Intenzív havazás Somogy megyében

Akt.:
A meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően intenzív havazás kezdődött pénteken hajnalban Somogy megye teljes területén, amely várhatóan egész nap kitart.

Balaton mentén és a megye nyugati részén (a Fonyódi és a Marcali járások területén) 70 km/órás szél fúj, fennáll a hóátfúvások kialakulásának veszélye.

A megye tűzoltóit 10:30-ig tizenöt esetben – köztük egy busz, két kamion, egy kisteherautó és három személygépjármű mentésére és két esetben kidőlt fa eltávolítására – riasztották. Reggel 9 óra 40 perckor a horvát fél lezárta a berzencei határátkelőt, viszont 10 óra 02 perckor a hét és fél tonna össztömeg alatti vontatmány nélküli gépjárművek áthaladását engedélyezték felhelyezett hólánc használatával. A kamionok számára kijelölt várakozóhelyek hómentesítésére és az ideiglenes szükség-melegedőhelyek nyitvatartására a katasztrófavédelem munkatársai intézkedtek.

Juhász Tibor, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke elrendelte a Megyei Védelmi Bizottság és az érintett járások helyi védelmi bizottsága katasztrófavédelmi munkacsoportjának összehívását.

Dr. Horváth Jenő tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató személyesen, sajtótájékoztató keretében tájékoztatta a média képviselőit a kialakult helyzetről, Baranya Károly tű. alezredes igazgatóhelyettes pedig ismertette a megyére vonatkozó legfrissebb meteorológiai előrejelzést a résztvevőkkel..
SZUPERINFO.HU