Régiós döntőbe jutott a hódmezővásárhelyi LKC csapata

Régiós döntőbe jutott a hódmezővásárhelyi LKC csapata
Az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokságban lezajlottak az U9 (2003) korosztály Csongrád megyei küzdelmei. A rekordszámú nevezővel, tíz csapattal lebonyolított selejtezőben a hódmezővásárhelyi LKC a második helyen végzett csoportjában, így kiharcolta a hatcsapatos megyei döntőben való részvételt.

A döntőben kiegyensúlyozott teljesítménnyel végül a második helyen végzett Banga Endre csapata, így bejutott a bajnokság Régiós Döntőjébe, melyen Csongrád és Bács-Kiskun megye 3-3 legerősebb csapata találkozik.

 

A megyei döntő eredményei:

Kézilabda Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC 21-15

Hódmezővásárhelyi LKC – Zsombó SE 14-5

Szeged KKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 10-10

Hódmezővásárhelyi LKC – Algyői SK 10-7

Hódmezővásárhelyi LKC – Szentesi SI 16-1

 

Végeredmény:

1. Kézilabda Szeged SE

2. Hódmezővásárhelyi LKC

3. Algyői SK

4. Szeged KKSE

5. Zsombó

6. Szentesi SI

 

A HLKC színeiben pályára lépett: Rácz Vivien, Kovács Gréta, Ocsovszky Nikolett, Marhás Euzébia, Ollé Luca, Jakab Anna, Mohácsi Szintia, Prikler Borbála, Farkas Réka, Vörös Nikolett, Mácsai Zsófia

 

Banga Endre edző: “A selejtezők után három mérkőzésen kellett kiharcolnunk a továbbjutást érő helyek egyikét. A Szeged-Kiskundorozsma ellen szinte végig vezettünk, de a második félidei gyengébb védekezésünk és rutintalanságunk miatt döntetlent értünk el, így be kellett érnünk döntetlennel. Az Algyő elleni, mindent eldöntő mérkőzésen a nagyon gyenge kezdésünk után ragyogó védekezéssel és jó cserekapus teljesítményünkkel győztesen hagyhattuk el a pályát. A Szentes elleni mérkőzés már csak hab volt a tortán. Az egész csapat dicséretet érdemel, elsősorban a küzdőképesség miatt. Két nagyon jól felkészített csapat ellen értünk el jó eredményt, ezért elégedett vagyok!”

A hatcsapatos Régió Döntő 2013. április 21.-én Kecskeméten kerül megrendezésre.

 

Résztvevő csapatok:

Kézilabda Szeged SE

Hódmezővásárhelyi LKC

Algyői SK

Kecskeméti Sportiskola

Gézengúz UKC Kalocsa

Lajosmizse Fekete István Ált. Iskola

 

A Régió Döntőből 3 csapat jut be az Országos Elődöntőbe, bízunk benne, hogy korosztályos csapatunk kiharcolja a továbbjutást, és az U8, U10 és U12 csapatunkat követve negyedikként bejut a bajnokság Országos Elődöntőjébe.

(hlkc.hu)Hódmezővásárhely.
SZUPERINFO.HU