Kispuskává alakított légpuska Tiszakarádon

  07 feb 2018

Miskolc, Tiszakarád – Egy kispuskává átalakított légpuskát, lőszereket és csaknem 200 doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy tiszakarádi férfi házaiban.
A tiszakarádi férfi éppen egyik házának hátsó udvarán volt, amikor megérkeztek a pénzügyőrök. Amint észrevette őket, az egyenruhások felszólítása ellenére a melléképületbe sietett. A fészerben azután kiderült, miért volt az a nagy sietség. Az egyik tárolóban egy kispuskává átalakított légpuskát, valamint éles lőszert, a másik tárolóban pedig 12 csomag adójegy nélküli cigarettát találtak. A NAV munkatársai értesítették a rendőröket, akik az éles fegyvert és a lőszereket is lefoglalták.
cigaretta_nav_tiszakarad1

Adózatlan cigaretta

Ezt követően a férfi másik ingatlanját is átvizsgálták a pénzügyőrök. A házban, egy elzárt helyiségből összesen 188 doboz, csaknem 200 ezer forint értékű adózatlan cigaretta került elő. A ház tulajdonosa azt állította, hogy a szobát egy ukrán férfinak adta bérbe, az ott talált illegális cigaretta a bérlő tulajdona. A bérbeadást azonban semmilyen módon nem tudta bizonyítani.
fegyver_tiszakarad1

Büntetőeljárás indul

A fegyver miatt lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt, az illegális cigaretta miatt pedig orgazdaság miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a pénzügyőrök – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.