Az EU-ban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma januárban

Az EU-ban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma januárban

Budapest - Az Európai Unióban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma januárban az egy évvel korábbihoz képest - immár az ötödik egymást követő hónapban -, részben az új emisszió-mérési eljárás szeptemberi életbe léptetése miatt.
Javuló kerékpárutakat ígér a kezelő

Javuló kerékpárutakat ígér a kezelő

Hajdú-Bihar - Nem nyüzsögnek a biciklisek a Debrecen környéki kerékpárutakon még ezekben a napokban sem.

Szakértő: történelmi rekordot ért el az építőipar 2018-ban

Budapest - Történelmi rekordot ért el az építőipar 2018-ban, mivel az építőipari teljesítmény értéke még sosem haladta meg a 3000 milliárd forintot - közölte az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Az idén február 21-én nyílik az Utazás 2019 kiállítás

Budapest - Az idén február 21. és 24. között rendezik meg az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2019 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 30 ország 300 kiállítója várja az érdeklődőket - jelentette be Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Felméri a munkavállalók sztrájkkészségét az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság

Budapest - A követelések megfogalmazása után megkezdte a munkavállalók sztrájkkészségének felmérését a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) keretén belül megalakult Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság - jelentette be a SZEF elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül a győri Audiban

Győr - Az Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az E.on Hungária Zrt. Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkját jövő év elejéig, mintegy 160 ezer négyzetméteren - tájékoztatta a győri székhelyű motor- és járműgyártó pénteken az MTI-t.

Varga Mihály: a magyar-kínai kapcsolatok egyik leggyorsabban fejlődő területe a pénzügy

Budapest - A pénzügyi együttműködés a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok egyik leggyorsabb ütemben fejlődő területe, a két állam pénzügyi kapcsolatai tovább bővíthetők - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Liu Liangével, a Bank of China alelnökével folytatott megbeszélésén, amelyről a Pénzügyminisztérium közleményben tájékoztatta pénteken az MTI-t.
Fidesz: idén is folytatódik Debrecen fejlődése

Fidesz: idén is folytatódik Debrecen fejlődése

Debrecen - A megyeszékhely közgyűlése csütörtökön tárgyalja az önkormányzat 2019-es költségvetését.
Szijjártó: komoly lehetőséget jelent a magyar gazdaságnak a délkelet-ázsiai kapcsolatépítés

Szijjártó: komoly lehetőséget jelent a magyar gazdaságnak a délkelet-ázsiai kapcsolatépítés

Budapest - Komoly lehetőséget jelent a magyar gazdaságnak és cégeknek a kapcsolatok szorosabbra fűzése Délkelet-Ázsiával - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Átlagosan 15 százalékkal emeli dolgozói bérét a Lidl

Budapest - Újabb, átlagosan 15 százalékos béremelést hajt végre a Lidl Magyarország március 1-jétől, csaknem 4600, az üzletekben és a raktárakban dolgozó munkavállaló fizetése nő - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
NAV: változtak ingatlan-bérbeadással kapcsolatos adószabályok

NAV: változtak ingatlan-bérbeadással kapcsolatos adószabályok

Budapest - Január 1-je óta az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem megállapításakor nem kell bevételként figyelembe venni az ingatlan használatával összefüggő, bérlőre áthárított díjat, jellemzően a közüzemi szolgáltatások díját - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
A minimálbér, garantált bérminimum betartását ellenőrzi a NAV és a Munkaügyi Hatóság

A minimálbér, garantált bérminimum betartását ellenőrzi a NAV és a Munkaügyi Hatóság

Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei és a Munkaügyi Hatóság területi szervezeti egységei februárban országszerte közösen ellenőrzik, hogy a gazdálkodók betartják-e a 2019. január 1. óta hatályos kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló szabályokat.

Folytatódik a strandfejlesztési program

Kisoroszi - Folytatódik a strandfejlesztési program, a most induló második ütemben megújulhatnak 1-1 milliárd forintból a dunakanyari és a Tisza-tavi, és további 3 milliárd forintból a balatoni szabadstrandok - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön a kisoroszi Szigetcsúcson, sajtótájékoztatón.

