Hogyan lehetne igazságos az alapjövedelem? Ezt írtátok Ti!

Hogyan lehetne igazságos az alapjövedelem? Ezt írtátok Ti!

Debrecen - Az Agorán tetszik az alapjövedelem ötlete, de sok a fenntartás is.
tovább »
Fotók: Szerencsi köszöntő a vállalkozóknak

Fotók: Szerencsi köszöntő a vállalkozóknak

Szerencs - Bihall Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere látta vendégül a szerencsi vállalkozókat egy újévi köszöntésre pénteken este a szerencsi Rákóczi-vár színháztermében.
tovább »
Sokat szelídült megválasztása után Trump

Sokat szelídült megválasztása után Trump

Debrecen - Trump egyes kampány­ígéretei a megvalósítás nehézségein futhattak zátonyra.
tovább »
Gazdálkodók figyelem! - Pár határidő, amiket érdemes betartani

Gazdálkodók figyelem! - Pár határidő, amiket érdemes betartani

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezete közleményében felhívja a megyei gazdálkodók figyelmét néhány aktuális határidő betartására.
tovább »

Szallas.hu - Tíz százalék felett bővült a belföldi turizmus tavaly

Budapest - Újabb rekordot döntött a belföldi turizmus tavaly, a Szallas.hu előzetes adatai alapján tavaly a forgalom 10 százalék felett bővült 2015-höz képest - derül ki a portál legfrissebb, MTI-nek megküldött elemzéséből.
tovább »

NGM: Negyvenhét hónapja növekszik a reálbér Magyarországon

Budapest - Negyvenhét hónapja, közel négy éve folyamatosan emelkednek nemcsak a bruttó, hanem a reálbérek is - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.
tovább »

FM: Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében is megjelent a madárinfluenza

Budapest - Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében is megjelent a madárinfluenza egy-egy gazdaságban, a vírus terjedésének megakadályozása érdekében az állatok leölését mindkét érintett telepen állami kártalanítás mellett megkezdte az állategészségügyi szolgálat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.
tovább »

Túl népszerű volt a pályázat, idő előtt berekesztették

Budapest - Felfüggesztik a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatot.
tovább »

Újabb raktár, újabb dolgozók

Debrecen - Hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot avatott a debreceni székhelyű Trans-Sped Kft., amely közel egymilliárd forintos zöldmezős beruházás keretében, kevesebb, mint egy év alatt épült fel a Tatabánya-Környe Ipari Parkban.
tovább »

Kenyér, hal, zöldség: jön az 5 százalékos áfa?

Budapest - Az államtitkár bejelentette, hogy a tárca ellenőrzi majd az adómérséklés piaci hatásait.
tovább »

Javulhat a kivitelezés minősége

Budapest - Kormányzati intézkedések is segítik a lakásépítések és felújítások számának gyarapodását.
tovább »

Kedvező év előtt a forint

Budapest - Vajon milyen típusú kockázatokkal néz szembe a magyar fizetőeszköz ebben az esztendőben?
tovább »
Hol van a tehén komfortzónája?

Hol van a tehén komfortzónája?

Hajdú-Bihar - Nagy hidegben kevesebbet eszik a jószág, és a takarmány hasznosítása is kevésbé hatékony, mint máskor.
tovább »
Emelkedett a benzin ára

Emelkedett a benzin ára

Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
tovább »
Paksi Atomerőmű: nem állt le az 1. blokk, az ellátás nincs veszélyben

Paksi Atomerőmű: nem állt le az 1. blokk, az ellátás nincs veszélyben

Budapest - A Paksi Atomerőmű 1. blokkja a sajtóban megjelent hírekkel szemben egyetlen pillanatra sem állt le január 17-én, a nukleáris berendezést nem érintő hiba javítása folyik, az ellátás nincs veszélyben - közölte a Paksi Atomerőmű Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
tovább »

Az egész életen át tartó tanulás támogatására írtak ki pályázatokat

Budapest - Összesen 12,75 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat az egész életen át tartó tanulás támogatására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében.
tovább »

NGM: megjelent a felhívás az exportképes innovatív termékek fejlesztésére

Budapest - Megjelent az "Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés megvalósítása érdekében" pályázati felhívás; a mikro-, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok 5 milliárd forint vissza nem térítendő fejlesztési forrásra pályázhatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - közölte Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-vel.
tovább »
Ha kell, a tanyákon a fát is felhasogatják a gondnokok

Ha kell, a tanyákon a fát is felhasogatják a gondnokok

Újszentmargita - Nemcsak a településen belül lakó emberekre, hanem a külterületeken élőkre is gondja van az önkormányzatnak.
tovább »

NFM: egyedi ajánlatot dolgoznak ki a legnagyobb állami vállalatok bérfejlesztésére

