Előkelő helyen végzett a legjobb iskolák között a Németh László

Akt.:
Előkelő helyen végzett a legjobb iskolák között a Németh László
Az EDULINE és a HVG ebben az évben is elkészítette a középiskolák rangsorát. A listát országosan 957 középiskola eredményei alapján állították össze.

A rangsorokat a diákok tanulmányi és felvételi eredményei, valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezésük alapján állították össze. Az összesített rangsor például nyolc – a 10. évfolyamosok kompetenciamérésének eredményei, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőibe jutott tanulók száma, a kötelező érettségi tárgyakból elért eredmények, valamint a HVG Diploma 2013 felsőoktatási listájának első harminc karára bejutott diákok aránya alapján összeállított – részrangsor felhasználásával készült.

Ebben a rangsorban az első 100 között a 83. helyen szerepelni megtisztelő. A Németh László Gimnázium, Általános Iskola Csongrád megye nem szegedi középiskolái között a legmagasabb helyet érte el.

A matematika kompetenciamérés eredményei alapján a budapesti középiskolákat is magában foglaló rangsorban a 91. helyet, az OKTV-döntősök alapján a budapesti középiskolákat is magában foglaló rangsorban 68. helyet, a magyar nyelv és irodalom érettségi eredményei alapján pedig 89. helyet érte el.

 

(Árva László – igazgató)Hódmezővásárhely.
SZUPERINFO.HU