HMG KUPA sajtótájékoztató

Akt.:
HMG KUPA sajtótájékoztató

2013. január 30-án közös sajtótájékoztatót tartott Szirbik Imre polgármester, Magyar József, a Hungerit vezérigazgatója, a Szentesi Vízilabdaklub elnöke és Tóth Tamás a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója. A téma a vízilabda érdekében erősítendő szoros „összjáték”. A jövőben a Szentesi VK és a Horváth Mihály Gimnázium még hatékonyabb együttműködésre törekszik. Ezt az összefogást természetesen támogatja a helyi önkormányzat is.

Magyar József a – a Hungerit ZRt. vezérigazgatója, és a Szentesi VK elnöke azt szeretné, hogy a drámai tagozat hírességeinek példájára, a jövőben a vízilabda „akadémia” is neveljen ki pólós hírességeket, példaképeket. Beszélt arról is, hogy a jó eredmények ellenére is tovább kell bővíteni az utánpótlás- bázist, és a gimnáziummal való „szervesebb” együttműködés ezt elősegítheti.

Tóth Tamás – a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója a sokoldalú képzés fontosságáról beszélt, és ebbe a sportot is beleérti. „Ha két erős intézmény összefog, akkor még jobb eredmények érhetők el”. Nagyon jó dolog, hogy most már határon túlról is vannak sportoló tanítványaik.

Hitvallásunk

Aki az élsportban képzeli el jövőjét, és aki nem, de a sport meghatározta eddigi életét, annak is segítünk megtalálni a helyes utat a „nagybetűs” életben.

Legyen profi sportoló, eredményes vízilabdázó.

Testnevelő tanár, edző, rekreátor, személyi edző, életmód tanácsadó, életmentő, sport pedagógus, sport pszichológus, masszőr, gyógytornász, sportmenedzser, sport jogász, sport riporter…

Nálunk az alapokat elsajátíthatja, és érdeklődésének megfelelően képezheti magát.

Egy kis visszatekintés a HMG KUPA történetére:

1. 2009 ben induló sport osztály szervezési feladatként kapta egy vízilabda kupa megszervezését.
A lebonyolítás célja: az országos bajnokságban induló gyermek korosztályú csapatok részére felkészülési mérkőzések biztosítása. A sportosztályba járó tanulók számára a sportággal kapcsolatos szervezési feladatok megismertetése. A sportosztályi képzés egy szegmensének bemutatása az általános iskolai tanulók számára.

2. 2010. 01. 23.-án került megrendezésre az első HMG VÍZILABDA KUPA. Hagyományteremtő célzattal. A szentesi sportuszoda barátságos és családias környezete adott otthont a rendezvénynek, melyen az 1995-96-os korosztály sportolói mérhették fel tudásukat, felkészültségüket A Szentesi VK gyermek csapatata mellett három város csapatától kaptunk visszajelzést a részvételi szándékról. A Szabadka pólócsapatának, mint mindegyik másik egyesület képviselőinek is nagyon örültünk, mivel évek óta jó kapcsolatot tartunk fent velük. A szomszédos két város Csongrád és Hódmezővásárhely sportolói is remekül érezték magukat, élményekkel gazdagodtak.

3. Végeredmény: 1: Spartak Subotica 2: Csongrád 3: Szentesi VK 4: HVSC

4. 2011-ben második alkalommal került megrendezésre a HMG VÍZILABDA KUPA. A Szentesi VK szervezésében és a 9. , 10.-es sport osztályosok közreműködésével.

Csapatok: 1996-97
Spartak Szabadka
Szentesi VK
Vadász SE.
Csongrád

5. 2012 január 28-án rendezte a sportoszály a harmadik HMG VÍZILABDA KUPÁT

6. Ezen a rendezvényen 6 csapat szerepelt:
Résztvevő csapatok: 1997-98
Szentes I.
Szentes II.
Békéscsaba
Csongrád
Szabadka
Arad

Eddig háromszor rendeztük meg a kupát. Eddig több mint háromszáz sportoló vett részt rajta. Több mint 30 szakember dolgozott a sikerért. Büszkén mondhatom 35 tanulónk vett részt a szervezési feladatokban és a lebonyolításban. Köztük pl. a teljesség igénye nélkül Miskolczi Ibolya Kitti, Balázs Adrienn, Bubori Márkó Rébeli-Szabó Tamás, Werner György és Werner Richárd és Pellei Frank.
SZUPERINFO.HU