IL Ferro: "júniustól fizetünk"

Júniustól ismét fizet az Il Ferro – jelentette be az autók reklám-matricázásával foglalkozó cég tulajdonosa pénteki sajtótájékoztatóján. Az Il Ferro június 1-5-ig szemlét tart telephelyein, amelyen kötelező megjelennie a körülbelül 8 ezer ügyfélnek. Itt az autók állapotát ellenőrzik, és új matricákat ragasztanak a kocsikra. Ha mindent rendben találnak, akkor 8 napon belül kifizetik az elmaradt májusi pénzeket és a továbbiakban is teljesítik a szerződésben vállat kötelezettségüket.

A cég, élve a szerződésben foglalt lehetőségével, 3 hónapra, februárra, márciusra és áprilisra felfüggesztette a fizetést, átmeneti pénzügyi nehézségekre hivatkozva. A júniusi szemlét követően azonban az Il Ferro ismét fizeti a havi 30-50 ezer forintos összegeket az ügyfeleknek, elsőként 8 napon belül teljesítik a májusi kötelezettségüket – mondta Körmendi Ákos, aki februárban vette át a céget a korábbi tulajdonostól. A cégvezető megerősítette azokat a számításokat, miszerint júniusban, és azt követően, körülbelül 300 millió forintot kell kifizetniük havonta.

A tulajdonos cáfolta, hogy az új ügyfelek által befizetett 180-333 ezer forintos regisztrációs díjakból fedezték volna a régiek havi kifizetéseit. Mint mondta: tovább értékesítették a barter-hirdetésekkel szerzett reklámfelületeket a különböző újságokban, ebből származott a bevételük. A pontos számokról azonban üzleti titokra hivatkozva nem adott tájékoztatást a cégvezető. Júniustól azonban ezen a konstrukción is változtatni szeretne, és elsősorban olyan hirdetőkkel tárgyal, akik már a kocsikra felragasztott reklámok után is fizetnek – mondta Körmendi Ákos.

Az új tulajdonos februárban vette át az Il Ferro-t és azonnal átfogó vizsgálatot rendelt el a cégnél. Ezt követően derült ki, hogy a hirdetési szerződések hiányosak, és sok esetben csak szóbeli megállapodásokat kötött a korábbi vezető. Több partner is késve teljesítette a fizetési kötelezettségét, vagy nem is fizettek, ezért alakulhatott ki az a helyzet, hogy három hónapra fel kellett függeszteni a kifizetéseket az ügyfeleiknek – mondta Körmendi Ákos. A reklámautósok az erre a három hónapra járó pénzt nem kapják meg visszamenőleg, de a cégvezető szerint ennek ellenére sem éri kár őket, mert a szerződésbe foglalt futamidőt 3 hónappal meghosszabbítják, vagyis ennyi idővel tovább fizetik számukra a havi részleteket.

Körmendi Ákos arról is beszélt, hogy az Il Ferro-t ért támadások hátterében szerinte az autós reklámpiacról kiszorult konkurensek állnak. Velük szemben a cég jó hírnevének megsértése miatt büntető feljelentést tesz – közölte a tulajdonos..
SZUPERINFO.HU