Budapest - A kormány napirendben tartja a közüzemi bérfejlesztés kérdését, a legnagyobb állami vállalatokra - MÁV, Volán, Posta, állami tulajdonú vízmű cégek - egyedi ajánlatot dolgoztat ki, ennek előkészítő egyeztetési folyamata már megkezdődött - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI érdeklődésére.
tovább »

A GVH 600 millió forintra bírságolta a Telekomot

Budapest - Jogsértő összehasonlító reklámok miatt 600 millió forint bírságot szabott ki a Telekomra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH); ez a jogsértő reklámokra kiszabott eddigi legnagyobb bírság a GVH gyakorlatában. A Magyar Telekom az MTI megkeresésére közölte, bíróságon támadja meg a határozatot.
tovább »
Nem kell napi ötször, elég háromszor is!

Nem kell napi ötször, elég háromszor is!

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nemzetközi „5aDay” program őshazája az Egyesült Államok. Az amerikai 5aDay program kulcskomponenseinek átvétele és felhasználása szinte az egész világon megtörtént.
tovább »
Szociális tűzifa: járni jár, csak…

Szociális tűzifa: járni jár, csak…

Hajdú-Bihar - A többség tűzifát igényelt, de van, aki szenet, és olyan is, aki más megoldást keres.
tovább »

Már az egész európai kontinenst fenyegeti az új marhavírus

Budapest - Új vírus terjed, amely most a marhákra nagyon veszélyes; mit lehet tenni?
tovább »

Egyre több és több a bedőlt hitel

Budapest - A fejlődő országok gazdasága az elmúlt évtizedben folyamatosan erősödött.
tovább »
Selyemútra térnek a cégeink

Selyemútra térnek a cégeink

Budapest - Kína európai gazdasági terjeszkedésének kiindulópontja és regionális központja legyünk.
tovább »
Miért keresünk kevesebbet?

Miért keresünk kevesebbet?

Budapest - Állandó téma, hogy a magyar fizetések miért maradnak el jócskán a nyugat-európaiaktól.
tovább »

Az építőipar a nagy vesztes

Budapest - Zuhant az építőipar teljesítménye: tavaly a januártól októberig tartó időszakban 19,8 százalékkal kisebb volt a szektor termelése, mint egy évvel korábban, közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
tovább »
Eladják az egyik nyíregyházi Interspart

Eladják az egyik nyíregyházi Interspart

Nyíregyháza - Megvásárolja a luxemburgi székhelyű CPI Property Group a budapesti Pólus és Campona bevásárlóközpontot, egy Andrássy úti irodaházat, valamint két vidéki Interspar épületét is, egyet Zalaegerszegen, egyet pedig Nyíregyházán – írta a hvg.hu a vevő bejelentésére hivatkozva.
tovább »
Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót

Az Európai Parlament alelnökké választotta Pelczné Gáll Ildikót

Brüsszel/Strasbourg - Az Európai Parlament (EP) egyik alelnökévé választották Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselőt a testület strasbourgi plenáris ülésén szerdán.
tovább »
OTP Nyugdíjpénztár: a többség magasabb nyugdíjra vágyik, mégsem takarékoskodik

OTP Nyugdíjpénztár: a többség magasabb nyugdíjra vágyik, mégsem takarékoskodik

Budapest - Bár az átlagnyugdíjnál magasabb nyugdíjra vágynak, a magyarok mintegy 70 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással - derült ki az OTP Nyugdíjpénztár és a Szeretlekmagyarország.hu decemberi felméréséből.
tovább »

Csak úgy járna a pénz

Finnországban azzal érveltek a feltétel nélküli alapjövedelem (egyelőre csupán társadalmi kísérletnek szánt) januári bevezetésekor, hogy ha valaki a jövőben nem dolgozik, azt nem problémának, hanem vívmánynak kellene tekinteni. Mielőtt még bárki azzal vádolná északi rokonainkat, hogy „eszement egy népség”, érdemes rávilágítani, hogy ezek a derék finnek konkrétan mire is utaltak. Nos, ők már azokra az időkre készülnek, amikorra (úgy húsz év múlva) a ma ismert munkahelyek akár harmada, negyede is megszűnhet a nyugati világban a robotok térhódítása miatt. Petneházi Attila írása.
tovább »

Hideg idő - Szünetelteti a kikapcsolásokat az Elmű-Émász

Budapest - Az extrém hideg időjárásra tekintettel 2017. január 19. és január 22. között nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. - közölte a társaságcsoport szerdán az MTI-vel.
tovább »

