Így nyaraltak idén a magyarok

  31 dec 2017

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A legnépszerűbb tengerparti célpontok mellett Ausztria szerepelt a határon túli nyaralást kedvelők útitervében.
A külföldi nyaralásra utazók ötven százaléka négy országot (Horvátország, Olaszország, Görögország és Ausztria) választott úti céljául – derült ki a Netrisk.hu utasbiztosítási adatbázisának elemzése alapján. Az európai utazások 57 százalékát autóval, míg 27 százalékát repülőgéppel tették meg.
„Az első helyeken 2016-hoz képest nem történt változás, ugyanakkor szembetűnő, hogy míg 2016-ban még az ötödik helyen szerepelt, idén a 13. helyre csúszott vissza Franciaország – mutatott rá Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. – Ennek oka egyrészt az, hogy az ország tavaly labdarúgó-Eb-t rendezett, melyen a magyar válogatott is érdekelt volt, másrészt az ismétlődő terrorista támadásokról érkező hírek idénre már sokakat elbizonytalaníthattak, amikor nyári programjaikat kellett megtervezniük.”
Míg ősztől tavaszig a 4 vagy 5 napos utak a leggyakoribbak, addig nyáron a legtöbben (31%) 7 vagy 8 napra kötöttek utasbiztosítást. A 4, illetve 5 napos utak ebben az időszakban a kötések további 10-10 százalékát adták. Európán belülre átlagosan napi 510 forintért, azon kívülre 770 forintért szerződtek az utazók, utóbbi eltérését a magasabb ellátási költség miatt fizetendő pótdíj okozza.
Az utasbiztosításokhoz számtalan kiegészítő szolgáltatás vásárolható. A legnépszerűbbek ezek közül: biztosítás arra, hogy az ellátás költségeit ne az utasnak kelljen a biztosító térítéséig előfinanszíroznia, illetve elektronikus eszközök (mobiltelefon, laptop, tablet, illetve fényképezőgép) védelme.
– ÉM –