XVII. Országos Rövidpályás Vidékbajnokság

XVII. Országos Rövidpályás Vidékbajnokság
2013. április 11-13. között rendezte a Magyar Úszó Szövetség Hódmezővásárhelyen a XVII. Országos Rövidpályás Vidékbajnokságot. A Gyarmati Dezső Sportuszodában tartott versenyen 37 egyesület 312 úszója mérte össze tudását. A Hód Úszó SE versenyzői kiválóan teljesítettek mindhárom napon.

Süli Ákos 50 m hátúszásban Magyarország Rövidpályás Vidékbajnoka lett, ezenkívül 1 második és 2 harmadik helyezést is szerzett. Szabó Tamás – egyesületünk EB résztvevő mellúszója – bokasérülése ellenére rajthoz állt és 50 valamint 100 m mellúszásban ezüstérmes lett. Szintén ezüstérmes helyezést ért el Kendi Csaba 50 m mellen. Kerecsen Gerle háromszor állt a dobogón, 50, 100, 200 m mellúszásban 3. helyezett míg Köteles Dávid 200 m hátúszásban 3. helyezést ért el.

Az 1997-1998-as és a felnőtt férfi váltóink 2 illetve 3-szer álltak a dobogó második fokán.

Összességében a csapat 1 arany, 8 ezüst, 7 bronzérmet szerezve a csapatverseny 4. helyén végzett.

 

Olaszné Bajusz Andrea:

A csapatom teljes létszámmal képviseltette magát a versenyen. A csapat egyéni számokat tekintve 67 rajtot hajtott végre, melyből 52 egyéni csúcs született. Érmeket tekintve 1 arany, 4 ezüst és 5 bronzérmet szereztek a versenyzők. Kiemelkedő eredményt ért el Süli Ákos aki 50m hátúszásban Rövidpályás Országos Vidékbajnok lett és ezen kívül még 1 ezüst és 2 bronzérem tulajdonosa. Kiemelkedő eredményt ért még el Kerecsen Gerle aki 3 bronzéremmel gazdagította az egyesület hírnevét, valamint Kendi Csaba aki 50 mellúszásban szerzett ezüstérmet. Továbbá a váltók versenyében a Kendi Csaba-Hös Nimród-Vándor Tamás-Szunyi Ákos alkotta csapat két 2. helyett szerzett.

Pontszerző helyezéseket értek el: Szentkereszty Cecília, Kovács Norman, Hös Nimród, Bánfi Bence, Vándor Tamás, Szunyi Ákos és Csényi Lívia

Eredményes szereplésünkhöz még hozzájárultak: Károlyi Fanni, Csókay Lenke, Nagygyörgy Nikolett, Bányai Viktor és Baricsa Alexandra valamint segítőként Mikite Lilla.

 

Tóth Tibor:

A XVII. Országos Rövidpályás Vidék Bajnokságon a csoportból nyolc versenyző állt rajthoz. Ez a verseny tekinthető a tavaszi szezon fő versenyének . A 2013-as felkészülés első szakaszát ezzel a versennyel zártuk le. A 20 egyéni rajtból 18 egyéni csúcs született (90%). Az egyéni csúcsok mellett két ezüst és egy bronzérem került a birtokunkba. A váltók is szépen teljesítettek, hiszen három ezüstérmet, két negyedik és egy ötödik helyet úszott össze a csapat.

Összességében tekintve sikeres versenyt zártunk. A helyezések értékelésénél figyelembe kell vennünk, hogy ezen a versenyen az ifjúsági és a felnőtt korosztályt együtt értékelik. Ez természetesen az „ifik” dolgát nehezíti jobban.

(hoduszo.hu)

 

 Hódmezővásárhely.
SZUPERINFO.HU