Öntözésfejlesztés: halaszthatatlan feladat

Öntözésfejlesztés: halaszthatatlan feladat

Debrecen - Ilyen aszályos ősz és tavasz után aktuális témát feszegettek a megyei közgyűlésen.
Forrás- és tőkehiány a képlet Miskolcon

Forrás- és tőkehiány a képlet Miskolcon

Miskolc - A kkv-szektor helyzetbe hozásán dolgozik a gazdasági kormányzat.

AM-államtitkár: elfogadhatatlan a mezőgazdasági támogatások csökkentése

Letenye - Elfogadhatatlan a magyar gazdálkodók számára az Európai Unió bürokratái által felvázolt javaslat a mezőgazdasági támogatások 20 százalékos csökkentésére, mert ezt az összeget a vidéki Magyarország jövőjétől vonnák meg - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára szerdán Letenyén.

Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége

Budapest - Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) ezentúl Felelős Élelmiszergyártók Szövetségeként (FÉSZ) működik tovább - közölte a mintegy 500 hazai élelmiszeripari céget tömörítő szakmai szervezet szerdán az MTI-vel.

Bővíti együttműködését a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Budapest - Megújította együttműködési megállapodását a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ), ennek keretében szakmai információcserével, közös rendezvényekkel, valamint képzésekkel is segítik egymást - közölte a Takarék Csoport az MTI-vel, szerdán.
Biztosították fejlődésük dinamikáját

Biztosították fejlődésük dinamikáját

Miskolc - Bővített és modernizált a törlőkendők gyártásával foglalkozó cég.

Fehéroroszország leállította az üzemanyag-exportját

Moszkva - Fehéroroszország felfüggesztette a Lengyelországba, a balti államokba és az Ukrajnába irányuló benzin- és dízelolaj-kivitelét, mert az Oroszországból érkező nyersolaj-szállítmányok szerves klórvegyülettel szennyezettek - közölte Szergej Grib, a Fehérorosz Olajvállalat (BNK) vezérigazgató-helyettese kedden Minszkben.

Kulturális alapú gazdaságfejlesztés Szerencsen

Szerencs - Közös pont címmel tartott a közelmúltban a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága közművelődési szakmai napot Szerencsen.

Lakossági tájékoztató és szolgáltató honlapot indított a Pénzügyminisztérium

Budapest - A pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiához kapcsolódva a Pénzügyminisztérium (PM) lakossági tájékoztató és szolgáltató internetes honlapot indított Okosan a pénzzel! címen.

Csökkent a költségvetési hiány és a GDP-arányos államadósság az EU-ban és az euróövezetben is

Luxemburg - Csökkent a költségvetési hiány és az államadósság abszolút értéke, valamint a bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyított aránya is tavaly az Európai Unióban és az euróövezetben.
Már igényelhetőek a támogatások

Már igényelhetőek a támogatások

Nyíregyháza - Elérkezett az egységes (terület- és állatalapú) kérelmek benyújtásának időszaka.
Takarék csoport: vidéken könnyebb összespórolni egy lakást

Takarék csoport: vidéken könnyebb összespórolni egy lakást

Budapest - Ahhoz, hogy egy fiatal fizetéséből lakást vegyen, Budapesten több mint kétszer annyi ideig, 8,5 évig kell dolgoznia észak-magyarországi társához képest, aki már 3,6 évnyi regionális átlagjövedelemből meg tud venni egy 60 négyzetméteres ingatlant - derült ki a Takarék csoport legújabb kutatásából, amelyről közleményben tájékoztatták kedden az MTI-t.
Brexit - Alig érkeznek EU-munkavállalók Nagy-Britanniába

Brexit - Alig érkeznek EU-munkavállalók Nagy-Britanniába

London - Minimálisra csökkent az újonnan érkező külföldi EU-munkaerő hozzájárulása a nagy-britanniai munkavállalói állomány bővüléséhez a brit EU-tagságról tartott népszavazás óta.

A lakáspiac lendülete és az emelkedő jövedelmek felpörgetik az iparcikkek forgalmát

Budapest - A kiskereskedelem átlagos növekedési ütemét jelentősen meghaladja a nagyobb értékű iparcikkek forgalmának bővülése, ennek oka szakértők szerint elsősorban a jövedelmek emelkedése és a lakáspiaci fellendülés.
Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége

Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége

Budapest - Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát - derül ki a BDO Magyarország legfrissebb összegzéséből.

