákat küldött amerikai demokrata politikusoknak

Washington - Bűnösnek vallotta magát csütörtökön egy New York-i szövetségi bíróságon az a floridai férfi, aki tavaly csőbombákat küldött amerikai demokrata párti politikusoknak és személyiségeknek.
Brexit - Milliók követelik a Brexit leállítását

Brexit - Milliók követelik a Brexit leállítását

London - Több mint kétmillióan írták alá péntek hajnalig azt a minap megjelent hivatalos petíciót, amely a brit EU-tagság megszűnéséhez (Brexit) vezető folyamat leállítását követeli. A brit kormány mindazonáltal megkezdte azon cselekvési tervek aktiválásának előkészítését, amelyeket a megállapodás nélküli Brexit esetére dolgoztak ki a szaktárcák már hónapokkal ezelőtt.
EU-csúcs - Theresa May: London mindent megtesz azért, hogy megállapodással valósuljon meg a kilépés

EU-csúcs - Theresa May: London mindent megtesz azért, hogy megállapodással valósuljon meg a kilépés

Brüsszel - Theresa May brit miniszterelnök az Európai Tanács csütörtöki ülését követően kijelentette, péntek reggel visszatér Londonba és azonnal nekikezd a munkának, hogy rábírja a brit parlament képviselőit a megállapodás elfogadására, hogy Nagy-Britannia rendezett körülmények között léphessen ki az Európai Unióból.
EU-csúcs - Kétlépcsős megközelítésről állapodtak meg a Brexit-határidő hosszabbításának ügyében

EU-csúcs - Kétlépcsős megközelítésről állapodtak meg a Brexit-határidő hosszabbításának ügyében

Brüsszel - Kétlépcsős megközelítésről született megállapodás az európai uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján az Egyesült Királyság kilépési dátumának elhalasztása ügyében, attól függően, hogy jóváhagyja-e a brit parlament jövő héten a kiválási szerződést.

Venezuelai válság - Őrizetbe vette Guaidó kabinetfőnökét a venezuelai hírszerzés

Caracas - A venezuelai hírszerzés (SEBIN) őrizetbe vette a magát ideiglenes államfővé nyilvánító Juan Guaidó kabinetfőnökét - erősítette meg az ellenzéki politikus csütörtökön. Az őrizetbe vételt számos nemzetközi szervezet elítélte.

Novák Katalin: a Fidesz önként döntött kapcsolatai felfüggesztéséről az Európai Néppárttal

Párizs - Önkéntesen döntöttünk arról, hogy az európai parlamenti választásokig hátralévő időszakban felfüggesztjük a kapcsolatainkat az Európai Néppárttal, és megvárjuk, milyen irányt vesz az a folyamat, amely egy támadássorozatot jelentett Magyarország ellen - jelentette ki az MTI-nek csütörtökön Párizsban Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke.
EU-csúcs - Az EU május 22-ig adna haladékot a Brexit határidejére

EU-csúcs - Az EU május 22-ig adna haladékot a Brexit határidejére

Brüsszel - Május 22-ig adna haladékot az Európai Unió a Brexit határidejére.

EU-csúcs - Tajani a Brexit meghosszabbítása határidejének április 11-ét javasolta

Brüsszel - Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy a Brexit határideje meghosszabbításának időtartama a lehető legrövidebb lesz, és nem lépi túl április 11-ét. Tajani szerint ellenkező esetben az Egyesült Királyságnak részt kell vennie a május végi európai választásokon.
Összeütköző apróbb sziklákból jöhetett létre az Ultima Thule

Összeütköző apróbb sziklákból jöhetett létre az Ultima Thule

The Woodlands - Összeütköző apróbb sziklákból jöhetett létre a különleges alakú Ultima Thule kisbolygó. Új elemzések szerint az égitest rotáló mozgást végző apró kőzetfelhők összeolvadásának eredményeként formálódó két objektum összeütközésekor alakult ki.
 
Előző
123456  

.
SZUPERINFO.HU