KÖNNYEDÉN GYŐZTEK CSORVÁSIÉK

KÖNNYEDÉN GYŐZTEK CSORVÁSIÉK

A vártnál jóval könnyebb győzelmet aratott az Eger ellen a Vásárhelyi Kosársuli.

Vas Péterék idei legnagyobb arányú sikerükkel javítani tudtak eddigi mérlegükön. Sok pihenő azonban nem vár rájuk, mivel kedden Bonyhádon játszanak Hepp-kupa negyeddöntőt.

 

A jó kezdés után néhány perc alatt fordítani tudtak az egriek, így időt kért dr. Elek András. (4-5) Ezután felpörögtek Vejinovicsék, és átvették az irányítást. Mindez a második periódusra szerény 13-11-es vezetést eredményezett.

Begyújtották a rakétát a kék-sárgák, és rövid idő alatt 8 ponttal lógtak meg. Javuló védekezésüknek köszönhetően ráadásul tovább nőtt a különbség. Itt sem állt le a henger, Csorvási leftgóljai után 33-14 volt az állás.

15 pontos vásárhelyi előnynél fordultak a gárdák, ami Vas, Pavlovic és Csorvási vezérletével hamar 20 fölé duzzadt. (52-27) Ekkor érezni lehetett, hogy a vendégek kezdik elengedni a győzelem lehetőségét. Még az időkérés sem segített rajtuk: a zárójátékrészre nem maradt túl sok kérdés, amit jól mutatott a 61-37-es pontkülönbség.

Az utolsó 10 percben visszaesett a játék színvonala a magabiztos vezetés tudatában. Lassította a tempót a Hódmezővásárhely, amelyben sok szerephez jutottak a fiatalok. Ellenfelükön viszont továbbra is igen idegesen pattogtatott, sokszor feleslegesen keménynek tűnő megoldásokkal operáltak. A Vásárhelyi Kosársuli ezzel megszerezte szezonbeli harmadik diadalát. Kedden pedig már újra pályára lépnek, Bonyhádon a Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntője lesz a tét.

 

Vásárhelyi Kosársuli SE – EKF Eger KOK SE (13-11, 26-13, 22-13, 13-10)
NBI B csoportos felnőtt mérkőzés, vezette: Radnóti M., Mester F. és Földi L.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 450 néző.

Kosársuli: Wirth 4, Horváth 2, VAS 12/3, Varga D. 11, CSORVÁSI 11,
csere: Varga Z. -, Czibere 2, Vejinovics 7/3, PAVLOVIC 16, Kis Molnár 5/3, Rostás I. 4, Mócsai -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor
Eger: Csabák 1, Szabó G. 5/3, Ungi -, Frey -, Varga I. 8,
csere: Máté 11/6, Tóth 12/6, Nemes 2, Jakab 4, Megyes -, Kis -, Csákvári 4.
Edző: Váczi Péter

Dr. Elek András: „Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Gratulálok a közönségnek is, hogy végignézte a szenvedésünket…”

 

(Forrás: Martonosi János)

 Hódmezővásárhely.
SZUPERINFO.HU