2018.04.6 09:36; Frissítve: 2018.04.6 16:52


Balog Zoltán: Magyarország ereje a vidéki létben van

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője, képviselőjelölt, Öchlsläger Zsolt tulajdonos és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a göncruszkai olajtökmag-tisztító és -feldolgozó üzem ünnepélyes átadásán Göncruszkán 2018. április 5-én. Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője, képviselőjelölt, Öchlsläger Zsolt tulajdonos és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a göncruszkai olajtökmag-tisztító és -feldolgozó üzem ünnepélyes átadásán Göncruszkán 2018. április 5-én. - © MTI Fotó: Vajda János
Göncruszka – Magyarország ereje a vidéki létben van – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncruszkán Öschläger Zsolt mezőgazdasági vállalkozó olajtökmag tisztító és feldolgozó üzemének átadásán csütörtökön.
hiba beküldése

Hozzátette: a kistelepülésen működő mezőgazdasági vállalkozás sikere azt üzeni, hogy a fiataloknak van miért visszatérniük; ahol munka van, ott szükség van képzett szakemberekre is. Magyarország ereje abban a vidéki létben van, amelyre egykor büszkén lehetett mondani, hogy Európa éléskamrája – fogalmazott a miniszter.

Szavai szerint példamutató a göncruszkai beruházás azért is, mert az üzem helyi embereknek ad munkát, és az itt termelt haszon szintén a helyi közösségeket erősíti. Fontos, hogy azok az emberek érezzék magukat otthon ebben az országban, akik itt születtek – hangsúlyozta. “Ha mi töltjük be azokat a tereket élettel, munkával, jövedelemmel, eredménnyel, amelyeket nekünk adott a történelem, akkor nem merül fel az a kérdés, amely sok európai országban már érzékelhető, hogy honnan pótoljuk, honnan engedjük be azokat, akik nem itt születtek, akiknek ez nem a hazájuk, akiknek ez nem a kultúrájuk, de mégis valamiért ezt a jobb életet szeretnék maguknak. Mi azt szeretnénk, ha azoknak lenne jobb élete, akiké ez a föld, ez a táj” – jelentette ki a miniszter.

Hörcsik Richárd (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy 1920 óta sokan hagyták el a térséget, hiszen a trianoni békediktátum sok zsáktelepülést hozott létre a környéken. Ezért minden sikeres helyi vállalkozás nagy értéket képvisel, hiszen hozzájárul a térség népességmegtartásához. A göncruszkai vállalkozás eredményessége – integrátori szerepe miatt – a környező gazdáknál is jelentkezik – mondta. Kiemelte: az elérhető európai uniós és hazai támogatások jó felhasználására is kitűnő példa az átadott üzem.

Öschläger Zsolt több mint 150 millió forint támogatást nyert az olajtökmag tisztító és feldolgozó üzem megépítésére, amely a költségek felét fedezte. A 24 éves, 270 hektáron gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozása 12 állandó és 8 szezonális munkást foglalkoztat.

A miniszter az üzem előtt egy felújított és kibővített óvodát is átadott Göncruszkán.

– MTI –További hírek a Hódmezővásárhely kategóriából
KÖZMEGHALLGATÁS
Tisztelt Hódmezővásárhelyi Polgárok! tovább »
NEM SOK HIÁNYZOTT A DÖNTŐBE JUTÁSHOZ
Kedden este 18.00 órai kezdéssel a Bonyhád otthonában léptek volna pályára Vásárhelyi Kosársuli játékosai. tovább »
Honvédtiszt jelöltek Hódmezővásárhelyen
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és a Honvédelmi Minisztérium Miniszteri Kabinet főnöke látogatást tett [...] tovább »
Jó játékkal, szép győzelmekkel búcsúzott az évtől a HLKC
Az őszi szezon zárófordulójában a péntekre előrehozott mérkőzésen Szeghalomra látogatott az NBII Dél-Kelet [...] tovább »
Családi események Hódmezővásárhelyen
A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a [...] tovább »
KÖNNYEDÉN GYŐZTEK CSORVÁSIÉK
A vártnál jóval könnyebb győzelmet aratott az Eger ellen a Vásárhelyi Kosársuli. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
DVSE: az ötödik hely is meglehet
Debrecen - Szőke Szabolcs elmondta, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy minél előrébb végezzenek. tovább »
Cristian Ugalde Veszprémből Hannoverbe igazol
Budapest/Veszprém - Hat év után távozik Cristian Ugalde a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatától. tovább »
Soling Eb – Nyolc ország 22 csapata Alsóörsön
Alsóörs - Nyolc ország 22 csapata indul a jövő kedden kezdődő vitorlázó Soling Európa-bajnokságon, amelynek [...] tovább »
Férfi vízilabda ob I – Szolnok-Eger párharc már az elődöntőben
Budapest - Az elmúlt öt évben csak a fináléban csaptak össze, most azonban már az elődöntőben találkozik [...] tovább »
Ombudsman: kockázatos a kiskorúaknál a vízi sportok edzésein használt hypoxiás módszer
Budapest - Az ombudsman szerint fokozott kockázatot jelent a 15 évesnél fiatalabb sportolókra a vízi sportok [...] tovább »
Aluinvent-DVTK: Pénteken is játszanának
Miskolc - A kérdés az, hogy eldől-e az 5. hely sorsa, vagy még lesz egy miskolci mérkőzés a Cegléd ellen. tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása