Holdújévi vita miatt válik el egy újdonsült házaspár

A kép illusztráció.
A kép illusztráció.
Peking, 2013. január 28., hétfő (MTI) – Azért válik egy újdonsült kínai házaspár, mert nem tudott megegyezni abban, hogy hol töltse a holdújévi ünnepet.

A férj Kína északnyugati részén nőtt fel, neje a délin, a pár pedig tavaly júniusi házasságkötése után az ország északkeleti felén telepedett le. Mindketten körömszakadtáig ragaszkodtak ahhoz, hogy szülővárosukban ünnepeljék meg első közös holdújévüket, és persze mindegyik fél a maga szüleivel akarta tölteni az ünnepet. Végül ez mindkettejüknek teljesül, csak éppen külön-külön, mert egyetlen megoldásként a válás mellett döntöttek.

Ugyanakkor megfelezhették volna az ünnep napjait a két család között, mivel repülővel vagy szuperexpresszel ma már nem napokig tart az út az ország egyik végéből a másikba, csakhogy ezekre holdújévkor nagyon nehéz jegyet kapni.

A China Daily című kínai lap megjegyzi, hogy a holdújév párok ezreinél okoz hasonló megosztottságot, bár váláshoz azért ritkán vezet.

A jelenségben szerepet játszik a kínai egykepolitika. Mivel sok házaspárnak csak egy gyermeke van, felnőtt korában is felettébb ragaszkodnak hozzájuk a szülők.

 .
SZUPERINFO.HU