Indul a Riga-Hévíz-Balaton közti légiforgalom

Akt.:
Indul a Riga-Hévíz-Balaton közti légiforgalom
A Hévíz-Balaton Airport és a Riga International Airport között májustól közvetlen menetrendi légi összeköttetés lesz.


A járatokat az airBaltic légitársaság közlekedteti, a céggel erről a múlt év végén kötött szerződést a sármelléki repülőteret működtető hévízi önkormányzat. A fürdőváros és a Balaton térsége ismertetésének céljával az új beutaztatási régióban Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tett látogatást, hévízi szálláshelyekkel karöltve. 
– Az új piacok megszerzésében fontos közreműködő a Magyar Turizmus Zrt., a most lezajlott helyszíni tárgyalásokon való részvétellel is segítették a rigai járat sikerességét – jegyezte meg elöljáróban. – Az első gép május 4-én érkezik Sármellékre. Attól kezdve szombatonként heti rendszerességgel biztosítja az összeköttetést az airBaltic, 76 fős gépekkel, de ezt meghaladó utazási igény esetén nagyobb gépet közlekedtetnek. A rigai nemzetközi repülőtér fontos átszálló állomása az észak-európai utasoknak. Az új járat az egész Balaton régió számára nyit új piacokat, megteremtve a gyors összeköttetést az észak-európai országokkal, valamint a nyugat-magyarországi fürdővárosok és a Balaton között. A Hévíz-Balaton Airport rigai légikikötőbe való bekapcsolásával így új üdülő- és gyógyrégiót érhetnek el főként svéd, norvég és finn utasok.
Horváth Orsolya, a vele tartó szakemberekkel együtt 4 nagyváros utazási irodáival találkozott.
– Göteborgban turisztika vásáron szerepeltünk a régiónk kínálatával, s részt vettünk egy turisztikai megbeszélésen, ahol 55 utazási iroda képviselete volt jelen. Majd Stockholmban 30 iroda munkatársaival találkoztunk ugyanilyen fórumon, Helsinkiben pedig a finn szakmabeliek körével tárgyaltunk a hévízi lehetőségekről. Az út Rigában fejeződött be, az eredmény: számos konkrét érdeklődés volt, az utazási irodák aktív, wellness és gyógykúra csomagok összeállításával tervezik a régiónk ajánlását. Ebben kiemelt célpontokat jelent a gyógy- és a wellness fürdők, valamint a Balatonhoz kötődő vízparti élmények és a kerékpáros turizmus. Már az egész szezonra szólóan vannak helyfoglalások, az első járatok töltöttsége pedig megfelelő.
Horváth Orsolya hozzátette még: fontos továbbá, hogy a turistákat ne csak irodákon keresztül, hanem egyénileg is megszólítsák. Ezt szolgálják az on-line kampányok, amelyek a hévízi weboldalra irányítják az érdeklődőket, ahol már svéd és norvég nyelven is tájékozódhatnak.H. Á..
SZUPERINFO.HU