Győrffy Balázs: unión kívüli import élelmiszerek beáramlását hozhatja az agrártámogatások csökkentése

Sárbogárd - Amennyiben az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásai csökkennek, az meg fog mutatkozni az élelmiszerárakban, s az Európai Unión kívüli import élelmiszerek beáramlását eredményezheti - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke csütörtöki sárbogárdi sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály: Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot

Budapest - A következő években is Közép-Kelet-Európa lehet a kontinens növekedési motorja, ennek is köszönhető, hogy Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Csiang Csien-csinggel, a Kína-Közép-Kelet-Európa tőkebefektetési alap (SINO-CEE Fund) elnökével folytatott tárgyalását követően a szaktárca csütörtöki közleménye szerint.
Debreceni siker az agrár OTDK-n

Debreceni siker az agrár OTDK-n

Debrecen - A Debreceni Egyetem hallgatói nyerték a legtöbb díjat a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójában. A Gazdaságtudományi és az agrárkar tehetségei összesen 23 dobogós helyezést és 14 különdíjat szereztek a tudományos fórumon.
Gyors megtérülést eredményezett Debrecen topkategóriás irodaháza

Gyors megtérülést eredményezett Debrecen topkategóriás irodaháza

Debrecen - Igazolta a hozzá fűzött reményeket a régió egyetlen „A+” kategóriás irodaház-fejlesztése, a Forest Offices Debrecen.
Helyettes államtitkár: az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van

Helyettes államtitkár: az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van

Debrecen - Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van - mondta az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Moszkva leállítja az energiahordozók exportját Ukrajnába

Moszkva - Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra - jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Gorkiban, a csütörtöki kormányülésen.
Alakítsuk együtt Debrecen Smart City stratégiáját!

Alakítsuk együtt Debrecen Smart City stratégiáját!

Debrecen - Az EDC Debrecen kezdeményezésére, az eddig megvalósult projektekre alapozva készül Debrecen új Smart City stratégiája, melynek célja támogatni a városi jólét és életminőség javításának megvalósítását.

PM: digitalizációs és felnőttképzési javaslatokat tett a versenyképességi tanács

Budapest - A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) több mint kétéves működése eredményes, a testület több versenyképességi javaslatát is elfogadta a kormány, jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az NVT ülésén - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön az MTI-vel.

Palkovics: valós képzési igényeket kiszolgáló, új felnőttképzési rendszer jön létre

Budapest - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Nemzeti Versenyképességi Tanács csütörtöki ülésén a felnőttképzés keresletvezérelt módon történő, innovatív átalakítását javasolta, hogy a képzések jobban kövessék a vállalatok és a magyar munkavállalók képzési igényeit - tájékoztatta az innovációs és technológiai miniszter az MTI-t az ülést követően.
A félmilliós agglomeráció közepén

A félmilliós agglomeráció közepén

Berettyóújfalu - Muraközi István: Aki Berettyóújfaluban telepszik le és gyermeket vállal, úgy érezzük, nem vállal kockázatot. Interjú Berettyóújfalu polgármesterével.

Megállapodott a HungaroControl és a szakszervezet

Budapest - Megállapodott egymással a HungaroControl és az irányítókat képviselő CONTROL Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete, így elmarad az április 23-ától tervezett határozatlan idejű sztrájk.
Szijjártó: új alapokra helyezik a magyar-brazil kapcsolatokat

Szijjártó: új alapokra helyezik a magyar-brazil kapcsolatokat

Budapest - Teljesen új alapokra helyezik a magyar-brazil külpolitikai és gazdasági kapcsolatokat, Magyarország nagyobb figyelmet szentel Brazíliának - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
Tömegre számítanak a piacon; az árak hasonlóak, mint tavaly

Tömegre számítanak a piacon; az árak hasonlóak, mint tavaly

Debrecen - A különböző méretű tojások darabára között akár 15 forint különbség is lehet.

