Időseket köszöntöttek Szanyban

Akt.:
Időseket köszöntöttek Szanyban
A hagyományoknak megfelelően már a tizedik alkalommal köszöntötték az időseket Szanyban.

A rendezvény Hári Pető Adrienn meleg hangvételű köszöntésével és a program ismertetésével kezdődött. Kovács Lászlónét, a Máltai Szeretetszolgálat Szanyi Csoportjának vezetőjét Németh Gergely Szany nagyközség polgármestere követte a köszöntők a sorában és így szólt a jelenlévőkhöz:
– A mindennapi tennivalók mellett sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk róla: Törődéssel tartozunk az időseknek, pedig a figyelem kijárna minden nap és nem is csak családi szinten. Az idős embereket tisztelnünk kell.
Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket. Megérdemlik az idősek, hogy szeressük, tiszteljük őket. Háborút és forradalmat, több kormányváltást átéltek.- mondta köszöntőjében a polgármester.
– Kedves arcukon ott találhatók az élet nehézségeinek barázdái. Érett kedves mosolyukban a nehéz átélt sorsukat lehet felfedezni. Gyermekeket, unokákat és dédunokákat neveltek. Becsületes, dolgos embereket adtak-e földi életnek.
Az idősek még szeretnének meleg családi körben sokáig élni.
Szívből kívánom nekik a hosszú idős kort, hisz nem megszületni volt nehéz, hanem tisztességben megöregedni.

Végül Charles Darwin gondolatával fejezte be az ünnepeltek köszöntését:
„Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem aki legfogékonyabb a változásokra.”
Ezek után megköszönte mindenkinek, a támogatóknak és szereplőnek egyaránt, hogy hozzájárultak e szép rendezvény megszervezéséhez és lebonyolításához.

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU