Digitális Család Fesztivál: már regisztrálnak!

Digitális Család Fesztivál: már regisztrálnak!

A technológia soha nem látott mértékű fejlődésével a pedagógusoknak, szülőknek nem egyszerű nyomon követni a digitális világ változásait, átlátni a gyerekek eszközhasználati szokásait. A Vodafone segíteni szeretne az eligazodásban az első miskolci Digitális Család Fesztivállal.
A technika áldásos hatásai

A technika áldásos hatásai

Miskolc - Látássérültek számára, ingyenes Hangos Biblia-alkalmazást adott át a Bartimeus Egyesület.
Megszakadt a webkapcsolat az orosz felsőházban az internet stabil működtetéséről szóló törvénytervezet megszavazásának napján

Megszakadt a webkapcsolat az orosz felsőházban az internet stabil működtetéséről szóló törvénytervezet megszavazásának napján

Moszkva - Műszaki hiba miatt megszakadt az áramellátás és a webkapcsolat az orosz parlament felsőházában hétfőn, annak a törvénynek a megszavazásának napján, amely az előterjesztők szerint azt szándékozik biztosítani, hogy az orosz internet a világhálóról történő lekapcsolása esetén is stabilan és önállóan működhessen.

Néprajzkutató: az ünnepi hagyományok sokszor a virtuális világban élnek tovább

Budapest - Az ünnepi hagyományok az internetnek és a digitális eszközöknek köszönhetően sokszor a virtuális világban élnek tovább - mondta Barna Gábor néprajzkutató hétfőn az M1 aktuális csatornán.

NMHH: kevesen használják a tévés és internetes gyerekzárakat

Budapest - Kevés szülő használja a televíziós és internetes gyerekzárakat, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fel fogja szólítani a szolgáltatókat, hogy népszerűsítsék azokat a káros tartalmak kiszűréséért.
Új egészségügyi alkalmazás segít eligazodni a Klinikán

Új egészségügyi alkalmazás segít eligazodni a Klinikán

Debrecen - Egyedülálló egészségügyi mobil applikációt fejlesztett a Debreceni Egyetem. Az offline is működő UD Mediversity segít gyorsan és könnyen eligazodni a Klinikai Központ szolgáltatásai között. Az ingyenes alkalmazás Android és iOS platformokra is letölthető.

PM: digitalizációs és felnőttképzési javaslatokat tett a versenyképességi tanács

Budapest - A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) több mint kétéves működése eredményes, a testület több versenyképességi javaslatát is elfogadta a kormány, jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az NVT ülésén - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön az MTI-vel.

Az Európai Parlament támogatja a határozottabb fellépést az online terrorista tartalmak ellen

Brüsszel/Strasbourg - Megszavazta az online terrorpropaganda hatékonyabb eltávolítását célzó javaslatokat az Európai Parlament (EP) szerdán, ezek értelmében az érintett cégeknek a hatósági utasítást követően legfeljebb egy órán belül törölniük kellene ezen tartalmakat az internetről.

Az EB-nek nincs bizonyítéka a Kaspersky-termékek biztonsági kockázatairól

Budapest - Az Európai Bizottságnak nincs bizonyítéka a Kaspersky Lab termékeinek biztonsági kockázatairól - válaszolt képviselői megkeresésre a digitális gazdaságért felelős uniós biztos.
Videó: "Wow, ez nagyon bizarr..." - Íme a Google Fordító ijesztő válaszai, próbáld ki te is, ha mered...

Videó: "Wow, ez nagyon bizarr..." - Íme a Google Fordító ijesztő válaszai, próbáld ki te is, ha mered...

10:15-ig bírtam ezt a videót, mert aludni is akarok - írta egy kommentelő, majd hozzátette: vicces, hogy a horroroktól nem ijedek meg, de ettől meg igen...

Varga: Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből!

Budapest - A kormány azt szeretné elérni, hogy Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből - mondta a pénzügyminiszter az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika-tudományi Szekciójának megnyitóján, kedden Budapesten, az Óbudai Egyetemen.
Még többen választották az Informatikai Kart

Még többen választották az Informatikai Kart

Debrecen - A hallgatók tanácsot is kaphatnak karrierjük elindításához.

Az Európai Unió tagállamai jóváhagyták a szerzői jogi irányelv vitatott módosítását

Brüsszel - Jóváhagyták a szerzői jogi szabályozás vitatott módosítását hétfőn az Európai Unió tagállamai, így mára minden akadály elhárult az egyesek szerint az internet szabadságát veszélyeztető irányelv hatályba lépése elől.