Szeptember végén lesz a 79. OMÉK Budapesten

Budapest - Szeptember 26. és 29. között rendezi meg immár 79. alkalommal az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) az agrártárca az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvény megvalósítására 1,2 milliárd forintot biztosít a költségvetés - jelentette be Nagy István agrárminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az Európai Parlament felszámolná az euróövezeten kívüli euróutalások túlzott banki költségeit

Brüsszel/Strasbourg - A saját valutát használó európai uniós tagországokban működő pénzintézeteknek azonos díjat kellene majd felszámolniuk az euróban és a hazai fizetőeszközben utalások után az Európai Parlament (EP) csütörtökön megszavazott határozata értelmében.
Partnerségi információs fórum Berettyóújfaluban

Partnerségi információs fórum Berettyóújfaluban

Berettyóújfalu - A Civilek a Fiatalokért Egyesület partnerségi információs fórumot tartott a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2019-es pályázati lehetőségeiről.
Két vajdasági üzem nyílt meg a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával

Két vajdasági üzem nyílt meg a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával

Ada/Topolya - Két ipari gyártó üzemet adtak át két vajdasági magyarlakta településen csütörtökön a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával, ezzel 65 új munkahely létesült Adán és Topolyán.

A Tesco idén két lépésben emeli a dolgozók alapbérét

Budapest - A Tesco Global Áruházak Zrt. idén két lépésben emeli dolgozói alapbérét, a legalacsonyabb keresetűek fizetése így januárban bruttó 197 ezer forintról 207 ezer forintra, szeptemberben pedig bruttó 215 ezer forintra nő - olvasható a társaság és a munkavállalókat képviselő két szakszervezet közös közleményében, amelyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.
Leállítja az Airbus az A380-as gyártását

Leállítja az Airbus az A380-as gyártását

Budapest - Leállítja az Airbus a világ legnagyobb utasszállító gépe, az A380-as gyártását - jelentette be Tom Enders, az Airbus-csoport vezérigazgatója csütörtökön Tolouse-ban.

Varga Mihály: az uniós átlag háromszorosával növekedett a gazdaság

Budapest - Tavaly az uniós átlag háromszorosával növekedett a magyar gazdaság, ami azt mutatja, hogy az ország felzárkózási periódusban van, lehetőség van további munkahelyek teremtésére, béremelésekre és a fogyasztás bővülésére - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a legújabb GDP-adatokat kommentálva az M1 aktuális csatornán.

Hiezl Gábor vette át az NKM Áramszolgáltató Zrt. és NKM Földgázszolgáltató Zrt. vezérigazgatói feladatait is

Budapest - Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatója veszi át - meglévő pozíciója megtartása mellett - az NKM Áramszolgáltató Zrt. és NKM Földgázszolgáltató Zrt. vezérigazgatói feladatait is - közölte a Nemzeti Közművek (NKM) csütörtökön az MTI-vel.

Oracle: 2025-re a vállalatoknak teljes körű felhőstratégiára lesz szükségük

Budapest - A vállalatoknak 2025-re teljes körű felhőstratégiára lesz szükségük, és új megközelítéssel kell megtervezniük a felhő-alapú IT környezetre való átállásukat az Oracle szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató konszern legfrissebb előrejelzése szerint.

Syngenta: négy tonna fölé emelkedhet a napraforgó hektáronkénti átlaghozama

Zalaegerszeg - A kedvezőbb felvásárlási ár miatt emelkedik a magas olajsav tartalmú napraforgó aránya, a hektáronkénti termésátlag pedig meghaladhatja a 4 tonnát Magyarországon a Syngenta szakértői szerint.

Az EP elutasította a gazdasági mutatóktól függő régiós támogatás elvét

Brüsszel/Strasbourg) - Az Európai Parlament (EP) elutasította, hogy az uniós regionális támogatás felfüggeszthető legyen abban az esetben, ha a nemzeti gazdasági mutatók nem megfelelőek.
Használt lakásra is lehet csok

Használt lakásra is lehet csok

Debrecen - További lökést adhat a lakáspiacnak a feltételek újabb változása.

Brexit - Ford: "katasztrófa" lenne a megállapodás nélküli kilépés

London - A Ford szerint "katasztrofális" hatást gyakorolna a cég nagy-britanniai tevékenységére a brit EU-tagság megállapodás nélküli, szabályozatlan megszűnése.

