Huszárok a hóban

Huszárok a hóban
Alaposan felforgatta a március 15-i megemlékezés forgatókönyvét a rendkívüli időjárás: az eredetileg szabadtérre tervezett programot a Művelődési Központ Magyar Király dísztermében rendezték meg. A szervezők rugalmasságának és előrelátásának köszönhetően az ünneplők biztonságban és kellemes körülmények között élvezhették az ünnepi műsort.


Miután a természet átírta a programot, a Városi Fúvószenekar a Magyar Király díszterem előterében fújt gyülekezőt az ünneplő tömegnek, akik zsúfolásig megtöltötték a dísztermet.

A Himnusz eléneklése után Dr. Kőrösi Tibor, Csongrád város polgármestere emlékezett a ’48-as történésekre, párhuzamba állítva az 1848-as eseményeket napjainkkal, kiemelve az összetartásban rejlő erőt. „Még ha sötétnek is tűnik a jelen, össze kell fognunk; nem magunkért, hanem gyermekeinkért, unokáinkért.” – hangsúlyozta a városvezető. „A szabadságharc katonailag elbukott, de erkölcsileg győzött, és ez az igazi győzelem: a társadalom és az ország átalakult, beindult a polgárosodás. A külső hatalom nem ijeszt meg, összefogva tudjuk sorsunkat irányítani. Tegyünk meg mindent hazánkért, és ne saját érdekeinket nézzük.” – zárta szavait a polgármester.

Az ünnepi beszédet követően a gr. Széchenyi István Általános Iskola diákjai adták elő megható és szívmelengető műsorukat Tyukászné Balázs Katalin és az Alföld Néptáncegyüttes közreműködésével, majd a megemlékezők huszárok vezetésével vonultak át a szakadó hóesésben a Kossuth szoborig. A zord idő ellenére az ünneplő tömeg megtöltötte a Fő utcát, hogy koszorúzással emlékezzenek meg arról az áldozatról, amit a szabadságharc hősei hoztak meg azért, hogy ma szabadságban élhessünk.

További képekért kattintson ide.

– www.csongrad.hu –.
SZUPERINFO.HU