Idegenforgalmi Alap: marad 6 millió forint

Idegenforgalmi Alap: marad 6 millió forint
Harminckét pályázó összesen 45 millió forint értékű projektötletet nyújtott be, 14 millió forint pályázati igénnyel az Idegenforgalomi Alap keretösszegére.

Erről Tompa Sándor, Miskolc Város Közgyűlésének Városfejlesztési, Üzemeltetési és Turisztikai Bizottságának  elnöke számolt be, azon a keddi sajtótájékoztatón, ahol egyben bejelentették azt is: döntöttek a pályázatokról. E szerint: a bizottság a 32 pályázatból hatot formai okok, négyet szakmai indokol miatt nem javasolt támogatásra, így összesen 22 pályázat részesül vissza nem térítendő támogatásban. Ezt az elterjedt pályázati rendszerrel szemben előfinanszírozás útján kapják meg a nyertes turisztikában érdekelt vállalkozások, illetve civil szervezetek, akiket a napokban értesít ki a bizottság. Elhangzott: a nyertes pályázatok összesen 8 millió 353 ezer forint támogatásban részesülnek, a keret fennmaradó összegére (6 millió 647 ezer forint) szeptemberben írnak ki új pályázatot. Az elnök emlékeztetett: az érintettek 30 százalékos önrész vállalása mellett pályázhattak.

Tompa Sándor kérdésünkre elmondta, a tavalyi keretösszeg 25 millió forint volt, annak egy részét viszont elkülönítették négy turisztikai célú feladat finanszírozására..
SZUPERINFO.HU