Több mint ezer iskola regisztrált idén a digitális témahétre

Budapest - Az idén 1043 iskola regisztrált az immár negyedik alkalommal, április 8. és 12. között megrendezett digitális témahétre, ezzel a tematikus program az indulása óta a legmagasabb részvételi arányt érte el - mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Csapókertben várják a debreceni gamereket

Debrecen - Gamershow-t rendeznek szombaton 10-16 óráig a Csapókerti Közösségi Házban.

Századvég: az európaiak többsége nem bízik a közösségi médiumokban

Budapest - Az európaiak 54 százalék egyáltalán nem bízik a közösségi médiumokban a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint - mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatornán szerdán.

Több mint 246 millió forint támogatást ítélt meg a médiatanács animációs sorozatok folytatására

Budapest - Több mint 246 millió forint támogatás odaítéléséről döntött a Nemzeti Média és Hírközlése Hatóság (NMHH) Médiatanácsa animációs filmek folytatására.
Európai Bizottság: a Facebook tájékoztatni fogja felhasználóit az adataik felhasználásáról

Európai Bizottság: a Facebook tájékoztatni fogja felhasználóit az adataik felhasználásáról

Brüsszel - Módosította felhasználási feltételeit a Facebook, és a jövőben egyértelműen tájékoztatni fogja felhasználóit az adataik felhasználásáról - közölte az Európai Bizottság kedden.
A Pál utcai fiúk nyomában - Mobilapplikáció készült a regényhez

A Pál utcai fiúk nyomában - Mobilapplikáció készült a regényhez

Budapest - A Pál utcai fiúk nyomában címmel mobilapplikáció készült Ferencváros és Józsefváros közös finanszírozásában. A kedden bemutatott okostelefonos interaktív séta segítségével Molnár Ferenc világhírű regényének helyszíneivel lehet megismerkedni.

EP-választás - Az EP a választások eredményét követő weboldalt indított

Brüsszel - Az Európai Parlament az európai parlamenti választások eredményét követő és bemutató új weboldalt indított, amely az összes eddigi európai választás eredményét tartalmazza, és az unió összes hivatalos nyelvén elérhető - közölte az uniós parlament kedden.
Videó: A berettyóújfalui gimisek új szintre emelték a tabló fogalmát

Videó: A berettyóújfalui gimisek új szintre emelték a tabló fogalmát

Berettyóújfalu - Már az iskolai tablók sem bújhatnak el a digitális világ és a kreatív tanulók elől.
Világversenyek várják őket

Világversenyek várják őket

Debrecen - Az Agóra csapata aranyérmet nyert a Magyar Ifjúsági Robot Kupán februárban.

Rádiós és televíziós ügyekről döntött a Médiatanács

Budapest - Négy helyi rádiós frekvencia-pályázaton hirdetett nyertest a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa és elfogadta másik négy vidéki pályázati felhívás tervezetét - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.
Csökkennek, majd teljesen megszűnnek a roamingdíjak a Nyugat-Balkánon

Csökkennek, majd teljesen megszűnnek a roamingdíjak a Nyugat-Balkánon

Belgrád - Július elsejétől 27 százalékkal csökkentik, 2021 júliusától pedig teljesen eltörlik a roamingdíjakat a Nyugat-Balkánon - ebben állapodtak meg az érintett országok képviselői csütörtökön Belgrádban.
Új mobilapplikáció segíti a mentést ősztől

Új mobilapplikáció segíti a mentést ősztől

Budapest - Új mobilapplikáció segíti a mentők munkáját ősztől; az ÉletMentő elnevezésű alkalmazás gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára - jelentették be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a fejlesztő cég közös csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A digitalizációról tanácskoztak Debrecenben

A digitalizációról tanácskoztak Debrecenben

Debrecen - A vevő-beszállítói kapcsolatok fejlesztése volt a központi téma.

Neumann társaság: a világ tíz legjobbja között van a magyarországi ECDL-képzés

Budapest - Továbbra is a világ tíz legjobbja között szerepel a digitális írástudást igazoló magyarországi ECDL-képzés - közölte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság csütörtökön az MTI-vel.

ITM: idén is megrendezik a digitális témahetet az iskolákban

Budapest - Az idei évben is megrendezik a digitális témahetet az iskolákban, az április 8-12. közötti rendezvényen kiemelt figyelmet fordítanak a nevelési-oktatási intézmények együttműködésének élénkítésére, a külhoni magyar pedagógusok és oktatási intézmények bevonására és a médiatudatosságra.
Hét magyar nagyvárosban indulnak el a Google autói

Hét magyar nagyvárosban indulnak el a Google autói

Budapest - A Google autói szerdától újra elindulnak hét magyar nagyvárosban, hogy a Street View, azaz az utcakép szolgáltatásait frissítsék - közölte Boros Botond, a Google Magyarország marketingvezetője sajtóbeszélgetésen szerdán Budapesten.