Nyolc uniós országban 160 millió euró finanszírozáshoz juthatnak innovatív kkv-k

Brüsszel - Az Európai Beruházási Alap (EIF) és az UniCredit Bank garanciamegállapodást kötött, amelynek révén az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok 160 millió euró (mintegy 50 milliárd forint) támogatáshoz juthatnak nyolc országban, köztük Magyarországon - közölte az Európai Bizottság szerdán.
tovább »

Több mint 200 milliárd forintnyi pályázat indul lakóépületek energetikai korszerűsítésére

Budapest - Több mint 200 milliárd forint visszatérítendő támogatás jut lakóépületek energetikai korszerűsítésére, az állami fenntartású közintézmények számára pedig 150 milliárd forintnyi pályázat indul a következő hónapokban - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára Budapesten a Széchenyi Programiroda információs napján.
tovább »
Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország

Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország

Budapest - Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország Bt. - tette közzé a cég szerdán a honlapján.
tovább »
Emelkedik a benzin ára

Emelkedik a benzin ára

Budapest - Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
tovább »

Biztonságosan üzemelnek az atomenergiát alkalmazó hazai létesítmények

Budapest - Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) által felügyelt, atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly - közölte Fichtinger Gyula főigazgató a hivatal szerdai budapesti évindító sajtótájékoztatóján.
tovább »
Gabonatermesztésről tanácskoztak az egyetemen

Gabonatermesztésről tanácskoztak az egyetemen

Debrecen - Hogyan tudnánk elérni a nyugat-európai országok kukorica- és búza-termésátlagait? Erre a kérdésre keresték a választ a szakemberek szerdán a Debreceni Egyetem agrárkarán, az országos Kukorica és Búza Konferenciasorozat utolsó állomásán.
tovább »

Brexit - Szijjártó: tisztességes megállapodás kell Nagy-Britanniával

Budapest - Tisztességes, fair megállapodást kell kötnie az Európai Uniónak Nagy-Britanniával, ennek hiánya végzetes gazdasági következményekkel járna az unióra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
tovább »

Külföldi sajtó Magyarországról - Olasz lap: a Brexit negatív hatással lesz a magyar gazdaságra

Róma - Nagy-Britannia EU-ból történő távozásának (Brexit) várható negatív hatásait elemezte a kelet-európai, kiemelten a lengyel és magyar gazdaságban az Il Sole 24 Ore című olasz újság.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
További hírek a gazdasag kategóriából
Hogyan lehetne igazságos az alapjövedelem? Ezt írtátok Ti!
Debrecen - Az Agorán tetszik az alapjövedelem ötlete, de sok a fenntartás is. tovább »
Fotók: Szerencsi köszöntő a vállalkozóknak
Szerencs - Bihall Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Koncz Ferenc, Szerencs [...] tovább »
Sokat szelídült megválasztása után Trump
Debrecen - Trump egyes kampány­ígéretei a megvalósítás nehézségein futhattak zátonyra. tovább »
Gazdálkodók figyelem! – Pár határidő, amiket érdemes betartani
Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezete közleményében felhívja a megyei [...] tovább »
Szallas.hu – Tíz százalék felett bővült a belföldi turizmus tavaly
Budapest - Újabb rekordot döntött a belföldi turizmus tavaly, a Szallas.hu előzetes adatai alapján tavaly a [...] tovább »
NGM: Negyvenhét hónapja növekszik a reálbér Magyarországon
Budapest - Negyvenhét hónapja, közel négy éve folyamatosan emelkednek nemcsak a bruttó, hanem a reálbérek is - [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Férfi vízilabda ob I – Döntetlen született a Szőnyi úton
Budapest - Nem bírt egymással a BVSC és az FTC a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján: a felek döntetlenre [...] tovább »
Női vízilabda Euroliga – Magyar-spanyol negyeddöntős párharc kétszer is
Tbiliszi - Mindkét érintett magyar csapat spanyol ellenfelet kapott a női vízilabda Euroligában a negyeddöntő [...] tovább »
Vívó-vk – Szász Emese bronzérmes Spanyolországban
Budapest - Szász Emese a harmadik helyen végzett a női párbajtőrözők barcelonai világkupaversenyén. tovább »
Férfi vízilabda ob I – Hatgólos győzelmekkel indult a szombat
Budapest/Miskolc - A Miskolc hazai medencében az UVSE együttesét, a Kaposvár pedig - szintén házigazdaként - a [...] tovább »
Férfi röplabda NB I – Vendégsikerek
Budapest - Mindhárom szombati mérkőzés vendégsikert hozott a férfi röplabda NB I-ben. tovább »
Férfi kézilabda-vb – Negyeddöntőben a házigazda franciák
Budapest, Villeneuve-d'Ascq - A norvég válogatott után másodikként a házigazda franciák jutottak be a [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása