Időjárás-jelentés – 2018. április 20.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk nyugati és középső területeinek időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Észak- és Kelet-Európában ciklonok okoznak változékony, többször felhős időt, szórványosan fordul elő eső, záporeső. Sekély ciklon található a Pireneusi-félsziget délnyugati része fölött, így ott is több a felhő, de esőről nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékén 1, 6, kissé délebbre 8, 16 fok között változik. Közép- és Dél-Európában többnyire 19 és 26, Nyugat-Európa nagy részén pedig 25 és 28 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legmelegebb Németország északnyugati vidékén van, ahol a délutáni órákra néhol 29 fokig melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, napos, száraz, nyáriasan meleg időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Derült, szombaton is napos, száraz idő lesz. Az északi, északkeleti szél mindenütt mérséklődik, majd szombaton főként az ország északi felén megélénkül a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között valószínű.

– MTI –.
SZUPERINFO.HU