Mit jelent az MI a valóságban?

Debrecen - „A mesterséges intelligencia” címmel Kovács Béla Lóránt, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék adjunktusa, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója tart előadást a Szenior Egyetemen pénteken 16 órától, az Élettudományi Központ F015-016 termében.
Péterfalvi: az unió új adatvédelmi csomagja nagyobb kötelezettségeket ró az adatkezelőkre

Péterfalvi: az unió új adatvédelmi csomagja nagyobb kötelezettségeket ró az adatkezelőkre

Budapest - A csaknem egy éve hatályba lépett európai uniós adatvédelmi csomag a korábbinál nagyobb kötelezettségeket ró az adatkezelőkre, akik erre nem mindig vannak felkészülve - mondta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a szervezet elmúlt évi tevékenységét bemutató szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Április 12-ig lehet jelentkezni a gyerekeknek szóló digitális csapatversenyre

Budapest - Április 12-ig várják az iskolások jelentkezését az ország legnagyobb digitális csapatversenyére, a Nagy Digitális Kalandra - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Medvegyev: Moszkva nem követi a kínai példát az internet szabályozásában

Moszkva - Oroszország nem fogja követni Kína példáját a világháló rá eső szegmensének szabályozásában - közölte Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök pénteken a VKontaktye orosz közösségi oldal felhasználóinak kérdéseire válaszolva.

A fiatalok biztonságos internetezését célzó roadshow indult

Budapest - A fiatalok biztonságos internetezését célzó roadshow indult, amelynek keretében több mint száz szakértő keresi fel az ország iskoláit, hogy játékosan hívja fel a figyelmet a digitális tér veszélyeire - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Hihetetlen, mire képes a „dolgok internete”!

Hihetetlen, mire képes a „dolgok internete”!

Nyíregyháza - Elég „smart”, vagyis okos, tájékozott vagy ahhoz, hogy kiaknázd az okoskütyüidben, illetve a technikai újdonságokban, minőségi applikációkban rejlő lehetőségeket a mindennapi életed megkönnyítése érdekében? Erre a kérdésre adott választ a megyei könyvtárban tartott előadásában kedden Radvánszki Gábor az Internet Fiesta programsorozat keretében.

Elindult a Digitális immunerősítő program

Budapest - Elindult a Digitális immunerősítő program roadshowja Budapest egy XXI. kerületi középiskolájában kedden, az Új Nemzedék Központ és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közös rendezvényen a diákok játékos formában tudhatnak meg többet az interneten rájuk leselkedő veszélyekről és a tudatos internethasználatról.
Dicséretet árulnak szolgáltatásként Kína egyik legnagyobb közösségi platformján

Dicséretet árulnak szolgáltatásként Kína egyik legnagyobb közösségi platformján

Peking - Nagy visszhangot keltett Kínában egy újfajta szolgáltatás megjelenése az ország egyik legnagyobb közösségi platformjaként ismert Wechaten, ahol a felhasználók úgynevezett "hízelgőcsoportokhoz" csatlakozva, fizetség ellenében különféle dicséretben részesülhetnek.

A média- és hírközlési jog kérdéseinek diákkutatóit díjazta az NMHH

Budapest - A média- és hírközlési jog aktuális kérdéseit kutató hallgatókat és konzulenseiket díjazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézete az Országos Tudományos Diákköri Konferenciához (OTDK) kapcsolódó pályázaton.
Adathalászat: több lett a támadások száma

Adathalászat: több lett a támadások száma

Budapest - A Kaspersky Lab adathalász-ellenes rendszere 2018-ban több mint 482 millió alkalommal akadályozta meg csaló weboldalak felkeresését, ami közel duplája a 2017-es számnak, amikor 236 millió ilyen kísérletet blokkolt a rendszer.
Videó: Oké, ezt nem fogod elhinni... Így turbózd fel a wifid szupererősre egy doboz sörrel!

Videó: Oké, ezt nem fogod elhinni... Így turbózd fel a wifid szupererősre egy doboz sörrel!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem elég erős a wifi jeled otthon? Vannak olyan pontjai a lakásnak, ahol szinte csak cammog a net? Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy egy doboz sörrel szuper erőssé tehető a wifid? Nem, nem őrültünk meg.
 
Előző
123456  

.
SZUPERINFO.HU