Hárommilliárdnál is több fejlesztésre

Berettyóújfalu - Benyújtották a költségvetést, a bizottsági és képviselő-testületi ülések következnek.
Debrecen jövőjéről beszélt Papp László polgármester

Debrecen jövőjéről beszélt Papp László polgármester

Debrecen - A Debrecen 2030 városfejlesztési stratégia adja meg a választ a jövő Debrecenére.

ITM: megtartotta első szakmai napját az Mesterséges Intelligencia Koalíció

Budapest - Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére megtartotta első szakmai napját a Digitális Jólét Program (DJP) keretében létrejött Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció kedden Budapesten - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

A küldöttgyűlés Nagy Eleket választotta meg BKIK-elnöknek

Budapest - A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) küldöttgyűlése Nagy Elek általános alelnököt választotta meg a köztestület elnökének szerdai ülésén - közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.

Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról

Budapest - A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek az alapkamat 0,90 százalékon tartásáról és a kamatfolyosó változatlanul hagyásáról januárban - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a január 29-iki kamatdöntő ülésről kiadott rövidített jegyzőkönyvében a honlapján szerdán.

Rekordösszeget keresett a gabonaexportjával Ukrajna

Kijev - Ukrajna 2018-ban 7,2 milliárd dollárért exportált gabonát, amivel rekordösszegre tett szert éves szinten - mondta el az Ukrajinszka Pravda hírportálnak Mikola Puhacsov, az Agrárgazdasági Intézet nevű kutatóközpont helyettes igazgatója.

Az állandó képviselők megerősítették a páneurópai magánnyugdíj-termékről szóló megállapodást

Brüsszel - Az Európai Unió Tanácsának munkáját segítő, a tagállamok unió mellé rendelt nagyköveteiből álló Állandó Képviselők Tanácsa jóváhagyta az Európai Parlamenttel létrejött páneurópai nyugdíjtermékről (PEPP) szóló megállapodást, amely új termék lesz az egyéni nyugdíjrendszerben.

Pénztárszövetség: tavaly megugrott az egyéni befizetések összege

Budapest - Az elmúlt évben az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő pénztáraknál soha nem látott szintre emelkedett az egyéni befizetések összege, az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjai 2018-ban összesen több mint 70 milliárd forintot fizettek be, ami 12 százalékos emelkedés éves szinten, az egészségpénztárakba pedig közel 30 milliárd forintot fizettek be a tagok, 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

Budapest - A Mol bruttó 2-2 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

ITM-államtitkár: működik a kormány iparpolitikája

Budapest - Az ipar utóbbi években mutatott növekedése azt mutatja, hogy működik a kormány iparpolitikája, az ipar pedig egyre inkább több lábon áll - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán a frissen közzétett ipari termelési adatokat kommentálva.

Szlovénia 12 tonna fertőzött lengyel húst vont be a piacról

Zágráb/Ljubljana - A szlovén élelmiszerbiztonsági hatóság 12 tonna fertőzött lengyel származású marhahúst vont be a piacról, amely feldolgozott, kebab formában érkezett az országba - írta a helyi sajtó szerdán.
Jó ötletek is kellenek a vállalkozáshoz

Jó ötletek is kellenek a vállalkozáshoz

Debrecen - A fizetések emeléséhez javítani kell a hatékonyságon – derült ki egy innovációs fórumon.
Szijjártó: a magyar és a török politikai vezetők őszintén beszélnek egymással

Szijjártó: a magyar és a török politikai vezetők őszintén beszélnek egymással

Isztambul - A magyar és a török politikai vezetők őszintén, képmutatás nélkül tudnak egymással beszélni - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Isztambulban a magyar-török rendezésű Go Africa üzleti fórumon azután, hogy előzőleg tárgyalt Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel, valamint Ruhsar Pekcan török kereskedelmi miniszterrel.

Megállapodtak az Európai Unió intézményei a közösségi gázirányelv módosításáról

Brüsszel - Megállapodtak a közösségi gázirányelv tervezett módosításáról szerdán az Európai Unió társjogalkotó intézményei - a kompromisszumos megoldás bonyolultabbá teszi, de nem lehetetleníti el az Északi Áramlat-2 földgázvezeték megépítését.
 
Előző
123456  

.
SZUPERINFO.HU