Az EP élelmiszerbiztonságot fokozó szabályt fogadott el

Brüsszel/Strasbourg - Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén az unió élelmiszerbiztonságra vonatkozó kockázatértékelési eljárásának megbízhatóságát, átláthatóságát fokozó és objektivitását biztosító új szabályokat fogadott el, hogy a kedvezőtlen vizsgálati eredménnyel szolgáló jelentések nyilvánosságra hozatalát a jövőben ne lehessen titokban tartani - közölte az uniós parlament szerdán.
Szijjártó: évről évre rekordot dönt a magyar export

Szijjártó: évről évre rekordot dönt a magyar export

Budapest - A magyar export 2014 óta minden évben megdöntötte korábbi rekordját - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országos Bírósági Hivatallal (OBH) kötött külgazdasági együttműködési megállapodás aláírásakor tartott sajtótájékoztatón, Budapesten szerdán.
Szijjártó: a kutatás-fejlesztésre alapozott tudásintenzív beruházások játsszák a a jövőben a főszerepet a gazdaságban

Szijjártó: a kutatás-fejlesztésre alapozott tudásintenzív beruházások játsszák a a jövőben a főszerepet a gazdaságban

Budapest - A magyar gazdaság gyakorlatilag elérte a teljes foglalkoztatás határát, ezért a jövőben a kutatás-fejlesztésre alapozott, úgynevezett tudásintenzív beruházások játsszák a főszerepet - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán, szerdán Budapesten.

Az Európai Unió 20 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki vámokat a Boeing-ügyben

Brüsszel - Nagyjából 20 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki importvámokat az Európai Unió a Boeing repülőgépgyártónak nyújtott, tiltott, washingtoni támogatások miatt - jelentették be szerdán Brüsszelben.

AM: közép-európai összefogásnak köszönhetően fel lehet lépni a kettős minőségű élelmiszerekkel szemben

Budapest - Sikeres volt a V4-országok (Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia) és más közép-európai tagállamok összefogása, mert közösen elérték, hogy az Európai Bizottság módosította a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelvet, ami lehetővé teszi a termékek kettős mércéjével szembeni fellépést - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán az MTI-vel.

PM-államtitkár: a kormány támogatja a rugalmas foglalkoztatási formákat is

Gyöngyös - A 2014 és 2020 közötti programozási időszakban a kormány a rugalmas foglalkoztatás ösztönzésével is elősegíti az atipikus foglalkoztatási formák széleskörű elterjedését - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Gyöngyösön.
Van, ahol nagy a baj a méhészetben - Kérdéses, lesz-e idén akácméz megyénkben

Van, ahol nagy a baj a méhészetben - Kérdéses, lesz-e idén akácméz megyénkben

Miskolc - Komplett családok is odavannak, a hivatali vizsgálat igyekszik feltárni az okokat.
Mélyebb lett a szakadék a tulaj és a bérlő között

Mélyebb lett a szakadék a tulaj és a bérlő között

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Gyűrűzik az ingatlan­drágulás: egekbe szökik az albérletek ára is.

A köztársasági elnök a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezte ki Patai Mihályt

Budapest - Áder János köztársasági elnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökévé nevezte ki Patai Mihályt szerdán Budapesten.
Helyben a helyit: új feldolgozót avattak Körösszakálban

Helyben a helyit: új feldolgozót avattak Körösszakálban

Körösszakál - A termőföldtől az asztalig – szó szerint ezt valósította meg az elmúlt évek tudatos fejlesztésével az országhatár menti település közfoglalkoztatási programja, benne hangsúlyos szerepben a mezőgazdasággal. A program – mely talajmintavétellel kezdődött 2015-ben, s bogyósok, gyümölcsfák telepítésével, majd hűtőházak építésével folytatódott – a kedden átadott zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemmel teljesedett ki.

Tovább emelkednek a lakásárak az Árminimum.hu elemzése szerint

Budapest - Tovább emelkednek a lakásárak vidéken és a fővárosban egyaránt az Árminimum.hu idei első negyedéves elemzése szerint, mivel csökken a kínálat.
Húsvét - Az éves tojásmennyiség 10-11 százalékát adják el az ünnep előtti hetekben

Húsvét - Az éves tojásmennyiség 10-11 százalékát adják el az ünnep előtti hetekben

Budapest - A húsvéti tojásfogyasztás évente átlagosan mintegy 270-280 millió darab, ami az éves fogyasztás 10-11 százaléka - közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) mezőgazdasági titkára az MTI érdeklődésére.
 
Előző
123456  

.
SZUPERINFO.HU