Holnap háromnapos fesztivál kezdődik Hódmezővásárhelyen

Holnap háromnapos fesztivál kezdődik Hódmezővásárhelyen
A Szentivánéj egyetlen hatalmas nászéjszaka – legalábbis az ismert Shakespeare-műből készült musical-feldolgozásában, melynek legjobb pillanatait a Budapesti Operettszínház művészei adják elő június 21-én, pénteken este Hódmezővásárhelyen, a Szent Iván Napi Mulatságok nyitónapján.

Igazi kultur-boom avagy zene, színház, tánc és múzeumi kalandok várják az érdeklődőket a Dél-Alföld kulturális fellegvárában, ahol első alkalommal rendezik meg a Szent Iván Napi Mulatságokat. A június 21. és 23. között zajló rendezvénysorozat nyitányaként Peter és Pan, az utcazenészek lépnek fel pénteken délután 5 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti színpadon. A Balázs Péter és Lengyel Tibor alkotta gitárduó 15 éve ugyanazon az úton halad két gitárra és két énekre hangolt dalok sokaságával. Műsorukban mindig helyet kapnak a könnyűzene történetének időtálló klasszikusai (Beatles, Simon & Garfunkel, Buddy Holly, Elvis Presley), de megtalálható néhány olyan fiatalabb szerzemény is, amely szintén ezt a vonalat képviseli. Mottójuk: “Éljen az élőzene..!”

 BFMK_szinkor_fobroba_20130502_10

A hat helyszínen zajló nyári ünnepi fesztivált Almási István polgármester nyitja meg június 21-én 18 órakor, majd szentivánéji musicalgála várja a könnyed műfaj kedvelőit; a Rapcsák András úti színpadon fellépnek a Budapesti Operettszínház kiválóságai: Dolhai Attila, Janza Kata, Vágó Detti és Szabó P. Szilveszter. A világ első worldmusicaljének alapja az ismert Shakespeare-mű, melynek színhelye az álmok és szerelmek erdeje, s benne a tisztás: a földi emberek és a láthatatlan szellemvilág mágikus találkozóhelye. Shakespeare korai komédiája 1594-96 táján íródott, valószínűleg egy főúri esküvő alkalmából tartott előadásra. Erről szól maga a darab is, a szerelemről, a házasságról, a szenvedélyről, az akadályok legyőzéséről.

 Peter_es_Pan

Este kilenc órakor Háy János Házasságon innen és túl című drámáját mutatja be a BFMK színköre a művelődési központ színpadán. A darab témája sokakat érintő mai problémákat feszeget, hiszen a párkapcsolat és a házasság olyan élethelyzet, amit senki nem tud, és senki nem is akar igazán kikerülni. Aki még innen van, belülre vágyik, aki benne van, másfelé kacsingat…

 

A fesztivál további napjain koncertet adnak az ír zene fenegyerekei, a Pady and the Rats, a nézők együtt S.Ö.R.-özhetnek (Shakespeare Összes Rövidítve) Kálid Artúrral és Kálloy Molnár Péterrel, a Tájháznál a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a parázson járást és tűzugrást, valamint éjszakai kiállításokkal és programokkal várják a múzeumbarátokat Múzeumok Éjszakáján.

 

(Elek András – sajtóreferens).
SZUPERINFO.HU