A történelmi Avas központi helyszíne lesz

A történelmi Avas központi helyszíne lesz

Miskolc - Az idei Borangoláson debütál a kívül-belül megújult Bortanya.
Sárkányokat engesztelnek a kínai töltött káposztával

Sárkányokat engesztelnek a kínai töltött káposztával

Miskolc - A sárkányhajók ünnepén készült a bambuszlevelekbe csomagolt rizs.
A világ ízeivel a Nagyerdőben

A világ ízeivel a Nagyerdőben

Debrecen - A 14. International Food Day gasztronómiai fesztivált rendezte meg a Debreceni Egyetem Kari Hallgatói Részönkormányzata pénteken délután, az Egyetem téren, több mint 20 nemzet diákjainak részvételével.
Kurzus a lakodalmi bélesnek

Kurzus a lakodalmi bélesnek

Hajdúböszörmény - A leírt recept jócskán igényel kézügyességet, ezért együtt sütöttek a tanfolyamon.
A strand ízei egy ételben: tányéron a lángosburger

A strand ízei egy ételben: tányéron a lángosburger

Miskolc - Egy igazi konfúziós fogást mutatunk be Füz András gasztroblogger ajánlásával.
Most tényleg Debrecenbe kell menni a pulykáért

Most tényleg Debrecenbe kell menni a pulykáért

Debrecen - A 17. debreceni pulykanapok programjaira vasárnapig várják az érdeklődőket a cívisváros főterén.
Élni fog a bizalommal a debreceni amatőr szakács

Élni fog a bizalommal a debreceni amatőr szakács

Debrecen - Debreceni továbbjutóval bővült Sárközi Ákos csapata.

Gourmet Fesztivál - Több mint ötven étterem a Millenáris Parkban

Budapest - Több mint ötven étterem fogásaival - köztük Michelin-csillagos konyhák ételeivel - találkozhat a közönség május 16. és 19. között a Millenáris parkban a 9. OTP Gourmet Fesztiválon, melynek idei kiemelt témái a paprika, a sercli és a sör lesznek.
Emuhús is került az üstbe

Emuhús is került az üstbe

Nagyrábé - Hetvennégy csapat készítette el közössége, települése tájegysége kedvelt ételét.
Ciprus: ahol egy tányérnyi hely sincsen szabadon

Ciprus: ahol egy tányérnyi hely sincsen szabadon

Nyíregyháza - Nem úsztuk meg pluszkilók nélkül a ciprusi túrát, de ezt talán egyikünk sem bánta.
Hajdú-bihari röfögővel győztek

Hajdú-bihari röfögővel győztek

Debrecen - A legjobb ételnek járó elismerés mellett a tálalásért különdíjat is kaptak.
Tom Lumen is borangol

Tom Lumen is borangol

Miskolc - A nemzetközi hírű magyar gitáros is fellép a történelmi Avason.
A Sárrét ízeit kóstolhatjuk meg

A Sárrét ízeit kóstolhatjuk meg

Nagyrábé - Több mint 80 főzőcsapat, 5 delegáció, 40 árus, 20 kézműves és 4 büfé.
A hitelesség a legfontosabb pillér

A hitelesség a legfontosabb pillér

Onga - Évről évre emelkedik a színvonal, egyre jobb pálinkák érkeznek a versenyre. Interjú: Takács Lászlóval, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatójával.
Csigatésztát készítettek a biharkeresztesi fiatalok

Csigatésztát készítettek a biharkeresztesi fiatalok

Biharkeresztes - Egykor a csigacsinálásba is hívogattak a fiatalok, ma már érdekesség a tésztapödrés.
Megsiratta a sütit

Megsiratta a sütit

Gödöllő - Debreceni versenyző is felvette a kötényt a főzőműsorban.
Tímea a hangvillát cserélte le a fakanálra

Tímea a hangvillát cserélte le a fakanálra

Miskolc - Tímea vargabetűvel került mostani szakmájába. Ahol úgy érzi, nagyon jó helyen van.
Simai Sándorné húsvétipászka-receptje

Simai Sándorné húsvétipászka-receptje

Hajdú-Bihar - Ha húsvét, akkor húsvétipászka! Ünnepélyes különlegesség az ünnepi asztalra.
Gasztroálomba csöppenhetünk

Gasztroálomba csöppenhetünk

Gdansk - A színes házak, rokokó stílusú épületek, gótikus díszek egyaránt lenyűgözték a családot.

Májusban rendezik a Kávéházak éjszakáját

Budapest - Harminc helyszín és mintegy száz kulturális program várja a kávéházi kultúra kedvelőit május 17-én Budapesten, az idei Kávéházak éjszakája programjain.
Két országos verseny, két aranyérem

Két országos verseny, két aranyérem

Kisvárda - Sinka Ádám két versenyen szerepelt a közelmúltban, mindkettőről aranyéremmel tért haza.
360 fokos videó: Segít a debreceni mestercukrász - Legényfogó tippek húsvétra

360 fokos videó: Segít a debreceni mestercukrász - Legényfogó tippek húsvétra

Debrecen - Húsvét közeledtével Gara Gyula mestercukrásztól kértünk segítséget, milyen finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra; egyúttal a háziasszonyoknak is tanácsot adott, milyen édes süteményekkel kedveskedjenek a locsolóknak.
International Food Day – több, mint gasztrofeszt

International Food Day – több, mint gasztrofeszt

Debrecen - Egy nemzetközi kulináris kavalkád, ahol nemcsak a világ ízeivel, hanem a Debreceni Egyetem multikulturális közösségével is megismerkedhet – ez az International Food Day, amely május 3-án ismét az Egyetem téren várja a látogatókat.

Itt az ötödik Mini Bükki Borfesztivál

Miskolc - Sándor Zsolt és ba­rátai az 5. Mini Bükki Bor­fesztiválra várják a vendégeket április 19-én.
Hónap vége, de mégis ünnep - Mi kerül a húsvéti asztalra?

Hónap vége, de mégis ünnep - Mi kerül a húsvéti asztalra?

Miskolc - Nemcsak az ünnepi trakta a fontos szempont, hanem az ára is.
Mustra: szakavatott zsűri döntött a díjakról

Mustra: szakavatott zsűri döntött a díjakról

Szerencs - Szerencs önkormányzata és a Szerencsi Borbarátok Köre a Szerencs Város Napja programsorozathoz kapcsolódva tartotta meg a közelmúltban a XIV. Pálinka és Bormustrát.
Tömegre számítanak a piacon; az árak hasonlóak, mint tavaly

Tömegre számítanak a piacon; az árak hasonlóak, mint tavaly

Debrecen - A különböző méretű tojások darabára között akár 15 forint különbség is lehet.

Két balatoni bor lett az idei bioborverseny csúcsbora

Hortobágy - Két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, szerdán Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora - közölték a szervezők az MTI-vel.
Fókuszban a táplálkozásunk

Fókuszban a táplálkozásunk

Debrecen - Csaknem kétszáz résztvevő volt kíváncsi arra a nemzetközi táplálkozásmarketing-konferenciára, melyet tizenharmadik alkalommal rendezett meg a Debreceni Egyetem GTK Marketing és Kereskedelem Intézete szerdán.
Húsvét - Édességgyártók: idén 1-3 százalékkal nőhet a forgalom az ünnepi időszakban

Húsvét - Édességgyártók: idén 1-3 százalékkal nőhet a forgalom az ünnepi időszakban

Budapest - A Magyar Édességgyártók Szövetsége (MÉSZ) a tavalyit 1-3 százalékkal meghaladó forgalombővülésre számít az idei húsvéti időszakban - közölte Sánta Sándor, a szövetség elnöke az MTI-vel.
Tálalták a jövőt a leendő szakembereknek

Tálalták a jövőt a leendő szakembereknek

Debrecen - Egyre nagyobb az igény jó szakácsokra, cukrászokra és felszolgálókra Hajdú-Biharban.
Szakácsok a csúcson Putnokon

Szakácsok a csúcson Putnokon

Putnok - Napi szinten ezerötszáz–kétezer adag ebédet készít az Év embereinek választott két putnoki fiatalember.
Tavaszias hangulatú termelői piac Miskolcon

Tavaszias hangulatú termelői piac Miskolcon

Miskolc - A megszokottól eltérően a hónap második vasárnapján rendezték meg Miskolc belvárosában a Termelői piacot, amely szinte minden elemében a húsvétvárás jegyében zajlott. Az ismét megérkezett jó idő rengeteg embert csalogatott el a rendezvényre.

Közép-európai gasztronómiai szövetség alakult Gödöllőn

Budapest - A gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (Central European Gastronomy and Sommelier Association), amely fő célkitűzéseként a térség átfogó gasztronómiai és kulturális örökségeinek megőrzését és terjesztését határozta meg.
Imádkoztak a nap sikeréért

Imádkoztak a nap sikeréért

Vásárosnamény - Hat iskola csapata mérte össze tudását a VI. Gasztronómiai és Bibliaismereti Versenyen, Vásárosnaményban.

Olcsóbb a belföldi uborka, mint tavaly

Budapest - Olcsóbb lehet a tavalyinál a belföldi termesztésű uborka; az Agárgazdasági Kutatóintézet adatai szerint a Budapesti Nagybani Piacon a hazai kígyóuborka termelői ára 4 százalékkal, az úgynevezett berakó uborkáé pedig 19 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.
Trükkök, amelyeknek hasznát veheted a konyhádban

Trükkök, amelyeknek hasznát veheted a konyhádban

Sok trükk van, ami segít abban, hogy időt spóroljunk a konyhában, valamint abban, hogy az étel sokkal tovább friss maradjon. Az ilyen tippek bármikor jók lehetnek, ha pedig beválnak, sok bosszúságtól kímélnek meg minket. A Bright Side összegyűjtött néhány hasznos és egyszerű fortélyt azért, hogy megkönnyítse az életünket.
Sárgatúrótól a kézműves sonkáig

Sárgatúrótól a kézműves sonkáig

Hajdúdorog - Hajdúdorog húsvéti ételeit kóstolta meg Borbás Marcsi „gasztroangyal”, népszerű műsorvezető.

Szerdától lehet nevezni az Országos Borversenyre

Budapest - Szerdától május 10-ig várja a magyar borászok nevezését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) a 40. Országos Borversenyre. A jubileumi seregszemlét május 21-én és 22-én Kecskeméten tartják.
Húsvét - Több mint 7800 tonna füstölt áru fogy az ünnepi időszakban

Húsvét - Több mint 7800 tonna füstölt áru fogy az ünnepi időszakban

Budapest - Több mint 7800 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti ünnepi időszakban, amelyek értéke eléri a 13 milliárd forintot - mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek a GfK Háztartáspanel adataira hivatkozva.
 
Előző
123456  

.
SZUPERINFO.HU